Gebroken / geplette tarwe cq. pitten en zaden
Geplaatst: za 03 feb 2018, 21:09
Ik heb wat gezocht op wat deze ingrediënten doen in het brood en waar ik rekening mee moet houden als ik het gebruik.
Helaas kan ik weinig info vinden over o.a. gebroken en geplette tarwe..
Omdat ik graag met desem werk stel ik mijn vraag daarom hier...
1.Het is me duidelijk dat het deeg wat stugger word.. klopt dit, en hoe is een te compacte structuur te voorkomen?
2.Gebroken en geplette tarwe moet geweekt worden.. hoe houd ik hier rekening mee m.b.t. de hydratatie van mijn broodje als ik wat zou willen toevoegen??
Ik begrijp nl. dat 60/70% vocht in het brood wenselijk is (afhankelijk van het recept) als ik dus wat geplette of gebroken tarwe wil toevoegen en ik mijn vochthuishouding in het deeg op orde wil houden is er dan een "leidraad" "houvast" waarmee je het een en ander niet overhoop gooit??
3.Met pitten en zaden lijkt het vochtprobleem wel mee te vallen of zitten hier toch ook wel wat haken en ogen??
Sorry, misschien wat veel vragen..
Helaas kan ik weinig info vinden over o.a. gebroken en geplette tarwe..
Omdat ik graag met desem werk stel ik mijn vraag daarom hier...
1.Het is me duidelijk dat het deeg wat stugger word.. klopt dit, en hoe is een te compacte structuur te voorkomen?
2.Gebroken en geplette tarwe moet geweekt worden.. hoe houd ik hier rekening mee m.b.t. de hydratatie van mijn broodje als ik wat zou willen toevoegen??
Ik begrijp nl. dat 60/70% vocht in het brood wenselijk is (afhankelijk van het recept) als ik dus wat geplette of gebroken tarwe wil toevoegen en ik mijn vochthuishouding in het deeg op orde wil houden is er dan een "leidraad" "houvast" waarmee je het een en ander niet overhoop gooit??
3.Met pitten en zaden lijkt het vochtprobleem wel mee te vallen of zitten hier toch ook wel wat haken en ogen??
Sorry, misschien wat veel vragen..