Desem wit brood
- Wilfred Jansen
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 15
- Lid geworden op: wo 09 dec 2015, 20:10
Desem wit brood
Ik heb een goede volkoren starters desem die het perfect doet. Nu wil ik ook graag wit brood bakken en heb de starters volkoren desem gesplitst engevoed met wit meel. Maar toch blijft die ver achter met de volkoren. Moet je ergens speciaal opletten met witte desem? Of gewoon iets meer geduld hebben t.o.v. Volkoren desem die al snel bubbelt......
Re: Desem wit brood
Mijn witte tarwe desem is wat vloeibaarder en ook wat trager na het voeden en blijft ook niet zolang hoog staan. Verzorging is net als bij de andere 100% hydratatie. Het heeft kleine belletjes maar werkt prima. Dus misschien nog even geduld.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Desem wit brood
Neem bijv. 15 gram van de volkorenstarter en voeg daar 100 gram water en 100 gram tarwebloem bij. Dan kun je hem de volgende dag al gebruiken in een brood. Zou als het goed is het zo goed moeten doen als je volkorendesem.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken