Na de narijs hebben mijn deegjes wel eens scheuren in de deegkorst. Ze zijn dan vaak ook ingezakt. Gelukkig komen ze er in de oven weer prima bovenop, alleen zien ze er minder mooi uit. Vooral met maanzaad zijn is het 'uitrekken' van het deeg goed zichtbaar.
Mijn vermoede is te korte bankrust, of te strak vormen. Wat denken jullie dat de oorzaak hiervan is?
Scheuren in deegkorst
- Brood van de Haan
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 64
- Lid geworden op: do 14 jul 2016, 16:39
- Locatie: Veluwe
- Contacteer:
Scheuren in deegkorst
Brood dat leeft doet er toe.
- Troela
- Deegkneder
- Berichten: 102
- Lid geworden op: wo 02 nov 2016, 20:55
- Locatie: Amsterdam
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: Scheuren in deegkorst
Inderdaad zou een plaatje bij het verhaal wonderen kunnen doen. Maar in eerste instantie zou ik zeggen: "Overrijs"!
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Scheuren in deegkorst
Inzakken betekent overrijs. Scheuren in het deeg kunnen ontstaan bij te warm deeg.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken