Desem niet weggooien
Geplaatst: di 19 jun 2018, 16:28
levine, wat lief aangeboden. dank
maar zoals gezegd het gaat me lukken.
Ik heb al met rekenmachine gezeten en ik reken alles wat jij uitgerekend hebt na om mezelf de methode wat eigen te maken.
En dan klopt het precies. :grin:
Om desem weg te gooien is me ( nog )een brug te ver.
En om er supermarktbloem voor te gebruiken, ook liever niet.
Heb altijd zuurdesem uit het molenaarsboekje gemaakt en daarin nooit iets ververst of weggegooid.
Ik gebruikte op 350 molenmeel
450 zuurdesem
160 water
zout 10
roomboter 10 ( niet)
suiker 10 ( niet )
Je ziet dat ik dus geen emmers vol zuurdesem over hield.
En ik vond het brood heerlijk,
maar kwam er regelmatig wel wat magertjes uit.
recept
1e dag 50gram molenmeel/ 100 water
3e dag 50 gram / 50 water
4e/ 5e/ 6e 50 gram / 50 water
Verder was de procedure wel hetzelfde.
Ik kan meer desem gebruiken en van het geheel aftrekken, toch?
maar zoals gezegd het gaat me lukken.
Ik heb al met rekenmachine gezeten en ik reken alles wat jij uitgerekend hebt na om mezelf de methode wat eigen te maken.
En dan klopt het precies. :grin:
Om desem weg te gooien is me ( nog )een brug te ver.
En om er supermarktbloem voor te gebruiken, ook liever niet.
Heb altijd zuurdesem uit het molenaarsboekje gemaakt en daarin nooit iets ververst of weggegooid.
Ik gebruikte op 350 molenmeel
450 zuurdesem
160 water
zout 10
roomboter 10 ( niet)
suiker 10 ( niet )
Je ziet dat ik dus geen emmers vol zuurdesem over hield.
En ik vond het brood heerlijk,
maar kwam er regelmatig wel wat magertjes uit.
recept
1e dag 50gram molenmeel/ 100 water
3e dag 50 gram / 50 water
4e/ 5e/ 6e 50 gram / 50 water
Verder was de procedure wel hetzelfde.
Ik kan meer desem gebruiken en van het geheel aftrekken, toch?