Witte zuurdesem omvormen maar rogge zuurdesem

Alles over desem
Plaats reactie
Gebruikersavatar
De Begenadigde
Stofhapper
Berichten: 4
Lid geworden op: wo 09 jan 2019, 14:45

Witte zuurdesem omvormen maar rogge zuurdesem

Bericht door De Begenadigde » wo 16 jan 2019, 19:41

Hallo
Kun je een witte zuurdesem omvormen naar een rogge zuurdesem , door hem bij te voeden enkel met rogge meel in plaats van tarwemeel ?
Groetjes Nancy.

Gebruikersavatar
Rik59
Warme bakker
Berichten: 911
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Zuurdesem

Bericht door Rik59 » wo 16 jan 2019, 21:25

Hoi Nancy

Dat gaat prima hoor.. je kunt alle kanten op... Met rogge wordt hij wel wat vaster.. en de beste bacteriën!!
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4669
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Zuurdesem

Bericht door Levinebaktbrood » wo 16 jan 2019, 22:29

Dat gaat inderdaad heel goed (en andersom ook).
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
De Begenadigde
Stofhapper
Berichten: 4
Lid geworden op: wo 09 jan 2019, 14:45

Re: Zuurdesem

Bericht door De Begenadigde » do 17 jan 2019, 14:12

Dank u, Levine
Ik zal het meteen proberen

Gebruikersavatar
Rik59
Warme bakker
Berichten: 911
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Zuurdesem

Bericht door Rik59 » do 17 jan 2019, 15:25

Ja... geen dank hoor.... :shy: :shy:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread

Plaats reactie