Zuurdesem aangevuld met verse gist
Geplaatst: zo 15 dec 2019, 17:06
Hi,
Ik heb al meerdere keren brood gebakken met desem.
Desem activeer ik met 100% hydratatie de avond voordien.
Mijn eerste ervaringen leveren mij een stevig brood, maar beduidend minder gerezen.
De totale cyclus is zoals verwacht veel langer dan bij broden met verse gist.
Is het een goede praktijk om bij het kneden (Famag Griletta) ook een fractie verse gist toe te voegen om een beter en sneller rijs te bekomen?
Ik heb al meerdere keren brood gebakken met desem.
Desem activeer ik met 100% hydratatie de avond voordien.
Mijn eerste ervaringen leveren mij een stevig brood, maar beduidend minder gerezen.
De totale cyclus is zoals verwacht veel langer dan bij broden met verse gist.
Is het een goede praktijk om bij het kneden (Famag Griletta) ook een fractie verse gist toe te voegen om een beter en sneller rijs te bekomen?