Duits review van Lutz over Bear Teddy

Voor alle vragen over planeetmengers, spiraalkneders en andere kneedapparatuur
Plaats reactie
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4005
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Duits review van Lutz over Bear Teddy

Bericht door lekkermelig »

Voor wie zijn Duits wil oefenen
https://www.ploetzblog.de/2016/02/13/la ... est-teddy/

Lutz heeft een review geplaatst over de Bear, eerder heeft hij al andere machines getest. De machine komt er qua kneedprestaties uitstekend uit, Lutz heeft pretzel deeg gebruikt wat een nogal laag watergehalte heeft, dus nogal zwaar voor een kneder.

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1855
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Duits review van Lutz over Bear Teddy

Bericht door brood daar zit wat in »

Leuk dat Lutz, de kneedprestaties uitstekend vind! Test niet gelezen ivm slecht in Duits ;S
Ik ben er ook nog steeds erg blij mee!
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4005
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Duits review van Lutz over Bear Teddy

Bericht door lekkermelig »

Het is wel aardig om dit even te lezen, de vergelijking met Kenwood. Niet omdat het beter zou zijn, maar omdat je je moet realiseren dat je deeg blijkbaar in een Bear sneller klaar is, en ook eerder opwarmt. Lutz gebruikt zelf een Kenwood Major Titanium.
Teige werden von der Teddy aufs Beste geknetet, deutlich intensiver als in anderen Maschinen. Im Vergleich war der Brezelteig 3 Minuten schneller geknetet (5 Min. auf zweiter Stufe) als in der Kenwood, hatte aber dieselbe Teigtemperatur wie die Kenwood nach insgesamt 8 Minuten auf zweiter Stufe.
Hier staat trouwens de eerdere test:
https://www.ploetzblog.de/2015/05/13/vo ... raxistest/

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Plaats reactie