Pasta in de spiraalkneder.

Voor alle vragen over planeetmengers, spiraalkneders en andere kneedapparatuur
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Rik59
Warme bakker
Berichten: 904
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Pasta in de spiraalkneder.

Bericht door Rik59 » za 24 feb 2018, 13:48

Toch een wat zwaarder deeg... daarom zijn er mensen die ervaring hebben met pastadeeg in een spiraalkneder?
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread

Gebruikersavatar
lekkermelig
Meesterbakker
Berichten: 3176
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Pasta in de spiraalkneder.

Bericht door lekkermelig » za 24 feb 2018, 13:59

Geen ervaring mee, maar een spiraalkneder zou daar wel moeiteloos mee om moeten kunnen gaan denk ik.

Probleem zal alleen soms in de hoeveelheden zitten. Vaak is de minimum capaciteit voor een spiraalkneder te hoog voor kleine hoeveelheden pastadeeg, tenzij je flink wat monden te voeden hebt.

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
PatrickD
Opboller
Berichten: 183
Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
Locatie: Arnhem

Re: Pasta in de spiraalkneder.

Bericht door PatrickD » zo 25 feb 2018, 01:19

Gaat prima, heb meerdere keren 2kg bloem 20 eieren erin gekneed
Famag griletta

Gebruikersavatar
Rik59
Warme bakker
Berichten: 904
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Pasta in de spiraalkneder.

Bericht door Rik59 » zo 25 feb 2018, 11:56

PatrickD schreef:
zo 25 feb 2018, 01:19
Gaat prima, heb meerdere keren 2kg bloem 20 eieren erin gekneed
Famag griletta
Dank voor je info Patrick.. hier ook een Famag..

Maar 2 kg zonder piepen of zuchten??... :shy:
Al eens volkoren gedraaid?
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread

Gebruikersavatar
PatrickD
Opboller
Berichten: 183
Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
Locatie: Arnhem

Re: Pasta in de spiraalkneder.

Bericht door PatrickD » zo 25 feb 2018, 17:46

Volkoren niet, ja klopt meerdere malen op t werk

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2196
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Pasta in de spiraalkneder.

Bericht door Melinda » di 27 feb 2018, 12:20

Rik59 schreef: .. hier ook een Famag.. Maar 2 kg zonder piepen of zuchten??... :shy: Al eens volkoren gedraaid?
Hoezo piepen of zuchten? Een deegkneder zou dat toch moeten kunnen? Of heb ik het mis? :o
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4663
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Pasta in de spiraalkneder.

Bericht door Levinebaktbrood » di 27 feb 2018, 12:22

Een deegkneder zou dat zonder moeite aan moeten kunnen.....
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
henkverhaar
Jongste bediende
Berichten: 31
Lid geworden op: vr 02 jan 2015, 14:40

Re: Pasta in de spiraalkneder.

Bericht door henkverhaar » za 17 mar 2018, 21:12

Ik maak pastadeeg (durum bloem; eieren) in de keukenmachine - in navolging van Harold McGee...

350 g durum bloem + 3 eieren. Draaien tot een stevige bal gevormd wordt die door het mes wordt meegenomen (draait als bal tegen de wand van de food processor aan). Dat is de eerste kneed. Daarna in 4 ballen verdelen (elke bal is voldoende voor 2 personen voor 1 maaltijd; voor lasagna 2 ballen nemen), waarvan er 3 de vriezer in gaan. 1 bal in de koelkast om te rusten. De 2e kneed gebeurt automagisch tijdens het uitrollen...

Soms maak ik ook pastadeeg van vers gemalen volkorenmeel (tarwekorrels malen en 2 maal handmatig zeven. De grove zemelen gaan door mijn voorraad volkorenmeel. Van het gezeefde meel wordt op dezelfde wijze als hierboven beschreven een eierpastadeeg gemaakt.

Plaats reactie