Pagina 1 van 1

Pasta in de spiraalkneder.

Geplaatst: za 24 feb 2018, 13:48
door Rik59
Toch een wat zwaarder deeg... daarom zijn er mensen die ervaring hebben met pastadeeg in een spiraalkneder?

Re: Pasta in de spiraalkneder.

Geplaatst: za 24 feb 2018, 13:59
door lekkermelig
Geen ervaring mee, maar een spiraalkneder zou daar wel moeiteloos mee om moeten kunnen gaan denk ik.

Probleem zal alleen soms in de hoeveelheden zitten. Vaak is de minimum capaciteit voor een spiraalkneder te hoog voor kleine hoeveelheden pastadeeg, tenzij je flink wat monden te voeden hebt.

Wil

Re: Pasta in de spiraalkneder.

Geplaatst: zo 25 feb 2018, 01:19
door PatrickD
Gaat prima, heb meerdere keren 2kg bloem 20 eieren erin gekneed
Famag griletta

Re: Pasta in de spiraalkneder.

Geplaatst: zo 25 feb 2018, 11:56
door Rik59
PatrickD schreef: zo 25 feb 2018, 01:19 Gaat prima, heb meerdere keren 2kg bloem 20 eieren erin gekneed
Famag griletta
Dank voor je info Patrick.. hier ook een Famag..

Maar 2 kg zonder piepen of zuchten??... :shy:
Al eens volkoren gedraaid?

Re: Pasta in de spiraalkneder.

Geplaatst: zo 25 feb 2018, 17:46
door PatrickD
Volkoren niet, ja klopt meerdere malen op t werk

Re: Pasta in de spiraalkneder.

Geplaatst: di 27 feb 2018, 12:20
door Melinda
Rik59 schreef: .. hier ook een Famag.. Maar 2 kg zonder piepen of zuchten??... :shy: Al eens volkoren gedraaid?
Hoezo piepen of zuchten? Een deegkneder zou dat toch moeten kunnen? Of heb ik het mis? :o

Re: Pasta in de spiraalkneder.

Geplaatst: di 27 feb 2018, 12:22
door Levinebaktbrood
Een deegkneder zou dat zonder moeite aan moeten kunnen.....

Re: Pasta in de spiraalkneder.

Geplaatst: za 17 mar 2018, 21:12
door henkverhaar
Ik maak pastadeeg (durum bloem; eieren) in de keukenmachine - in navolging van Harold McGee...

350 g durum bloem + 3 eieren. Draaien tot een stevige bal gevormd wordt die door het mes wordt meegenomen (draait als bal tegen de wand van de food processor aan). Dat is de eerste kneed. Daarna in 4 ballen verdelen (elke bal is voldoende voor 2 personen voor 1 maaltijd; voor lasagna 2 ballen nemen), waarvan er 3 de vriezer in gaan. 1 bal in de koelkast om te rusten. De 2e kneed gebeurt automagisch tijdens het uitrollen...

Soms maak ik ook pastadeeg van vers gemalen volkorenmeel (tarwekorrels malen en 2 maal handmatig zeven. De grove zemelen gaan door mijn voorraad volkorenmeel. Van het gezeefde meel wordt op dezelfde wijze als hierboven beschreven een eierpastadeeg gemaakt.