Kneden met de broodbakmachine
Geplaatst: vr 09 aug 2019, 15:03
Ik gebruik onze in december 2018 gekochte broodbakmachine al sinds enkele maanden alleen nog voor het kneden.
Ik draai daarbij gewoon het deeg programma inc. eerste rijs, wat betekent dat hij 20 minuten kneed en 1 uur 10 minuten rijst.
Het deeg komt er altijd goed gerezen uit zij het met een soort droog schilletje...
De broden verder vormen en afbakken gaat ook prima, geen klagen.
Wat me echter opvalt bij het kneden van de broodmachine is dat er geen stadium is waarbij je een vliesje kan trekken...zelfs niet een beetje.
Is dat normaal? Of zou hij nog langer dan die twintig minuten moeten draaien? Het wordt al behoorlijk warm in dat ding...
Ik draai daarbij gewoon het deeg programma inc. eerste rijs, wat betekent dat hij 20 minuten kneed en 1 uur 10 minuten rijst.
Het deeg komt er altijd goed gerezen uit zij het met een soort droog schilletje...
De broden verder vormen en afbakken gaat ook prima, geen klagen.
Wat me echter opvalt bij het kneden van de broodmachine is dat er geen stadium is waarbij je een vliesje kan trekken...zelfs niet een beetje.
Is dat normaal? Of zou hij nog langer dan die twintig minuten moeten draaien? Het wordt al behoorlijk warm in dat ding...