Pagina 1 van 1

Kneden met de broodbakmachine

Geplaatst: vr 09 aug 2019, 15:03
door guzzi
Ik gebruik onze in december 2018 gekochte broodbakmachine al sinds enkele maanden alleen nog voor het kneden.
Ik draai daarbij gewoon het deeg programma inc. eerste rijs, wat betekent dat hij 20 minuten kneed en 1 uur 10 minuten rijst.

Het deeg komt er altijd goed gerezen uit zij het met een soort droog schilletje...
De broden verder vormen en afbakken gaat ook prima, geen klagen.

Wat me echter opvalt bij het kneden van de broodmachine is dat er geen stadium is waarbij je een vliesje kan trekken...zelfs niet een beetje.
Is dat normaal? Of zou hij nog langer dan die twintig minuten moeten draaien? Het wordt al behoorlijk warm in dat ding...

Re: Kneden met de broodbakmachine

Geplaatst: zo 11 aug 2019, 01:54
door Levinebaktbrood
Dat zou wel moeten kunnen. Wellicht doe je het op de verkeerde manier?

Re: Kneden met de broodbakmachine

Geplaatst: zo 11 aug 2019, 10:00
door guzzi
Dag Levine,

bedankt voor je antwoord,
Dat is best mogelijk, ik zal er eens een filmpje van proberen te posten...

Re: Kneden met de broodbakmachine

Geplaatst: zo 11 aug 2019, 10:31
door papagena
De vraag is natuurlijk wel of de afgebakken broden mooi zijn gerezen na het vormen en het afgebakken resultaat goed is. Als het eindresultaat goed is, zou ik me niet teveel zorgen maken om dat vliesje.

Re: Kneden met de broodbakmachine

Geplaatst: zo 11 aug 2019, 15:08
door Levinebaktbrood
Vliesje trekken van brooddeeg


Re: Kneden met de broodbakmachine

Geplaatst: ma 19 aug 2019, 23:05
door guzzi
Ik heb vandaag de broodbakmachine onderbroken in zijn kneden na een minuut of tien.
Dat leverde een stuk mooier deeg op. Een vliesje kan ik er net niet van maken maar ik heb niet meer na het rijzen een plakkerige onhandelbare brij.
Zal hem de volgende keer iets langer laten kneden, ik vermoed dat de sweetspot ergens tussen de tien en de standaard twintig minuten ligt...