Pagina 1 van 1

Casselin oven

Geplaatst: za 11 jan 2020, 22:09
door Marjanmarjan
Hallo allemaal ik ben in het fijne bezit gekomen van een casselin heteluchtoven.
Met 2 waaiers voor optimale warmte verdeling.
Nu is mijn vraag wie heeft er ervaring met dit type oven en wil deze met mij delen.ik zoek producten met baktemperatuur en baktijd.
Bijv cake
Brood
Kleine broodjes
Koekjes ed.
Ik heb om even te vogelen een cake op 160°60 min gebakken maar was niet gaar.
Kleine witte broodjes op 190° zouden 25 min moeten maar waren al op 17 minuten erg bruin.
Ik heb het idee dat dr oven sneller kleurd dan gaart.
Daarom de vraag wie heeft er ervaring mee en wil me even op weg helpen.
Groetjes marjan

Re: Casselin oven

Geplaatst: do 16 jan 2020, 14:55
door Elvira
Een caselin heteluchtoven is bedoeld voor de Horeca
voor het afbakken van tientallen broodjes tegelijkertijd zoals saucijsenbroodjes e.d. of kleine pizza's.

Ik krijg stellig de indruk
dat je het verkeerde soort oven hebt.

Re: Casselin oven

Geplaatst: do 16 jan 2020, 15:11
door Rik59
Je moet deze oven benaderen als een normale heteluchtoven.. dus alles 20 graden lager..

Begin met simpele broden om ervaring op te doen..

Uiteraard moet je je broden ook ruimte geven en dan kun je denk ik wel iets bereiken.. voordeel is dat veel van deze ovens tot 300 graden kunnen en dat is fijn met zelf bakken van pizza's

Voor de toekomst zou je kunnen overwegen om er stenen (chamot) in te kopen denk er dan wel aan dat hij dan weer anders bakt...