Even voorstellen...

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pat61nl
Chef stoffer en blik
Berichten: 8
Lid geworden op: di 31 dec 2019, 13:07

Even voorstellen...

Bericht door Pat61nl » di 31 dec 2019, 13:19

Goedemorgen,

Ik ben Patrizia, ik kom uit Italië en woon al meer dan 30 jaar in NL. Ik heb al jaren geleden brood gebakken met een BBM (die inmiddels overleden is) en nu heb ik mijzelf weer een BBM cadeau gegeven, een Moulinex OW6160, waar ik al een aantal heerlijke broden mee gebakken heb. Ik hou van stevig brood, met diverse soorten meel en zaden. Ik ben momenteel ook een desem aan het fabriceren, volgens het recept van Levine van Doorne. Ik hoop inspiratie op te doen hier in het forum. En ik zal regelmatig vragen stellen, ik ben tenslotte nog een beginneling. Ik wens jullie alvast een fijne Oudjaarsavond en al het (bak)goed in 2020!

Gebruikersavatar
Rik59
Warme bakker
Berichten: 905
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Even voorstellen...

Bericht door Rik59 » di 31 dec 2019, 14:08

Hmm een Italiaanse met een BBM.. das tegen de draad... ze zou pizzaspecialist moeten zijn..

Pasta wel zelf.. ook die schelpjes en zo... want ik vind het prachtig als ik "di mamma!!" bezig zie.. en ze kunnen toveren met smaken en structuren..
Ha je zit zelf bijna ook in die categorie...

Veel plezier hier.. ik wacht alleen op een echt brood van je..

Kijk hier eens (de Italiaanse afleveringen) en er gaat een wereld van echt brood voor je open ... https://www.npostart.nl/brood/POW_03414337

Je zult veel wel kennen.. zelf echt brood... of die Italiaanse pizza.. om houtvuur.. mag je me voor wakker maken..
Beter als al die rommel hier in Nederland..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread

Gebruikersavatar
Pat61nl
Chef stoffer en blik
Berichten: 8
Lid geworden op: di 31 dec 2019, 13:07

Re: Even voorstellen...

Bericht door Pat61nl » di 31 dec 2019, 15:48

Ik hou zeker van Italiaans brood, pizza, focaccia ligure enz. Maar zoals ik al schreef, hou ik ook erg van stevig brood met volkoren granen. En van Irish brown soda bread. Pasta maak ik regelmatig zelf. Op tweede Kerstdag bv. heb ik ravioli del Plin (zoek het maar op het internet) gemaakt. Je bent even bezig, maar dan heb je ook wat. Bedankt voor de link, ik ga straks kijken!

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4663
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Even voorstellen...

Bericht door Levinebaktbrood » vr 03 jan 2020, 00:48

Welkom Patrizia :)
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Plaats reactie