Kennismaking
- Elvira
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 51
- Lid geworden op: zo 29 dec 2019, 18:38
Kennismaking
Even kennismaken:
Mijn naam is Elvira
en woon in het midden van het land.
Zelf eet ik zoveel mogelijk
ecologisch voedsel
en hoop binnenkort
een lekker brood te bakken met een bbm.
Via dit forum tracht ik dan ook de nodige inspiratie, kennis en ideeën
op te doen teneinde
bovenstaand culinaire doel te bereiken.
Immers zelf gebakken brood is gewoon lekkerder en gezonder dan van de supermarkt.
Mijn naam is Elvira
en woon in het midden van het land.
Zelf eet ik zoveel mogelijk
ecologisch voedsel
en hoop binnenkort
een lekker brood te bakken met een bbm.
Via dit forum tracht ik dan ook de nodige inspiratie, kennis en ideeën
op te doen teneinde
bovenstaand culinaire doel te bereiken.
Immers zelf gebakken brood is gewoon lekkerder en gezonder dan van de supermarkt.
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Kennismaking
Welkom, Evira.
Ik zie dat je op zoek bent naar een BBM. Prima natuurlijk, zo zijn de meesten van ons begonnen. Maar het is niet handig dat je over dit onderwerp iedere dag een nieuw draadje start. 1 draadje hierover is voldoende. Verder moet je dan rustig afwachten of je antwoord krijgt.
Ik zie dat je op zoek bent naar een BBM. Prima natuurlijk, zo zijn de meesten van ons begonnen. Maar het is niet handig dat je over dit onderwerp iedere dag een nieuw draadje start. 1 draadje hierover is voldoende. Verder moet je dan rustig afwachten of je antwoord krijgt.
Niet bij brood alleen....
- Elvira
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 51
- Lid geworden op: zo 29 dec 2019, 18:38
Re: Kennismaking
Voor deze rubriek
werd ik verzocht om mij voor te stellen.
Bij deze dan gedaan.
Dit is dus geen draadje
voor een nieuwe bbm.
Bovendien heb ik al meerdere keren verzocht om de 2 andere draadjes van mij in deze sub rubriek - kennismaking- te verwijderen.
Deze horen niet in de rubriek kennismaking
en er is sprake van een dubbel post.
Vandaar het verzoek
om deze te verwijderen.
Begrijp echter niet goed
waarom niet voldaan wordt aan dit verzoek.
Een kleine moeite
om beide posten te verwijderen.
werd ik verzocht om mij voor te stellen.
Bij deze dan gedaan.
Dit is dus geen draadje
voor een nieuwe bbm.
Bovendien heb ik al meerdere keren verzocht om de 2 andere draadjes van mij in deze sub rubriek - kennismaking- te verwijderen.
Deze horen niet in de rubriek kennismaking
en er is sprake van een dubbel post.
Vandaar het verzoek
om deze te verwijderen.
Begrijp echter niet goed
waarom niet voldaan wordt aan dit verzoek.
Een kleine moeite
om beide posten te verwijderen.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Kennismaking
Goedenavond Elvira, fijn dat je je hebt voorgesteld.
De beheerder van de site is iemand die nog werkt voor z’n dagelijkse boterham en doet het beheren van deze site in z’n vrije tijd. Dus als hij er aan toe is zal het vast en zeker gebeuren. Ook hierbij geldt, net als bij het broodbakken: geduld is een belangrijk ingrediënt
De beheerder van de site is iemand die nog werkt voor z’n dagelijkse boterham en doet het beheren van deze site in z’n vrije tijd. Dus als hij er aan toe is zal het vast en zeker gebeuren. Ook hierbij geldt, net als bij het broodbakken: geduld is een belangrijk ingrediënt
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Kennismaking
Hoi Elvira...
Welkom!!
Wist je dat brood in een oven bakken nog leuker is dan in een BBM??!!
Welkom!!
Wist je dat brood in een oven bakken nog leuker is dan in een BBM??!!
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Kennismaking
Welkom op het forum.
BBM weet ik niks van. Zoals Rik aangeeft bakken in oven is leuker. Ieder zijn ding
BBM weet ik niks van. Zoals Rik aangeeft bakken in oven is leuker. Ieder zijn ding
- Elvira
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 51
- Lid geworden op: zo 29 dec 2019, 18:38
Re: Kennismaking
Eerst maar eens goed brood bakken met een bbm.
Dan zien we wel weer.
Dan zien we wel weer.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Kennismaking
Beste Elvira,
Ik snap eerlijk gezegd niet waar je je druk om maakt. Ik verwijder zaken alleen als het echt heel storend is, of volledig tegen alle regels in. (je weet wel, die alle nieuwe bezoekers altijd braaf lezen ). Officieel hebben we hier ook nog een paar moderatoren en meerdere beheerders, maar ja, die hebben net als ik nog een leven naast het forum. We modereren wel, maar met mate
Wil
Ik snap eerlijk gezegd niet waar je je druk om maakt. Ik verwijder zaken alleen als het echt heel storend is, of volledig tegen alle regels in. (je weet wel, die alle nieuwe bezoekers altijd braaf lezen ). Officieel hebben we hier ook nog een paar moderatoren en meerdere beheerders, maar ja, die hebben net als ik nog een leven naast het forum. We modereren wel, maar met mate
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Kennismaking
Het is ook niet dat forum mega druk is dus af en toe een verkeerde post is dan niet zo erg.
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Kennismaking
Welkom Elvira!
Ik zie dat je je aan het oriënteren bent op een bbm. Succes met je zoektocht, er staat al veel op het forum, je bent niet de eerste met die zoektocht
Gelijk ook nog maar een verzoek. Ik zie aan je opmaak dat je berichten op een telefoon typt. Zou je gewone zinnen willen typen en niet na een paar woorden weer op een nieuwe regel willen beginnen? Dan houden we het forum een beetje leesbaar.
Als je nog een tip mag geven, denk eerst even na voor je een topic opent, dan hoeven we er ook niet zoveel op te ruimen. Een forum is geen facebook waar je alles wat je denkt neerzet en voor alles een bericht/nieuw topic aanmaakt, het idee is dat je hier eerst zaken opzoekt, al dan niet met de zoekfunctie, en als je je antwoord niet kan vinden pas een vraag stelt.
Verder is het nuttig om eerst even naar de datum van het topic te kijken. Het heeft niet zoveel zin om ongevraagd advies te geven in een topic waar al heel lang niet meer op is gereageerd, zeker als je zelf nog niet zoveel ervaring hebt. Vragen stellen in zulke topics kan natuurlijk wel, maar alleen iets melden, daar zit niemand meer op te wachten in oude topics.
Dat gezegd hebbend, we zijn benieuwd naar je ervaring en foto's van je eerste broden! Dus hak snel een knoop door over je bbm zou ik zeggen! Over brood zeg ik vaak tijd is smaak, hoe langer het hele proces duurt hoe lekkerder het brood. Van begin tot eind duurt dat zonder bbm minimaal 4 uur, langer is beter. Ik zou maar niet te veel naar de korte programma's van een bbm kijken. Succes!
Groet, Anna
Ik zie dat je je aan het oriënteren bent op een bbm. Succes met je zoektocht, er staat al veel op het forum, je bent niet de eerste met die zoektocht
Gelijk ook nog maar een verzoek. Ik zie aan je opmaak dat je berichten op een telefoon typt. Zou je gewone zinnen willen typen en niet na een paar woorden weer op een nieuwe regel willen beginnen? Dan houden we het forum een beetje leesbaar.
Als je nog een tip mag geven, denk eerst even na voor je een topic opent, dan hoeven we er ook niet zoveel op te ruimen. Een forum is geen facebook waar je alles wat je denkt neerzet en voor alles een bericht/nieuw topic aanmaakt, het idee is dat je hier eerst zaken opzoekt, al dan niet met de zoekfunctie, en als je je antwoord niet kan vinden pas een vraag stelt.
Verder is het nuttig om eerst even naar de datum van het topic te kijken. Het heeft niet zoveel zin om ongevraagd advies te geven in een topic waar al heel lang niet meer op is gereageerd, zeker als je zelf nog niet zoveel ervaring hebt. Vragen stellen in zulke topics kan natuurlijk wel, maar alleen iets melden, daar zit niemand meer op te wachten in oude topics.
Dat gezegd hebbend, we zijn benieuwd naar je ervaring en foto's van je eerste broden! Dus hak snel een knoop door over je bbm zou ik zeggen! Over brood zeg ik vaak tijd is smaak, hoe langer het hele proces duurt hoe lekkerder het brood. Van begin tot eind duurt dat zonder bbm minimaal 4 uur, langer is beter. Ik zou maar niet te veel naar de korte programma's van een bbm kijken. Succes!
Groet, Anna
- Elvira
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 51
- Lid geworden op: zo 29 dec 2019, 18:38
Re: Kennismaking
Beste Anna,
Verheug me reeds op het moment
dat ik mijn eerste broodje gebakken heb.
Eerst de keuze voor de bbm maken.
Waarschijnlijk wordt het een Moulinex zwart dore. Tips zijn natuurlijk altijd welkom.
Het is beslist niet mijn bedoeling
om veel topics te starten.
Vandaar dat ik verzocht heb
om de 2 bovenstaande topics van mij in deze rubriek te verwijderen.
Dan zijn daar geen misverstanden meer over.
Brood bakken is net als piano spelen.
Het draait om gevoel en talent.
Zodra ik mijn eerste broodje gebakken heb
zal ik daarvan verslag doen met foto
in de daarvoor bestemde rubriek.
Verheug me reeds op het moment
dat ik mijn eerste broodje gebakken heb.
Eerst de keuze voor de bbm maken.
Waarschijnlijk wordt het een Moulinex zwart dore. Tips zijn natuurlijk altijd welkom.
Het is beslist niet mijn bedoeling
om veel topics te starten.
Vandaar dat ik verzocht heb
om de 2 bovenstaande topics van mij in deze rubriek te verwijderen.
Dan zijn daar geen misverstanden meer over.
Brood bakken is net als piano spelen.
Het draait om gevoel en talent.
Zodra ik mijn eerste broodje gebakken heb
zal ik daarvan verslag doen met foto
in de daarvoor bestemde rubriek.