Welkom thuisbakkers...Help!
- Deerhunter
- Stofhapper
- Berichten: 3
- Lid geworden op: ma 06 apr 2020, 12:58
Welkom thuisbakkers...Help!
Al een tijdje zelf aan het bakken met de kant en klaar broodmixen uit de supermarkt, echter nu met de hamsterwoede in Nederland zijn de schappen leeg en ben ik overgestapt naar tarwebloem en volkoren tarwemeel. Ik bak zowel in de oven als in de broodbak machine Inventum BM95 echter ben ik nog niet tevreden over het resultaat. Het brood blijft te compact en ik krijg het niet luchtig genoeg. Na het rijzen in de bakmachine zie ik na de 2e rijzing het deeg terugzakken. Misschien heeft iemand hiervoor een oplossing of een beter recept beschikbaar?
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Welkom thuisbakkers...Help!
Vertel eens precies welk recept je gebruikt?
Niet bij brood alleen....
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Welkom thuisbakkers...Help!
Inzakken van brood in een broodbakmachine duidt meestel op te veel vocht en/of te veel gist.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Deerhunter
- Stofhapper
- Berichten: 3
- Lid geworden op: ma 06 apr 2020, 12:58
- Deerhunter
- Stofhapper
- Berichten: 3
- Lid geworden op: ma 06 apr 2020, 12:58
Re: Welkom thuisbakkers...Help!
Bedankt ga eerst minderen met het gistLevinebaktbrood schreef: ↑ma 06 apr 2020, 17:02 Inzakken van brood in een broodbakmachine duidt meestel op te veel vocht en/of te veel gist.