Hallo mede-bakkers,
Ik ben Joris, 33 jaar, getrouwd en heb 2 kinderen (van 7 en 2).
Ik hou niet van koken, maar wel van het bakken van broden. Ik ben begonnen met zelf pizzadeeg maken, en daar kwam later foccacia bij. Vooral de foccacia is altijd erg in trek en ben er zelf ook iedere keer weer trots op.
Laatste tijd wat meer geëxperimenteerd met de amerikaanse hoagie-roll en pitabroodjes. Nu we wat vaker thuis zijn ben ik begonnen aan het bakken van witbroden. Vooral wit brood omdat ik door PDS en Crohn tarwe niet verdraag. Ik pak het nog niet zo professioneel aan als jullie, maar ik doe mijn best. Ik weeg alles netjes af, volg het recept secuur, en ben bekend met het vliesje kunnen trekken.
Ik heb al 2 berichten geplaatst op het forum in de categorie wat ging er mis?, omdat de laatste tijd mijn broden (en zelfs plat brood, zoals een chapati.) een vreemde verkleuring laten zien en ook nattig lijken te blijven. Kan iemand me hiermee helpen?
groet,
Joris.
hallo!
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: hallo!
Welkom Joris,
Goed dat je hier bent, er is vast iemand die je op weg kan helpen.
Goed dat je hier bent, er is vast iemand die je op weg kan helpen.
Niet bij brood alleen....
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: hallo!
Welkom Joris .
Je schrijft dat je wit brood bakt omdat je tarwe niet kan verdragen. Maar bloem, waar je dus wit brood mee maakt, is ook tarwe.
Je schrijft dat je wit brood bakt omdat je tarwe niet kan verdragen. Maar bloem, waar je dus wit brood mee maakt, is ook tarwe.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: hallo!
Ik denk dat hij de vezeltjes bedoelt...Levinebaktbrood schreef: ↑ma 06 apr 2020, 17:04 Welkom Joris .
Je schrijft dat je wit brood bakt omdat je tarwe niet kan verdragen. Maar bloem, waar je dus wit brood mee maakt, is ook tarwe.
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
- Arie
- Deegkneder
- Berichten: 102
- Lid geworden op: di 31 mar 2020, 21:17
- Locatie: Leiden