Iers Soda Brood met Hennepmeel en Melasse in de Slow Cooker

Hier kun je je recepten aanbieden om opgenomen te worden.
Dit subforum wordt regelmatig opgeschoond.
Gasten en net-geregistreerden kunnen alleen lezen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
HelenVarras
Chef stoffer en blik
Berichten: 6
Lid geworden op: di 28 jan 2020, 13:10

Iers Soda Brood met Hennepmeel en Melasse in de Slow Cooker

Bericht door HelenVarras » di 28 jan 2020, 16:34

Omdat ik echt verliefd ben op James (mijn Slow Cooker) bak ik daar ook graag mijn brood in.
En Iers Soda Brood is één van mijn favorieten omdat het snel klaar is en je er heerlijke variaties mee kunt maken.

Iers Soda Brood met Hennepmeel en Melasse:

350 gram meel naar keuze
75 gram Hennepmeel (nee.... je wordt er niet high van!! :-))
1 theelepel Baking Soda
1 ei
3,4 dl karnemelk *
snufje zeezout (of zout naar smaak)
1 eetlepel Melasse

Alle droge ingrediënten goed door elkaar roeren en kuiltje maken.
Het ei goed door de karnemelk roeren en bij het meel doen. Begin even met 300 dl, het deeg mag niet te droog of te nat zijn.
Eetlepel Melasse toevoegen en alles goed door elkaar roeren, niet kneden!

Een passende vorm voor de Slow Cooker (SC) bekleden met bakpapier. Ik gebruik een appeltaartring zonder bodem.
Vorm in de SC zetten en het deeg erin doen. Je kunt er nog wat havervlokken op strooien.
Deksel op de SC, 2 uur op standje hoog bakken.

Als je om het condensvocht op te vangen een theedoek onder de deksel legt, kan de korst van je brood wat te hard worden. Zonder theedoek bevalt mij het beste.

Heerlijk als het warm is met bijvoorbeeld wat roomboter of olijfolie.
Restant in plakjes in de vriezer bewaren.

* In plaats van karnemelk kan je ook gewone melk of Sojamelk nemen maar dan moet er wel een theelepel wijnsteen bij. Of citroen- of sinaasappelsap.

Lekker ite, zeggen wij in Friesland.

Plaats reactie