Hoi,
Ik kom er via internet niet achter;
is weizenmehl 1050 gewone tarwebloem of toch volkorenmeel?
Alvast bedankt voor de reactie!
Weizenmehl 1050
- MarjoleinB
- Jongste bediende
- Berichten: 45
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 20:11
- Locatie: Boxmeer
- Jean
- Opboller
- Berichten: 191
- Lid geworden op: ma 19 dec 2011, 15:52
- Locatie: Belgisch Limburg
Re: Weizenmehl 1050
Misschien heb je hier iets aan:
405: patentbloem
550: bakmeel
630: witte bloem
1050: volkorenmeel
610: roggebloem
1150:roggemeel
1800: roggemeel
405: patentbloem
550: bakmeel
630: witte bloem
1050: volkorenmeel
610: roggebloem
1150:roggemeel
1800: roggemeel
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Weizenmehl 1050
Ik durf er geen eed op te doen maar volgens mij is Weizen 1050 geen volkorenmeel. Het is een grover soort bloem. Als je in Duitsland volkren tarwe hebt, heet het gewoon vollkorn weizen. Daarin wordt dan ook de hele korrel gebruikt. In 1050 niet. http://de.wikipedia.org/wiki/Mehl
Niet bij brood alleen....
- MarjoleinB
- Jongste bediende
- Berichten: 45
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 20:11
- Locatie: Boxmeer
Re: Weizenmehl 1050
Hartelijk dank voor jullie reacties.
Als ik het Wiki.-artikel lees is 1050 Weizenmehl dunkel.
En volkorenmeel: weizenmehl mit vollem kornanteil.
Maar of 1050 alleen maar tarwebloem is???
Ik zal eens bij onze oosterburen zoeken naar dit meel.
Dit brood wil ik namelijk graag maken: http://ketex.de/blog/?p=4061
Als ik het Wiki.-artikel lees is 1050 Weizenmehl dunkel.
En volkorenmeel: weizenmehl mit vollem kornanteil.
Maar of 1050 alleen maar tarwebloem is???
Ik zal eens bij onze oosterburen zoeken naar dit meel.
Dit brood wil ik namelijk graag maken: http://ketex.de/blog/?p=4061
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Weizenmehl 1050
Het gaat om de hoeveelheid mineralen die in de bloem zitten. Hoe meer mineralen, deste hoger het cijfer.
Ik heb hier thuis wat 1050 pakken liggen en bak ermee als ware het bloem. Maar dan dus bloem van een iets betere kwaliteit dan de gewone Nederlandse standaardbloem. Er zitten op het blote oog geen waarneembare vezels in.
Ik zou dus ook het recept van Ketex gewoon met bloem bakken. Nou ja, vermoedelijk zou ik wel wat volkoren tarwe toevoegen maar dan hebben we dus gelijk weer een iets ander recept te pakken.
Ik hoop dat nog iemand hier zijn/ haar licht over kan laten schijnen.
Ik heb hier thuis wat 1050 pakken liggen en bak ermee als ware het bloem. Maar dan dus bloem van een iets betere kwaliteit dan de gewone Nederlandse standaardbloem. Er zitten op het blote oog geen waarneembare vezels in.
Ik zou dus ook het recept van Ketex gewoon met bloem bakken. Nou ja, vermoedelijk zou ik wel wat volkoren tarwe toevoegen maar dan hebben we dus gelijk weer een iets ander recept te pakken.
Ik hoop dat nog iemand hier zijn/ haar licht over kan laten schijnen.
Niet bij brood alleen....