Weizenmehl 1050

Hier kan je alles plaatsen wat niet onder de overige categorieën valt, zolang het maar enigszins met de hobby's van je mede-forumleden te maken heeft.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
MarjoleinB
Jongste bediende
Berichten: 45
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 20:11
Locatie: Boxmeer

Weizenmehl 1050

Bericht door MarjoleinB »

Hoi,

Ik kom er via internet niet achter;
is weizenmehl 1050 gewone tarwebloem of toch volkorenmeel?

Alvast bedankt voor de reactie!
Gebruikersavatar
Jean
Opboller
Berichten: 191
Lid geworden op: ma 19 dec 2011, 15:52
Locatie: Belgisch Limburg

Re: Weizenmehl 1050

Bericht door Jean »

Misschien heb je hier iets aan:
405: patentbloem
550: bakmeel
630: witte bloem
1050: volkorenmeel
610: roggebloem
1150:roggemeel
1800: roggemeel
Gebruikersavatar
papagena
Moderator
Berichten: 1864
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
Locatie: Hoogeveen

Re: Weizenmehl 1050

Bericht door papagena »

Ik durf er geen eed op te doen maar volgens mij is Weizen 1050 geen volkorenmeel. Het is een grover soort bloem. Als je in Duitsland volkren tarwe hebt, heet het gewoon vollkorn weizen. Daarin wordt dan ook de hele korrel gebruikt. In 1050 niet. http://de.wikipedia.org/wiki/Mehl
Niet bij brood alleen....
Gebruikersavatar
MarjoleinB
Jongste bediende
Berichten: 45
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 20:11
Locatie: Boxmeer

Re: Weizenmehl 1050

Bericht door MarjoleinB »

Hartelijk dank voor jullie reacties.

Als ik het Wiki.-artikel lees is 1050 Weizenmehl dunkel.
En volkorenmeel: weizenmehl mit vollem kornanteil.
Maar of 1050 alleen maar tarwebloem is???
Ik zal eens bij onze oosterburen zoeken naar dit meel.

Dit brood wil ik namelijk graag maken: http://ketex.de/blog/?p=4061
Gebruikersavatar
papagena
Moderator
Berichten: 1864
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
Locatie: Hoogeveen

Re: Weizenmehl 1050

Bericht door papagena »

Het gaat om de hoeveelheid mineralen die in de bloem zitten. Hoe meer mineralen, deste hoger het cijfer.
Ik heb hier thuis wat 1050 pakken liggen en bak ermee als ware het bloem. Maar dan dus bloem van een iets betere kwaliteit dan de gewone Nederlandse standaardbloem. Er zitten op het blote oog geen waarneembare vezels in.
Ik zou dus ook het recept van Ketex gewoon met bloem bakken. Nou ja, vermoedelijk zou ik wel wat volkoren tarwe toevoegen maar dan hebben we dus gelijk weer een iets ander recept te pakken.
Ik hoop dat nog iemand hier zijn/ haar licht over kan laten schijnen.
Niet bij brood alleen....
Plaats reactie