Pagina 1 van 1

oranje snippers

Geplaatst: ma 30 mar 2015, 12:32
door miesje1959
Kan iemand mij vertellen wat dat is en kan je het ook zelf maken?

Re: oranje snippers

Geplaatst: ma 30 mar 2015, 14:34
door bakplaat
Astrid

Oranjesnippers zijn niks meer of minder dan geconfijte sinaasappelschillen,die bijv. worden gebruikt als onderdeel in een vruchten melange zoals krenten/rozijnen/gehakte sucade/gekleurde geconfijte kersen (ook wel bigarreaux genoemd) voor bijv. luxe Krentebroodsoorten/Stollen.

Deze snippers zijn te koop bij de meeste supers bij de bakartikelen, maar kun je ze ook heel gemakkelijk zelf maken,van sinaasappelschillen waarvan je zoveel mogelijk het bittere wit afsnijdt en ze dan in reepjes (snippers) snijdt.Vervolgens maak je een sterke suikersiroop door wat kristal suiker met wat water (2:1) in te koken tot het iets dikker wordt en daar de snippers voor minimaal een week in legt.Voor gebruik de snippers evt. iets fijn hakken.

De suikersiroop kun je nog extra lekker maken door er een scheutje sinaslikeur, zoals Cointreau of Grand Marnier in mee te koken.

Re: oranje snippers

Geplaatst: ma 30 mar 2015, 15:27
door erico321
Hoi

Ik zelf gebruik altijd de verhouding 100 gram sinaasappelschillen (en Julienne gesneden) 100 gram witte basterdsuiker en 100 gram water.
Het witte gedeelte moet uiteraard verwijderd worden van de schil.
Dit 1/3 in koken en het geheel warm in een pot doen met deksel, deze omdraaien en geheel af laten koelen na 2 weken kun je het gebruiken.
Veel succes.

Eric

Re: oranje snippers

Geplaatst: ma 30 mar 2015, 16:59
door miesje1959
Ik vermoede al dat het snaasappel zou zijn, maar hoe j het precies maakt dat wist ik niet, maar nu weet ik het wel en ga het ook een keer maken natuurlijk.
Morgen ga ik paasstollen maken, dit keer dan zonder maar wel met de geraspte schil van een sinaasappel erdoor. Een volgende keer zal ik zorgen dat ik de oranje snippers klaar heb staa.

Bedankt voor beide recepten :2th:

Re: oranje snippers

Geplaatst: ma 30 mar 2015, 17:21
door Corrie
Ik droog de sinaasappelschillen nadat ze eerst gekookt zijn in de siroop van water en suiker.
Laat ze 1 nacht in de siroop en laat ze uitlekken.
Dan spreid ik ze in een plat bakblik met bakpapier er onder, niet in een dikke laag anders duurt het drogen wel even.

We hebben een houtkachel en zet ze 's avonds op de kachel en de volgende dag zijn ze meestal droog.

Re: oranje snippers

Geplaatst: za 15 dec 2018, 16:02
door Hoofsbaas
erico321 schreef: ma 30 mar 2015, 15:27 Hoi

Ik zelf gebruik altijd de verhouding 100 gram sinaasappelschillen (en Julienne gesneden) 100 gram witte basterdsuiker en 100 gram water.
Het witte gedeelte moet uiteraard verwijderd worden van de schil.
Dit 1/3 in koken en het geheel warm in een pot doen met deksel, deze omdraaien en geheel af laten koelen na 2 weken kun je het gebruiken.
Veel succes.

Eric
Ik lees dit als 1/3 inkoken, blijft dus 2/3 over. Klopt dit?

Re: oranje snippers

Geplaatst: za 15 dec 2018, 16:32
door lekkermelig
Graag even voorstellen in de juiste rubriek voor je als nieuweling hier vragen stelt.
Degene aan wie je vragen stelt heeft al twee jaar niet meer ingelogd.

Wil

Re: oranje snippers

Geplaatst: za 15 dec 2018, 21:42
door StefanDijle
Hoi,

nog een ding omdat ik in Belgie echt last hat iets te vinden. Mijn Marocaans supermaarkt om de hoek heeft geconfijte sinasappelschil. De prijs is so laag, dat zelf maken echt niet de mooite waard is.

Groetjes
Stefan