Onderkant brood
- Alexander
- Jongste bediende
- Berichten: 43
- Lid geworden op: di 18 aug 2015, 20:15
Onderkant brood
Ik heb altijd problemen bij het bakken brood is zeer mooi gebakken met een goede korst.
Maar het probleem zit in de onder kant van mijn brood die niet mooi bakt het is nog zacht, nat
Kan mij iemand helpen raad geven? dank u!
Groetjes
Maar het probleem zit in de onder kant van mijn brood die niet mooi bakt het is nog zacht, nat
Kan mij iemand helpen raad geven? dank u!
Groetjes
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Onderkant brood
Hoe lang is het brood in de oven en op welke temperatuur?
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- allema
- Warme bakker
- Berichten: 539
- Lid geworden op: ma 26 aug 2013, 19:37
Re: Onderkant brood
Ik zet mijn brood altijd 1 richeltje onder het midden in de oven, zodat hij iets meer onder-warmte krijgt.
Huishoud-oven, Broodbakmachine Panasonic SD-R 2530 KXE
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Onderkant brood
Ik weet niet in wat voor oven bakt, maar er zijn wel een paar tips.Alexander schreef:Ik heb altijd problemen bij het bakken brood is zeer mooi gebakken met een goede korst.
Maar het probleem zit in de onder kant van mijn brood die niet mooi bakt het is nog zacht, nat
Kan mij iemand helpen raad geven? dank u!
Groetjes
Bakken op een hete (goed voorverwarmde) steen. Als die tenminste in je oven past. Over het bakken op steen is op het forum nog veel meer te vinden.
Bakken met boven- en onderwarmte. Dat kan natuurlijk alleen als je oven die mogelijkheid heeft.
Verder ligt het natuurlijk aan wat je bakt. Maar de temperatuur voor een gewoon busbrood is bij mij gemiddeld 200-230 graden, baktijd ± 35 minuten.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- luuk55
- Deegkneder
- Berichten: 130
- Lid geworden op: do 15 mei 2014, 20:14
- Locatie: Rotterdam
Re: Onderkant brood
Ik bak mijn brood altijd op het onderste richeltje van mijn oven, als ik het hoger zet verbrand de bovenkant.allema schreef:Ik zet mijn brood altijd 1 richeltje onder het midden in de oven, zodat hij iets meer onder-warmte krijgt.
Groeten,
Luuk
Luuk
- Alexander
- Jongste bediende
- Berichten: 43
- Lid geworden op: di 18 aug 2015, 20:15
Re: Onderkant brood
45min op een temperatuur van 230miesje1959 schreef:Hoe lang is het brood in de oven en op welke temperatuur?
- Alexander
- Jongste bediende
- Berichten: 43
- Lid geworden op: di 18 aug 2015, 20:15
Re: Onderkant brood
Dank u voor deze tips!Melinda schreef:Ik weet niet in wat voor oven bakt, maar er zijn wel een paar tips.Alexander schreef:Ik heb altijd problemen bij het bakken brood is zeer mooi gebakken met een goede korst.
Maar het probleem zit in de onder kant van mijn brood die niet mooi bakt het is nog zacht, nat
Kan mij iemand helpen raad geven? dank u!
Groetjes
Bakken op een hete (goed voorverwarmde) steen. Als die tenminste in je oven past. Over het bakken op steen is op het forum nog veel meer te vinden.
Bakken met boven- en onderwarmte. Dat kan natuurlijk alleen als je oven die mogelijkheid heeft.
Verder ligt het natuurlijk aan wat je bakt. Maar de temperatuur voor een gewoon busbrood is bij mij gemiddeld 200-230 graden, baktijd ± 35 minuten.
- luuk55
- Deegkneder
- Berichten: 130
- Lid geworden op: do 15 mei 2014, 20:14
- Locatie: Rotterdam
Re: Onderkant brood
Alexander,
Ik heb nog wel een tip, probeer je brood eens wat lager in de oven te zetten, ik heb ook bij ondervinding uitgevonden dat ik het deeg zo laag mogelijk moest zetten, het onderste element schijnt minder warm te worden dan de bovenste.
Ik heb nog wel een tip, probeer je brood eens wat lager in de oven te zetten, ik heb ook bij ondervinding uitgevonden dat ik het deeg zo laag mogelijk moest zetten, het onderste element schijnt minder warm te worden dan de bovenste.
Groeten,
Luuk
Luuk
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Onderkant brood
Nou, na deze stortvloed aan tips heb ik er ook nog een.
Hoe laat je het brood afkoelen? Op een rooster of direct op een plank/aanrecht?
Als je dat laatste doet kan het vocht niet goed weg bij afkoelen, en krijg je ook een kleffe bedoening.
En temperatuur van je oven is mooi natuurlijk, maar als het te klef is moet je zeker ook de temperatuur binnenin eens meten met een kernthermometer of zo. Die hebben ze al voor heel weinig bij de grote geelblauwe meubelgigant.
Wil
Hoe laat je het brood afkoelen? Op een rooster of direct op een plank/aanrecht?
Als je dat laatste doet kan het vocht niet goed weg bij afkoelen, en krijg je ook een kleffe bedoening.
En temperatuur van je oven is mooi natuurlijk, maar als het te klef is moet je zeker ook de temperatuur binnenin eens meten met een kernthermometer of zo. Die hebben ze al voor heel weinig bij de grote geelblauwe meubelgigant.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Jean
- Opboller
- Berichten: 191
- Lid geworden op: ma 19 dec 2011, 15:52
- Locatie: Belgisch Limburg
Re: Onderkant brood
Moest zijn brood niet goed doorbakken zijn, zou hij het wel merken bij het aansnijden, Wil. 45 Minuten op 230 graden is echt wel genoeg.
Welk soort bakvorm gebruik je, Alexander?
Je kan de laatste 5 a 10 minuten het brood bakken zonder vorm dan krijgt de korst van onder ook meer warmte en kan ze vrij vocht afgeven.
Welk soort bakvorm gebruik je, Alexander?
Je kan de laatste 5 a 10 minuten het brood bakken zonder vorm dan krijgt de korst van onder ook meer warmte en kan ze vrij vocht afgeven.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Onderkant brood
@Jean. Daar ga ik ook wel van uit dat zijn brood goed doorbakken is bij deze temperaturen en tijden. Maar ik heb altijd geleerd dat je bij oplossen van problemen zoveel mogelijk systematisch moet controleren, waarbij je de meest onwaarschijnlijke zaken onderaan op je lijstje zetJean schreef:Moest zijn brood niet goed doorbakken zijn, zou hij het wel merken bij het aansnijden, Wil. 45 Minuten op 230 graden is echt wel genoeg.
Welk soort bakvorm gebruik je, Alexander?
Je kan de laatste 5 a 10 minuten het brood bakken zonder vorm dan krijgt de korst van onder ook meer warmte en kan ze vrij vocht afgeven.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Alexander
- Jongste bediende
- Berichten: 43
- Lid geworden op: di 18 aug 2015, 20:15
Re: Onderkant brood
Heylekkermelig schreef:Nou, na deze stortvloed aan tips heb ik er ook nog een.
Hoe laat je het brood afkoelen? Op een rooster of direct op een plank/aanrecht?
Als je dat laatste doet kan het vocht niet goed weg bij afkoelen, en krijg je ook een kleffe bedoening.
En temperatuur van je oven is mooi natuurlijk, maar als het te klef is moet je zeker ook de temperatuur binnenin eens meten met een kernthermometer of zo. Die hebben ze al voor heel weinig bij de grote geelblauwe meubelgigant.
Wil
Ik doe dit altijd op een rooster onmiddellijk na de oven
Grtz Alexander
- Alexander
- Jongste bediende
- Berichten: 43
- Lid geworden op: di 18 aug 2015, 20:15
Re: Onderkant brood
De laatste rijs gebuurt in een rijsmandje, daar na uitwerpen op bakplaat en de voorwerwarmdevoven in. Er zit geen vorm in de oven. Het brood opzich is zeer lekker en mooi maar enkel de onderkant valt me tegenJean schreef:Moest zijn brood niet goed doorbakken zijn, zou hij het wel merken bij het aansnijden, Wil. 45 Minuten op 230 graden is echt wel genoeg.
Welk soort bakvorm gebruik je, Alexander?
Je kan de laatste 5 a 10 minuten het brood bakken zonder vorm dan krijgt de korst van onder ook meer warmte en kan ze vrij vocht afgeven.
- Jean
- Opboller
- Berichten: 191
- Lid geworden op: ma 19 dec 2011, 15:52
- Locatie: Belgisch Limburg
Re: Onderkant brood
Dan zou ik de bakplaat mee voorverwarmen in de oven, en daar het deeg op storten.
Re: Onderkant brood
Niet echt een antwoord op je vraag maar ik heb gemerkt dat hoe dichter bij de onderwarmte ik het deeg/broodblik zet hoe beter het brood rijst in de oven. Ik zet het brood altijd op de ena onderste riggel. Als ik het één riggel hoger zet dan wordt het brood minder hoog.