Hoi,
Met oud en nieuw wil ik graag berliner bollen bakken, nu heb ik het volgende recept gevonden:
http://www.bakkerijrecepten.com/#!Berli ... icojtkac35
Hierin gaat alleen 130gr vruchtenbroodverbeteraar, kan ik dit ergens door vervangen?
Groet Linda
broodverbeteraar
- linda1983
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 6
- Lid geworden op: zo 29 mar 2015, 09:56
- Molenbroodje
- Opboller
- Berichten: 219
- Lid geworden op: wo 05 mar 2014, 22:35
- Locatie: Oost Brabant
Re: broodverbeteraar
Je kan het gewoon weglaten. In supermarkt krentenbollen zit het ook vaak. Volgens mij krijgt het daar zijn gele kleur van, maar zelf heb ik het nog nooit gebruikt, dat is het voordeel als je je eigen brood bakt, je kan zelf kiezen wat je er wel en niet in wil doen :2th: !
Groetjes Manon,
Fanatieke leergierige hobbybakster
Keukenhulpjes: Bear Teddy!!:) en mijn man helpt maar al te graag met koekjes en taartjes bakken (en vooral opeten)
Fanatieke leergierige hobbybakster
Keukenhulpjes: Bear Teddy!!:) en mijn man helpt maar al te graag met koekjes en taartjes bakken (en vooral opeten)
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: broodverbeteraar
In het recept wat ik gebruik (uit boek Basic Brood) heb je geen broodverbeteraar nodig...
Ik denk dat je het gewoon kunt weglaten.
Ik denk dat je het gewoon kunt weglaten.
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Re: broodverbeteraar
Ik heb het wel eens gekocht bij een molen om uit te proberen. Het is een geel poeder met een smaakje, dat zorgt ervoor dat een rozijnenbol een gele kleur krijgt. Ik vond het niet lekker en heb het weggegeven. Ik maak mijn rozijnenbollen altijd zonder, vind ik zelf veel lekkerder.
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: broodverbeteraar
Berlinerbollen zijn eigenlijk gefrituurd brooddeeg (doughnuts) met een vulling van banketbakkersroom. Het toeval wil dat ik mijn oliebollen altijd op deze manier maak, omdat dit veel minder geklieder en altijd mooie ronde bollen geeft.
Ik gebruik hiervoor een brooddeeg voor witbrood, dat iets slapper is dan wat ik normaal gebruik voor witbrood, en vorm hier bollen van, alsof ik witte bolletjes ga maken. ik maak ze alleen wat kleiner, 25 á 30 gram per stuk. Vervolgens frituur ik ze gewoon in de frituurpan die ik speciaal hiervoor van vers vet heb voorzien.
Na het frituren kun je je ze deels doorsnijden en vullen met banketbakkersroom.
Ik gebruik hiervoor een brooddeeg voor witbrood, dat iets slapper is dan wat ik normaal gebruik voor witbrood, en vorm hier bollen van, alsof ik witte bolletjes ga maken. ik maak ze alleen wat kleiner, 25 á 30 gram per stuk. Vervolgens frituur ik ze gewoon in de frituurpan die ik speciaal hiervoor van vers vet heb voorzien.
Na het frituren kun je je ze deels doorsnijden en vullen met banketbakkersroom.
[b]edit[/b]
Vergeet ik bijna... Broodverbeteraar heb je niet nodig. Dat is vooral bedoeld om het product langer vers te houden. Dat lijkt mij bij oliebollen niet nodig. Die zijn meestal zo op Het leven is goed, in het Brabantse land...
- linda1983
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 6
- Lid geworden op: zo 29 mar 2015, 09:56
Re: broodverbeteraar
Bedankt voor de reacties. Uiteindelijk heb ik een wit brood recept van Levine gebruikt en daar 1% meer vocht aan toegevoegd. Het resultaat was erg lekker.