Ik wil morgen de hamburgerbroodjes van Levine gaan maken. Ik verdubbel dan het recept zodat ik 18 broodjes heb omdat we met meerdere mensen zijn.
Ik wil ze graag in de Rofco bakken zodat ik in 1 keer klaar ben, maar nu ga ik enorm twijfelen (te lang geen kleinbrood meer in de Rofco gemaakt).
Het recept geeft aan om ze 15 min op 220 graden te bakken. Hoe kan ik dat het beste doen in de Rofco? Ben bang dat ze te hard gaan...
Iemand advies of tips?
Koudwatervrees...hamburgerbroodjes bakken in Rofco
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Koudwatervrees...hamburgerbroodjes bakken in Rofco
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Koudwatervrees...hamburgerbroodjes bakken in Rofco
Rofco op 200 C voorverwarmen, eventueel na 10 minuten naar 50 C terugdraaien.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Koudwatervrees...hamburgerbroodjes bakken in Rofco
Dank Levine, ik ga er morgen mee aan de slag :G
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Koudwatervrees...hamburgerbroodjes bakken in Rofco
Hoi Marja,
Ik heb vandaag toevallig hamburgerbroodjes gebakken volgens recept van Levine (en nog hele vrachten ander brood :-) )
Begonnen op 210 geloof ik en dan na 8 minuten de temperatuur omlaag. Dat is in een B40 misschien net ietsje anders dan een B20, maar met de temperatuur adviezen van Levine moet het zeker goed lukken. Bij mij zijn ze eigenlijk nog nooit zo mooi gelukt, terwijl ik eigenlijk niet eens van plan was om nog een extra soort brood te bakken.
Hamburger broodjes by Lekker Melig, on Flickr
Wil
Ik heb vandaag toevallig hamburgerbroodjes gebakken volgens recept van Levine (en nog hele vrachten ander brood :-) )
Begonnen op 210 geloof ik en dan na 8 minuten de temperatuur omlaag. Dat is in een B40 misschien net ietsje anders dan een B20, maar met de temperatuur adviezen van Levine moet het zeker goed lukken. Bij mij zijn ze eigenlijk nog nooit zo mooi gelukt, terwijl ik eigenlijk niet eens van plan was om nog een extra soort brood te bakken.
Hamburger broodjes by Lekker Melig, on Flickr
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Koudwatervrees...hamburgerbroodjes bakken in Rofco
Wauw Wil, die van jou zien er super mooi uit.
Ik heb ze vandaag gebakken en ben gestart op 200 gr, na 7 min terug gedraaid naar 50gr en totaal 15 min gebakken.
Vanavond zijn er 10 op gegaan en de rest heb ik snel in de vriezer gestopt voor een volgende keer. Ze waren erg lekker.
Volgende keer moet ik ze alleen nog ietsjes meer plat drukken...
Ik heb ze vandaag gebakken en ben gestart op 200 gr, na 7 min terug gedraaid naar 50gr en totaal 15 min gebakken.
Vanavond zijn er 10 op gegaan en de rest heb ik snel in de vriezer gestopt voor een volgende keer. Ze waren erg lekker.
Volgende keer moet ik ze alleen nog ietsjes meer plat drukken...
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Koudwatervrees...hamburgerbroodjes bakken in Rofco
Nou, deze zien er ook heel smakelijk uit. Ze glimmen iets minder, maar dat komt vast omdat ik er behoorlijk veel water op gesmeerd had.
Dat platdrukken is wel een dingetje ja. Voor je gevoel zijn ze al heel plat als je ze laat rijzen, maar als ze uit de oven komen zijn het wel fikse bollen, dus volgende keer ga ik ze ook nog platter maken. Ze liepen hier al te klagen, dat ze hun mond niet meer om de hamburgers heen kregen :rofl2:
Wil
Dat platdrukken is wel een dingetje ja. Voor je gevoel zijn ze al heel plat als je ze laat rijzen, maar als ze uit de oven komen zijn het wel fikse bollen, dus volgende keer ga ik ze ook nog platter maken. Ze liepen hier al te klagen, dat ze hun mond niet meer om de hamburgers heen kregen :rofl2:
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl