Ik wil graag dit recept maken http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/ ... n.html?m=1
Nu heb ik geen levain gemaakt, omdat ik hoopte dat m'n desem na vanmorgen vroeg verversen wel op tijd goed zou zijn, maar nu heb ik te weinig desem omdat m'n dedem wat ik wilde gebruiken nog niet actief is.
Ik heb ongeveer 100 gr actieve desem, kan ik het toch gaan maken en wat moet ik dan anders doen??
Iemand een idee??
Help, ik kom desem te kort voor recept...
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Help, ik kom desem te kort voor recept...
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Help, ik kom desem te kort voor recept...
Marja, dat kan wel.
Volgens het recept heb je 168 gram levain nodig
Je hebt honderd gram actieve desem, dus komt 68 gram te kort
68 gram deel je door 2 is 34 gram meel en 34 gram water.
Het recept wordt dan zo:
Deeg:
100 gram actieve desem
359 gram tarwebloem (325 gram + 34 gramtarwebloem)
100 gram volkorenmeel
50 gram havervlokken of havermout
334 gram water, 20 – 25 °C (300 gram + 34 gram water)
10 gram zout
1,5 gram droge gist
1 theelepel kaneel of koekkruiden (optioneel)
Vulling:
200 gram gele rozijnen
Volgens het recept heb je 168 gram levain nodig
Je hebt honderd gram actieve desem, dus komt 68 gram te kort
68 gram deel je door 2 is 34 gram meel en 34 gram water.
Het recept wordt dan zo:
Deeg:
100 gram actieve desem
359 gram tarwebloem (325 gram + 34 gramtarwebloem)
100 gram volkorenmeel
50 gram havervlokken of havermout
334 gram water, 20 – 25 °C (300 gram + 34 gram water)
10 gram zout
1,5 gram droge gist
1 theelepel kaneel of koekkruiden (optioneel)
Vulling:
200 gram gele rozijnen
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Help, ik kom desem te kort voor recept...
Dank je wel Astrid. Ik durfde het niet aan, en probeer het dinsdag.
Twijfel of ik dan wel een Levain ga maken, omdat ik die rond 22uur dan maak en pas om 10 uur de volgende dag kan bakken...
Twijfel of ik dan wel een Levain ga maken, omdat ik die rond 22uur dan maak en pas om 10 uur de volgende dag kan bakken...
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Help, ik kom desem te kort voor recept...
Dat zou ik dus gewoon doen hoor. Hij staat dan 12 uur en dat is, bij mij althans, prima.
Mocht hij toch nog iets ingezakt zijn dan kan je er ook nog goed mee bakken. Mits de levain niet helemaal teruggezakt is.
Er gaat ook iets gist in, dus gewoon lekker je levain maken hoor, kan best... :G
Mocht hij toch nog iets ingezakt zijn dan kan je er ook nog goed mee bakken. Mits de levain niet helemaal teruggezakt is.
Er gaat ook iets gist in, dus gewoon lekker je levain maken hoor, kan best... :G
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Help, ik kom desem te kort voor recept...
Wat lief nog een reactie van je, Astrid! Ik ga morgenavond een Levain maken en dan dinsdagochtend verder.
Had al rozijnen geweekt, die staan nu in de koelkast. Wat denk je, zou ik die dinsdag gewoon nog kunnen gebruiken??
Had al rozijnen geweekt, die staan nu in de koelkast. Wat denk je, zou ik die dinsdag gewoon nog kunnen gebruiken??
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Help, ik kom desem te kort voor recept...
Ik zou ze gewoon gebruiken, zeker als je ze in de koelkast bewaard. Doe ik ook weleens. Rozijnen bederven volgens mij niet zo snel.brood daar zit wat in schreef:Had al rozijnen geweekt, die staan nu in de koelkast. Wat denk je, zou ik die dinsdag gewoon nog kunnen gebruiken??
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's