Vraagje voor de meer ervaren bakkers.
Ben nu al een paar dagen brood bakboeken aan het lezen , div NL / EN bekend , onbekend. Gewoon extra info opnemen , dingen beter begrijpen
Nu lees ik soms dat er wel een voorrijs/bulkrijs gebruikt wordt en soms niet.
Nou vraag ik me dus af waarom zou je geen bukkrijs toepassen,
Waarom en bij welke broodsoorten wel of nou juist niet.
Dit wordt nergens goed uitgelegt.
Wat zijn de voordelen / nadelen.
Een bakker met een hoop vragen voor een beter begrijpbaar /beheersbaar proces.
Voorrijs / Bulkrijs waarom wel , waarom niet
- crisdaniels77
- Deegroller
- Berichten: 294
- Lid geworden op: ma 19 dec 2011, 21:01
- Locatie: Boxmeer
Voorrijs / Bulkrijs waarom wel , waarom niet
Wens ??
Werkmateriaal :
Spiraalkneder Sm15
Rofco B40
Rijskast rk48
Bear teddy varimixer.
Veel kasten met materiaal / grondstoffen
www.bakkerfijnebol.nl
facebook.com/bakkerfijnebol
Werkmateriaal :
Spiraalkneder Sm15
Rofco B40
Rijskast rk48
Bear teddy varimixer.
Veel kasten met materiaal / grondstoffen
www.bakkerfijnebol.nl
facebook.com/bakkerfijnebol
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Voorrijs / Bulkrijs waarom wel , waarom niet
Hier heb je een behoorlijk diepgaand stuk. http://maken.wikiwijs.nl/bestanden/49704/°C-10207.pdf
Niet bij brood alleen....
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Voorrijs / Bulkrijs waarom wel , waarom niet
Dat vraag ik me dan ook af Cris...Bij normale gist(deeg)broden Zou ik geen enkele stap van het totale rijsproces overslaan. En zeker niet de voor-/bulkrijs ;Bcrisdaniels77 schreef:Vraagje voor de meer ervaren bakkers.
Ben nu al een paar dagen brood bakboeken aan het lezen , div NL / EN bekend , onbekend. Gewoon extra info opnemen , dingen beter begrijpen
Nu lees ik soms dat er wel een voorrijs/bulkrijs gebruikt wordt en soms niet.
Nou vraag ik me dus af waarom zou je geen bukkrijs toepassen,
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.