Brood van Gerrit

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 29 okt 2019, 10:48

TARWE BOEKWEITBROOD MET LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

55% volkoren tarwemeel van de molensteen, 30% tarwebloem T55, 15% volkoren boekweitmeel, 7,5% donker lijnzaad, 72% hydratatie
bruine basterdsuiker, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met roggemeel.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 31 okt 2019, 13:48

TARWE SESAMBROOD

Afbeelding

Afbeelding

75% Frans tarwebloem T55, 25% volkorentarwemeel van de molensteen, 69% hydratatie, 7,5% witte en zwarte sesamzaadjes door het deeg.
Sesamolie, bruine basterd. Zaden zijn geweekt. Gedecoreerd met witte sesamzaadjes
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op vr 01 nov 2019, 10:44, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Vitamine C
Deegkneder
Berichten: 111
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Vitamine C » do 31 okt 2019, 16:11

Mooi hoog broodje gerrit, wat is de maat van je bus?

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 31 okt 2019, 16:22

Ik gebruik Alusteel bussen van 15,5 x 10,5 en 8 cm hoog
De bodemmaat is 13,5 x 9 cm

Er gaat een deeg in van 275 g meel. (Ca 500 g deeg)

Gebruikersavatar
Vitamine C
Deegkneder
Berichten: 111
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Vitamine C » do 31 okt 2019, 17:09

Ah dan heb ik denk ik dezelfde bussen. Op foto lastig zien hoe groot het broodje nou precies is. Wel mooi gerezen :)
Wat zijn de rijstijden geweest?

Zelf houd ik meestal aan: 30 minuten bulk, 20 minuten, 45 tot 60 min vormrijs. (bij 5 gram instant gist.)

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 31 okt 2019, 18:10

Bulkrijs 60 minuten met halverwege 2 x s&f, dan 10 min rust en circa 45 min vormrijs. Ik gebruik 1,5% droge gist. (= 4,15 gram per brood)

Gebruikersavatar
Bakker Henk
Opboller
Berichten: 184
Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bakker Henk » do 31 okt 2019, 18:19

Maar wel met een hoge rijstemperatuur, denk ik?
gr, Henk

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 31 okt 2019, 22:17

De bulkrijs bij 30°C (in de oven met een bakje kokend water)
De vormrijs bij keukentemperatuur (+/- 20°C) tussen 45 en 60 minuten.

Gebruikersavatar
Vitamine C
Deegkneder
Berichten: 111
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Vitamine C » vr 01 nov 2019, 08:45

De bulkrijs die ik bij kamertemperatuur, ik zal is wat warmer doen. :thumbup:

Gebruikersavatar
Bakker Henk
Opboller
Berichten: 184
Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bakker Henk » vr 01 nov 2019, 17:19

Het mooie is dan wel (vormrijs bij RT) dat na de bulkrijs de oven opgepookt kan worden. Interessant.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 02 nov 2019, 19:59

TARWE-BOEKWEITBOULE MET ZONNEBLOEMPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

60% Frans tarwebloem T55, 30% volkorentarwemeel steengemalen, 10% volkoren boekweitmeel, 65% hydratatie.
5% grof zonnebloempittenmeel en 7,5% geroosterde zonnebloempitten door het deeg, bruine basterd en zonnebloemolie.
Gedecoreerd met zonnebloempitten

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 04 nov 2019, 23:26

MEERGRANEN-MEERZADENBROOD

Afbeelding

Afbeelding

65% Frans tarwebloem T55, 25% volkoren tarwemeel steengemalen, 10% volkoren sorghummeel, 75% hydratatie.
4% donker lijnzaad, 4% blond lijnzaad, 4% pompoenpitmeel, bruine basterdsuiker, olijfolie.
Gedecoreerd met pompoenpitten.

Gebruikersavatar
Vitamine C
Deegkneder
Berichten: 111
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Vitamine C » di 05 nov 2019, 09:09

Mooi brood gerrit, waar haal jij die eindeloze diverse broden vandaan? (internet, favoriet boek? )

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 05 nov 2019, 10:24

Dank je Marijn :D
Ik bedenk m’n broden zelf. Dan neem ik me voor een bepaald brood (weer) eens te maken en vaak tijdens het afwegen verandert het dan weer.

En de receptuur is een kwestie van uitproberen........

Ook laat ik me inspireren door de foto’s hier op het forum.

Gebruikersavatar
Vitamine C
Deegkneder
Berichten: 111
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Vitamine C » wo 06 nov 2019, 09:40

Dat is wel knap. Ik bak nog maar jaartje brood dus houd het voorlopig nog even bij recepten voordat ik zelf ga uitvogelen. :)

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 08 nov 2019, 10:30

TARWE KNIP EN ROND

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

75% Tarwebloem T55, 25% volkorentarwemeel steengemalen, 67% hydratatie.
bruine basterdsuiker, zonnebloemolie.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 11 nov 2019, 16:27

FRANS LANDBROOD (Levine)

Afbeelding

Afbeelding

Recept van Levine (waarvoor dank!)

Voor het eerst heb ik het deeg ingeschoten op de hete bakplaat dit heeft een positief effect op de ovenrijs en op de korst.
Dit ga ik vaker uitproberen......
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op ma 11 nov 2019, 16:42, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 11 nov 2019, 16:30

ZACHTE WITTE BOLLEN

Afbeelding

Het is (was) weer weekend.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 11 nov 2019, 16:39

TARWE-BOEKWEIT MET LIJNZAAD EN POMPOENPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

60% Tarwebloem T55, 30% volkorentarwemeel steengemalen, 10% volkoren boekweitmeel, 78% hydratatie.
7,5% pompoenpitten, 5% pompoenpitmeel, 5% donker lijnzaad, bruine basterd, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met roggebloem.

De zaden en pitten (en de gemalen pitten) zijn geweekt.
Het brood is deze keer ingeschoten op de hete bakplaat, zo laag mogelijk in de oven. Wellicht is hij daardoor zo mooi wild opengescheurd. (normaal leg ik het deeg op de koude plaat en schuif het dan de oven in.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 13 nov 2019, 10:08

TIJGERBOULE

Afbeelding

Afbeelding

70% Tarwebloem T55, 30% volkoren tarwemeel steengemalen, 67% hydratatie,
basterdsuiker en boter.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 789
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 15 nov 2019, 17:15

HALFVOLKOREN MEERGRANENBOULE MET CHIAZAAD

Afbeelding

Afbeelding

50% Frans tarwebloem T55, 30% volkoren tarwemeel vd molensteen, 10% volkoren sorghummel, 10% volkoren gerstemeel, 75% hydratatie.
7,5% Chiazaad, bruine basterd, olijfolie. Gedecoreerd met gerstevlokken

Gebruikersavatar
Vitamine C
Deegkneder
Berichten: 111
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Vitamine C » vr 15 nov 2019, 20:06

Ziet er weer top uit.

Plaats reactie