Brood van Gerrit

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Frens
Deegkneder
Berichten: 122
Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Frens » za 21 dec 2019, 11:44

@ Gerrit
Je plaatst altijd het recept bij je baksels, wat natuurlijk prettig is, maar hoe weet ik nu of het om een gistbrood of een desembrood gaat? Er staat immers geen gist of desem bij :think:
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)

“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!

Gebruikersavatar
Rik59
Warme bakker
Berichten: 863
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » za 21 dec 2019, 12:16

Frens schreef:
za 21 dec 2019, 11:44
@ Gerrit
Je plaatst altijd het recept bij je baksels, wat natuurlijk prettig is, maar hoe weet ik nu of het om een gistbrood of een desembrood gaat? Er staat immers geen gist of desem bij :think:
Bij Gerrit altijd verse gist en nooit desem (dan zal hij dat vermelden) en 4,5%
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread

Gebruikersavatar
Frens
Deegkneder
Berichten: 122
Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Frens » za 21 dec 2019, 12:53

Fijn om te weten dat je met gist ook zo’n geweldige broden kunt bakken. ;) Wil hier voorlopig ook mee doorgaan, mij lijkt het trouwens ook een stuk ingewikkelder als beginnend bakker om gelijk met desem te beginnen. En als ik dat overal zo zie is dit toch wel een meer plakkerige bedoeling dan met gistdeeg!
Ik las ook dat sommigen veel last hebben van roestvorming in hun busblikken wanneer ze met een zuurdesem werken. Heb zelf blauwstalen blikken, bakken perfect. Persoonlijk vind ik dat een busbrood bereiden ook minder rotzooi geeft in mijn kleine keuken, heb maar goed 2m2 werkblad dat is best krapjes :D Wanneer je een vloerbrood gaat maken zit je immers met rijsmandjes die je met meel moet bebloemen etc.
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)

“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 891
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 21 dec 2019, 15:12

Rik59 schreef:
Frens schreef:
za 21 dec 2019, 11:44
@ Gerrit
Je plaatst altijd het recept bij je baksels, wat natuurlijk prettig is, maar hoe weet ik nu of het om een gistbrood of een desembrood gaat? Er staat immers geen gist of desem bij :think:
Bij Gerrit altijd verse gist en nooit desem (dan zal hij dat vermelden) en 4,5%
Inmiddels droge gist en 1,5%

Gebruikersavatar
Frens
Deegkneder
Berichten: 122
Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Frens » za 21 dec 2019, 18:46

🙏 Gerrit, helemaal top!
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)

“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 891
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 22 dec 2019, 09:46

BakkerGerrit schreef:
za 21 dec 2019, 15:12
Inmiddels droge gist en 1,5%
Dit moet formeel “instant” gist zijn....

Gebruikersavatar
Rik59
Warme bakker
Berichten: 863
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » zo 22 dec 2019, 10:49

BakkerGerrit schreef:
zo 22 dec 2019, 09:46
BakkerGerrit schreef:
za 21 dec 2019, 15:12
Inmiddels droge gist en 1,5%
Dit moet formeel “instant” gist zijn....
Als de rest niet instant is Gerrit.. dan mag het..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 891
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 22 dec 2019, 10:51

Rik59 schreef:
BakkerGerrit schreef:
zo 22 dec 2019, 09:46
BakkerGerrit schreef:
za 21 dec 2019, 15:12
Inmiddels droge gist en 1,5%
Dit moet formeel “instant” gist zijn....
Als de rest niet instant is Gerrit.. dan mag het..
Gelukkig!

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 891
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 24 dec 2019, 10:36

HALFVOLKOREN MEERGRANENBATARD MET LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

10% volkorenspeltmeel, 10% volkoren sorghummeel, 30% volkorentarwemeel vd molensteen, 50% tarwebloem T55, 76% hydratatie
7,5% lijnzaad (geweekt) door het deeg, bruine bastersuiker, zonnebloemolie. Gedecoreerd met roggebloem.

Gebruikersavatar
Rik59
Warme bakker
Berichten: 863
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » di 24 dec 2019, 12:44

Zie geen krenten en geen spijs...

Ja.. één krent.. die laat alleen foto's zien tot ie ze zat is dan wist ie ze allemaal :D :D
Trouwens wordt ook al minder want tegenwoordig veel tekst...
Maarreh dach je nou één sneetje brood... ben je gek.. :D :D
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread

Gebruikersavatar
Koos de bakker
Opboller
Berichten: 224
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Koos de bakker » di 24 dec 2019, 17:44

Weer een mooi brood Gerrit. Jij krijgt de eerste prijs voor bakken in variatie met een constante kwaliteit!
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 891
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 30 dec 2019, 15:51

TARWESWIRL MET LIJNZAAD, SESAMZAAD EN MAANZAAD

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

25% volkorentarwemeel steengemalen, 75% tarwbloem T55, 74% hydratatie
7,5% lijnzaad door het deeg, basterdsuiker, zonnebloemolie
Gedecoreerd met maan- en sesamzaad.
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op di 31 dec 2019, 11:27, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Rik59
Warme bakker
Berichten: 863
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » ma 30 dec 2019, 16:06

Jaja Gerrit smeer het maar in.... arme Frens..

Hier wordt ie moedeloos van.. snap je dat niet?? :D :D

SSSTttttt.. erg fraai Gerrit.. geen vuurwerk meer nodig...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread

Gebruikersavatar
Vitamine C
Opboller
Berichten: 227
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Vitamine C » ma 30 dec 2019, 18:28

Mooi vlechtbrood Gerrit. Goed idee om deze week ook is te proberen.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 891
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 31 dec 2019, 20:03

STOKBROOD

Afbeelding

95% Frans tarwebloem T55, 5% sojameel, 65% hydratatie.

Op de valreep een paar witte stokken. Lekker bij de tomatensoep en de eiersalade.......

Gebruikersavatar
Koos de bakker
Opboller
Berichten: 224
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Koos de bakker » di 31 dec 2019, 21:41

Mooie stokken hoor. Heb ik nog steeds problemen mee om ze zo mooi te krijgen.
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.

Gebruikersavatar
Rik59
Warme bakker
Berichten: 863
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » di 31 dec 2019, 21:59

Heb ze ook maarreh... geel...

Kurkumastokken met 50% semolina en nigella ook voor de hummm... variatie... ook een beetje desem
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 891
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 03 jan 2020, 09:58

MEERGRANEN BOULE EN BATARD MET POMPOENPITTEN EN ZONNEBLOEMPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

5% volkoren sorghummeel, 10% volkoren boekweitmeel, 20% volkoren tarwemeel, 65% tarwebloem T55, 73% hydratatie
5% zonnebloempitten (geweekt), 5% pompoenpitten (geweekt), bruine basterdsuiker, zonnebloemolie
Gedecoreerd met gemalen pompoenpitten.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 891
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 05 jan 2020, 21:07

LICHTBRUIN TARWE 'ROND' EN 'KNIP' BUSBROOD

Afbeelding\

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

25% Volkoren tarwemeel vd molensteen, 75% tarwebloem T55, 67% hydratatie
suiker, boter. afgeglansd met water.

Even back to basic.....
(de knip had iets eerder geknipt kunnen worden....)

Gebruikersavatar
Vitamine C
Opboller
Berichten: 227
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Vitamine C » zo 05 jan 2020, 22:22

Mooie broden. Maar knippen doe je toch na vormrijs?

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 891
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 06 jan 2020, 00:29

Inknippen doe ik tijdens de vormrijs. Nu was het brood iets te ver gerezen waardoor hij inzakte bij het knippen en dus minder is doorgerezen.

Gebruikersavatar
Rik59
Warme bakker
Berichten: 863
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » ma 06 jan 2020, 00:42

BakkerGerrit schreef:
ma 06 jan 2020, 00:29
Inknippen doe ik tijdens de vormrijs. Nu was het brood iets te ver gerezen waardoor hij inzakte bij het knippen en dus minder is doorgerezen.
Gerrit!! Je moest je schamen!!

Dikke - ROFL... :D :D
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread

Gebruikersavatar
Frens
Deegkneder
Berichten: 122
Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Frens » ma 06 jan 2020, 12:11

BakkerGerrit schreef:
ma 06 jan 2020, 00:29
Inknippen doe ik tijdens de vormrijs. Nu was het brood iets te ver gerezen waardoor hij inzakte bij het knippen en dus minder is doorgerezen.
Tijdens de vormrijs, hoe moet ik dat dan zien? Dus als het deeg in de bus zit ( lekker op temperatuur) de muts er vanaf na 15 min, insnijden, muts er weer op, resterende tijd 45 min. laten rijzen?! Of net anders om? :roll:
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)

“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 891
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 06 jan 2020, 12:32

Dat is ongeveer het principe, maar dan zonder muts :D . En ik knip wanneer het deeg even boven de rand van de bus is (idealiter). Ik kijk hierbij naar het deeg en niet naar de klok. Deze keer was het deeg een stukje hoger maar heb toch maar geknipt.

Gebruikersavatar
Frens
Deegkneder
Berichten: 122
Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Frens » ma 06 jan 2020, 17:22

Normaliter snijdt men het deeg in vlak voordat het in de oven gaat.
Is deze methode dan sowieso niet beter, vroegtijdiger, tijdens begin, ,midden, of na een bepaalde tijd in de 2e rijs insnijden? Immers is het risico toch ook groter aan het eind van de 2e rijs ( vlak voor het inbrengen in de oven) dat bij enige overrijs het deeg ook nog sneller inzakt bij het insnijden?! :think:
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)

“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 891
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 06 jan 2020, 18:17

Wat MEN normaliter doet bij een knipbrood weet ik niet. De vraag was wanneer IK het deeg inknip. Ik ben over het algemeen zeer tevreden over mijn knipbroodjes dus lijkt mij dat een prima moment...... :D

En.....er leiden veel wegen naar Rome......

Gebruikersavatar
Rik59
Warme bakker
Berichten: 863
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » ma 06 jan 2020, 19:01

BakkerGerrit schreef:
ma 06 jan 2020, 18:17
Wat MEN normaliter doet bij een knipbrood weet ik niet. De vraag was wanneer IK het deeg inknip. Ik ben over het algemeen zeer tevreden over mijn knipbroodjes dus lijkt mij dat een prima moment...... :D

En.....er leiden veel wegen naar Rome......
Nee Gerrit geen Rome... Het deeg is leidend!!
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 891
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 08 jan 2020, 23:51

ZACHTE WITTE TARWE-BOEKWEITBOLLEN

Afbeelding

Afbeelding

90% Tarwebloem T55, 10% volkoren boekweitmeel, 65% hydratatie
basterdsuiker, boter. Afgeglansd met boter.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 891
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 09 jan 2020, 18:17

TARWE-SPELTBOULE MET POMPOENPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

20% volkoren speltmeel, 20% volkoren tarwemeel steengemalen, 60% tarwebloem T55, 73% hydratatie
5% pompoenpitten en 5% pompoenpitmeel, beide geweekt, bruine basterdsuiker, olijfolie.
Gedecoreerd met pompoenpitten.

Gebruikersavatar
Rik59
Warme bakker
Berichten: 863
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » do 09 jan 2020, 19:00

Hij blijft gek op zaadjes hè die Gerrit.. pompoenpitmeel zelf gemaakt Gerrit??

Ik heb de zaadjes tegenwoordig ook in het nachtkastje.. dan heb ik wat meer nachtrust..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 891
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 09 jan 2020, 19:54

Pompoenpitmeel inderdaad zelf gemaakt Rik.

Gebruikersavatar
Bakker Henk
Opboller
Berichten: 197
Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bakker Henk » vr 10 jan 2020, 16:48

Van welke soort pompoen gebruik je dan de zaden? Fles? Of iets anders?
Ik oogst soms wat pitten, maar dat doe ik dan om opnieuw te zaaien.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 891
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 10 jan 2020, 17:50

Ik heb de pitten ZELF gekocht bij de Zuidmolen en hier ZELF het meel van gemalen...

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 891
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 12 jan 2020, 13:17

MEERGRANENBOULE MET BLOND LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

60% tarwebloem T55, 20% volkoren tarwemeel, 15% volkoren gerstemeel, 5% sojameel, 73% hydratatie
7,5% blond lijnzaad (geweekt), suiker, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met tarwegriesmeel/

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 891
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 14 jan 2020, 18:19

LICHTBRUIN TARWE VLECHTBOL

Afbeelding

25% Volkoren tarweeel, 75% tarwebloem T55, 66% hydratatie, bastersuiker en zonnebloemolie
Gedecoreerd met maanzaad en boter.

De bol is gevochten met vier strengen.
(geïnspireerd door de ronde Challah)

Gebruikersavatar
Frens
Deegkneder
Berichten: 122
Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Frens » di 14 jan 2020, 18:32

Mooie broden Gerrit, zoals altijd!
Vraagje; als je praat over suiker en zonnebloemolie hoeveel dan? En bastaard suiker bruine of witte? Gist neem ik aan instant gist 1,8%
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)

“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 891
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 14 jan 2020, 21:07

Deze keer witte basterdsuiker, 1,5% en 1,5% zonnebloemolie. Ik gebruik inderdaad instant gist, 1,5%.

De suiker en vetstof varieren in mijn broden tussen de 1% en 2%.

Gebruikersavatar
Vitamine C
Opboller
Berichten: 227
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Vitamine C » di 14 jan 2020, 22:16

Mooie vlecht, ook mooi kleurtje brood.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 891
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 18 jan 2020, 15:17

TARWE-BOEKWEITBROOD MET MAANZAAD

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

10% Volkoren boekweitmeel, 20% volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 68% hydratatie
3% geweekt wit maanzaad en 3% geweekt zwart maanzaad door het deeg, bruine basterd, olijfolie.
Gedecoreerd met wit en zwart maanzaad

Gebruikersavatar
Rik59
Warme bakker
Berichten: 863
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » za 18 jan 2020, 15:22

Mooi broodje Gerrit...

Ik mis al enige tijd de weekendse melkbollen.. waren de hamburgers op?

Enne heb je nog luiers?? want ik zou het bijna vragen... :D

Was je ook aan het twijfelen over de kleur zaadjes?? :mrgreen: :mrgreen:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 891
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 18 jan 2020, 16:06

Die bollen waren er wel degelijk, alleen niet hier op het forum.

De beide zaadkleuren waren het gevolg van een bewuste keuze. (Ik zag voor het eerst wit maanzaad.... :D )

En die opmerking over de luiers mis ik even :?

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 891
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 21 jan 2020, 23:02

ZADEN EN PITTEN TRIANGEL (en boule)

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

25% volkoren tarwemeel vd molensteen, 75% Franse tarwebloem T55, 72% hydratatie
4% pompoenpitten, 4% zonnebloempitten, 2% wit sesamzaad, honing, sesamolie (de zaden en pitten zijn geweekt)
Gedecoreerd met pompoen- en zonnebloempitten en sesamzaad

Plaats reactie