Brood van Gerrit

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 987
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 29 jan 2020, 09:52

MEERGRANENBATARD MET LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

10% volkoren boekweitmeel, 10% volkoren sorghummeel, 35% volkoren tarwemeel, 55% Frans tarwebloem T55, 76% hydratatie
7,5% donker lijnzaad, honing, olijfolie

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 987
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 02 feb 2020, 14:38

HALFVOLKOREN TARWBOULE MET BLOND LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

50% volkorentarwe van de (zuid)molensteen, 50% Franse tarwebloem T55, 74% hydratatie
7,5% blond lijnzaad (geweekt), bruine basterdsuiker, boter.
Afgelansd met Gelders leidingwater

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 987
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 03 feb 2020, 23:04

ZACHTE TARWEBOLLEN

Afbeelding

20% Volkorentarwe, 80% tarwebloem T55, 65% hydratatie
basterdsuiker, boter.
Geglaceerd met boter.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 987
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 05 feb 2020, 22:17

HALFVOLKOREN TARWETRIANGEL MET ZONNEBLOEMPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

50% Volkorentarwe van de molensteen,50% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie,
5% zonnebloempitten en 5% gemalen zonnebloempitten (geweekt) ,bruine basterd, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met gemalen zonnebloempitten en roggebloem

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 987
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 07 feb 2020, 21:39

TARWE KNIP EN ROND BUSBROOD MET LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

40% volkoren tarwemeel van de molensteen, 60% tarwebloem T55, 74% hydratatie
7,5% geweekt donker lijnzaad, olijfolie en bruine basterdsuiker.
Afgeglansd met H2O.

(deze keer iets te vroeg geknipt)

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 987
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 10 feb 2020, 21:04

MEERGRANENBOULE

Afbeelding

55% Franse tarwebloem T55, 25% volkoren tarwemeel, 15% volkoren boekweitmeel, 5% volkoren gerstemeel, 65% hydratatie
bruine suiker, olijfolie. Gedecoreerd met roggebloem.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 987
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 13 feb 2020, 23:32

TARWEBROOD MET CHIAZAAD EN WIT MAANZAAD

Afbeelding

30% Volkorentarwemeel van de molensteen, 70% Frans tarwebloem T55, 72% hydratatie
5% chiazaad en 2% wit sesamzaad (geweekt, door het deeg), sesamolie en honing.
Gedecoreerd met wit maanzaad.

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3237
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat » vr 14 feb 2020, 16:26

Zoals we dat van je gewend zijn Gerrit...Weer een hele serie prachtig brood/jes :clap: :clap:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

De BAKPLAATJES van BAKPLAAT- Bakker Cor :roll:

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 987
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 15 feb 2020, 23:24

Dank je wel Cor, fijn om dat van jou te horen! :D

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 987
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 19 feb 2020, 21:53

TARWE-SORGHUMBROOD MET ZONNEBLOEMPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

10% Volkoren sorghummeel, 30% volkoren tarwemeel , 60% tarwebloem T55, 71% hydratatie
5% geweekte zonnebloempitten en 5% geweekte gemalen zonnebloempitten door het deeg, honing, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met zonnebloempitten
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op do 20 feb 2020, 11:59, 2 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 987
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 19 feb 2020, 21:58

ZACHTE TARWE-BOEKWEITBOLLEN

Afbeelding

90% Frans tarwebloem T55, 10% volkoren boekweitmeel, 65% hydratatie, basterdsuiker en boter
Geglaceerd met boter

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 987
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 23 feb 2020, 12:58

TARWE-MAISBOULE

Afbeelding

Afbeelding

85% Frans tarwebloem T55, 15% maismeel, 65% hydratatie, 5% eidooier, basterdsuiker, zonnebloemolie, kurkuma (0,17%)
Gedecoreerd met een mengsel van rijststrooimeel en tarwegriesmeel.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 987
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 25 feb 2020, 14:50

TARWE-SESAM BUSBROOD

Afbeelding

Afbeelding

30% volkoren tarwebloem van de molensteen, 70% Frans tarwebloem T55, 70% hydratatie.
4% zwart sesamzaad (geweekt) door het deeg, bruine suiker, sesamolie.
Gedecoreerd met wit en zwart sesamzaad.

Gebruikersavatar
Rik59
Warme bakker
Berichten: 930
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » di 25 feb 2020, 15:33

Gerrit ik geloof het niet meer... volgens mij gewoon een appje met wat klikwerk.. batard... busje.. glimmende bollekes... met zonder zaadjes...
Heb al gezocht in de appshop maar goed verstopt hoor..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 987
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 27 feb 2020, 18:43

ZACHTE WITTE TARWEBOLLEN MET ZADEN EN PITTEN

Afbeelding

Afbeelding

100% Frans tarwebloem T55, 65% hydratatie.
Gedecoreerd met wit en zwart maanzaad, wit en zwart sesamzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten,

Gebruikersavatar
lekkermelig
Meesterbakker
Berichten: 3203
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door lekkermelig » do 27 feb 2020, 20:57

Ik vind het een pracht gezicht met al die pitten!

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 987
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 29 feb 2020, 18:26

MEERGRANENBATARD MET POMPOEN- EN ZONNEBLOEMPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

30% Volkoren tarwemeel, 5% volkoren Sorghumeel, 5% volkoren boekweitmeel, 5% sojameel, 55% tarwebloem T55,m 77% hydratatie
4% gemalen zonnebloempitten, 4% gemalen pompoenpitten, olijfolie, basterdsuiker.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 987
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 04 mar 2020, 21:38

HALFVOLKOREN TARWEBOULE MET LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

50% volkorentarwe van de molensteen, 50% tarwebloem T55, 75% hydratatie.
7,5% donker lijnzaad, basterdsuiker, zonnebloemolie.
Afgeglansd met aqua plumbi

Gebruikersavatar
RedYssel
Gaat de goede kant op
Berichten: 52
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Brood van Gerrit

Bericht door RedYssel » vr 06 mar 2020, 19:49

Ziet er goed uit Gerrit, Druk in de weer met diverse soorten meel/bloem zie ik.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 987
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 10 mar 2020, 10:27

MEERGRANEN MEERZADENBOULE

Afbeelding

Afbeelding

5% Volkoren gerstemeel, 10% volkoren boekweitmeel, 20% volkoren tarwemeel 65% tarwebloem T55, 74% hydratatie
door het deeg 8% mengsel van pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad, chiazaad, zwart sesamzaad en gerstevlokken.
Honing en zonnebloemolie.

Gedecoreerd met gebroken zonnebloempitten en gebroken pompoenpitten, sesamzaad, maanzaad en gebroken gerstevlokken.

Het is een zeer smakelijk brood geworden.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 987
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 15 mar 2020, 10:41

TARWE-BOEKWEIT BUSBROOD

Afbeelding

Afbeelding

10% Volkoren boekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel (steengemalen), 60% Frans tarwebloem T55, 65% hydratatie.
bruine basterdsuiker, zonnebloemolie.
Afgeglansd met "eau potable"

Gebruikersavatar
BakkerSander
Chef stoffer en blik
Berichten: 16
Lid geworden op: vr 28 feb 2020, 15:46
Locatie: Zeist

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerSander » zo 15 mar 2020, 11:21

BakkerGerrit schreef:
zo 15 mar 2020, 10:41
TARWE-BOEKWEIT BUSBROOD

[Foto]

[Foto]

10% Volkoren boekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel (steengemalen), 60% Frans tarwebloem T55, 65% hydratatie.
bruine basterdsuiker, zonnebloemolie.
Afgeglansd met "eau potable"
Mooi luchtig brood! Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 987
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 15 mar 2020, 12:41

Goeie ingredienten, en heel veel oefenen en experimenteren! En precies afwegen en......

(En met de hand kneden) :D

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 987
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 17 mar 2020, 11:28

LICHTBRUIN TIJGERBOULE

Afbeelding

Afbeelding

25% Volkorentarwemeel (steengemalen), 75% tarwebloem T55, 65% hydratatie.
Basterdsuiker, boter. Tijgerpap van rijstebloem en paneermeel.
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op di 17 mar 2020, 22:33, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
RedYssel
Gaat de goede kant op
Berichten: 52
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Brood van Gerrit

Bericht door RedYssel » di 17 mar 2020, 16:48

Dat is een mooi tijger broodje!. Heerlijk knapperig?.
Het grappige is als je broodjes inpakt en vooral tijger broden dat die nog wel is willen bijten. Oftewel de zak snijden

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 987
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 21 mar 2020, 16:47

"TIJGER"BOLLETJES

Afbeelding

15% volkoren tarwemeel vd molensteen, 85% tarwebloem T55, 65% hydratatie
Tijgerpap geprobeerd met rijststrooimeel ipv rijstebloem.
Zoals je ziet is dit geen succes. Volgende week probeer ik de tijgerpap zoals Cor deze maakt, alleen met paneermeel.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 987
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 21 mar 2020, 17:34

TARWE-BOEKWEIT BATARD

Afbeelding

Afbeelding

10% Volkoren boekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel steengemalen, 60% Franse tarwebloem T55, 73% hydratatie.
7,5% donker lijnzaad (geweekt), bruine basterd, olijfolie, gerstemoutmeel.

Gedecoreerd met roggebloem

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 987
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 23 mar 2020, 21:04

WITTE STOKBRODEN (Baguettes)

Afbeelding

95% Frans tarwebloem, 5% sojameel, 65% hydratatie

Gebruikersavatar
Rik59
Warme bakker
Berichten: 930
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 » ma 23 mar 2020, 22:46

Nou al BBQen??
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 987
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 24 mar 2020, 11:56

In dit geval waren ze voor bij de spareribs........ :D
(Uit de oven)

Gebruikersavatar
RedYssel
Gaat de goede kant op
Berichten: 52
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Brood van Gerrit

Bericht door RedYssel » di 24 mar 2020, 16:48

Dat is zelfs nog beter, Netjes Gerrit!.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 987
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 25 mar 2020, 23:49

TARWE-SORGHUM BROOD MET POMPOENPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

10% Sorghummeel, 30% Volkoren tarwemeel vd molensteen, 60% Frans tarwebloem T55, 72% hydratatie
3% gemalen pompoenpitten en 5% pompoenpitten (beide geweekt), bruine suiker en olijfolie

Gebruikersavatar
Bakker Henk
Opboller
Berichten: 219
Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bakker Henk » do 26 mar 2020, 18:02

Gerrit, ik lees dat sorghummeel nogal een neutrale smaak heeft. Als je daar dan maar 10% van toevoegt, proef je daar dan iets van? Ik zou denken dat je dan veel meer de pompoenpitten, wel en niet gemalen, proef?

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 987
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 26 mar 2020, 20:39

Inderdaad Henk, je proeft de sorghum er niet bovenuit. Het geeft het brood wel een fijne structuur.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 987
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 29 mar 2020, 10:58

MEERZADENSWIRL

Afbeelding

Afbeelding

25% volkoren tarwemeel van de molensteen, 75% frans tarwebloem T55, 72% hydratatie
3% chiazaad en 3% wit sesamzaad (beide geweekt) in het deeg, basterdsuiker en roomboter

Gedecoreerd met wit en zwart maanzaad.

Plaats reactie