Brood van Gerrit

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

(BIJNA)VOLKOREN SPELT-TARWEBOULE MET ZONNEBLOEMPITTEN EN LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
50% volkorenspelt 25% Volkorentarwe T150 25% T65 67% hydratatie
7,5% geroosterde zonnebloempitten en 5% lijnzaad door het deeg
Zonnebloempitten ter decoratie
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat »

Goed bezig Gerrit :2th:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ZACHTE WITTE VAKANTIEBOLLETJES

Afbeelding
100% T65 67% hydratatie
Lekker voor onderweg naar Italië morgen....
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bioloogje »

Lekkere broodjes! Ik wil wel een stukje meereizen hoor ;B
Fijne vakantie!
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 »

Gerrit HAPPY HOLIDAYS!!

Rustig aan met de pastaatjes.. en niet teveel pizzaatjes hè...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

HALFVOLKOREN TARWE MELKBROOD


Afbeelding
Afbeelding
50/50 T65 en volkoren steengemalen tarwe 68% hydratatie

(We zijn weer thuis :D )
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 »

BakkerGerrit schreef: ma 21 mei 2018, 20:51 HALFVOLKOREN TARWE MELKBROOD
50/50 T65 en volkoren steengemalen tarwe 68% hydratatie

(We zijn weer thuis :D )


Ik dacht ook al... "ik heb deze nog nooit in Italië gezien.."
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

DRIEGRANENBOULE MET GEBROKEN GERSTEVLOKKEN

Afbeelding
Afbeelding
35% T65 25% Volkorentarwe (steengem) 20% volkoren spelt 20% volkoren gerst 69% hydratatie
7,5% gebroken gerstevlokken door het deeg. Honing en maisolie.
Gebroken gerstevlokken ter decoratie.

Hydratatie had hoger gekund door de toegevoegde gerstevlokken....
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

LICHTBRUIN TARWE MET YOGHURT

Afbeelding
Afbeelding
60% T65 40% volkoren tarwe (div) 67% hydratatie
10% volle yoghurt, 57% melk/water

Experiment met yoghurt in het brood. Deeg was erg slap. Ben benieuwd naar de smaak.....
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 »

Sjonge.. sjonge... dalijk doet ie er ook nog afgedraaide olie in... :zip: :zip:

Subliem Gerrit.. Als je een gistbroodje hebt gebakken zal het net zijn of het een desempje is... (denk ik zo hè..)
Bij desem is het dubbeldesem... (we wachten op de triple)..

Volgende stap.. yoghurt met aardbeien?? In dat geval zou ik gewoon Mona-toetjes erin mikken... :DB2: :DB2:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Levinebaktbrood »

Lekker Gerrit :2th:.

Ik bak regelmatig brood met yoghurt, zure room of karnemelk erin. En nee, het smaakt niet naar desembrood Rik ^)^.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 »

Haha..Levine.. Nee, dat wist ik.. en Gerrit weet ook hoe ik dat bedoel..
Ik vind het een leuk iets en wil ook wel eens een yoghurtbroodje proberen.. daarom:

Gerrit.. recepie??
Wat voor yoghurt gebruikte je?? Ik bedoel, moest je naar een Turkse winkel of kun je het met de "kunst"yoghurt van de Campina af..??
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Dit is het receptje yoghurtbrood

Bruin zacht Busbrood 2 stuks
% vd Bloem Bloem totaal 500
Frans T65 300
40,00%. Frans T150. 200
57% Melk-Water 50-50 285
10% Yoghurt 50
4,0% Gist 20
2% Honing 10
3,5% Maisolie 18
3%. Broodpoeder 15
1,80% Zout 9,0

Volle yoghurt ( van de Appie) gemengd met het water/melkmengsel toegevoegd. 30 min autolyse. Deeg veel slapper dan zonder yoghurt.
Smaak is niet yoghurtachtig maar wel vol, brood geurig en zacht.
(Gekopieerd uit excel, spaties vallen weg)
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

HALFVOLKOREN ZADEN EN PITTEN TARWEBROOD

Afbeelding
Afbeelding
50/50 T65 en T150 67% hydratatie
10% diverse zaden en pitten door het deeg (zonnebloempitten, pompoenpitten, maanzaad, sezamzaad, lijnzaad)
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ZACHTE WITTE SESAMBOLLEN

Afbeelding
100% T65 63% hydratatie
Sesamolie ipv boter, wit en zwart sesamzaad ter decoratie
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

HALF VOLKOREN TARWEBOULE

Afbeelding
Afbeelding
50% T65 50% T150 67% hydratatie
Roggemeel ter decoratie
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

LICHTBRUIN TIJGERBROOD

Afbeelding
Afbeelding
70% T65 30% T150 67% hydratatie
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

LICHTBRUIN TARWEBROOD

Afbeelding
Afbeelding
70% T55 30% T150 66% hydratatie
Vanaf nu een paar kilo T55 verwerken ipv T65 om het verschil te ervaren (als het er is)
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ZACHTE WITTE BOLLEN

Afbeelding
100%T55, 63% hydratatie

(Het is weer weekend!)
Gebruikersavatar
tjalline
Jongste bediende
Berichten: 28
Lid geworden op: za 08 feb 2014, 12:24
Locatie: Zwolle
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door tjalline »

Mmm lekker hoor!!
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

LICHTE TARWE SESAM YOGHURTBOLLETJES
Afbeelding
20% T150’ 80% T55 65% hydratatie wv 10% volle yoghurt en 10% ei
50/50 boter/sesamolie
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

LICHTBRUINE TARWE SESAM YOUGHURTBOULE

Afbeelding
20% T150’ 80% T55 65% hydratatie wv 10% volle yoghurt en 10% ei
50/50 boter/sesamolie

(Zelfde deeg als de bolletjes op de vorige foto)
Ivm de baktijd van de bolletjes heb ik het deeg voor de boule een extra doorslag / s&f gegeven en buiten de “rijskast” laten rijzen. Geduld is ook bij bakken met gist een belangrijk ingredient!
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

DE KRUIMFOTO’S VAN DE VORIGE TWEE BROODJES.....

Afbeelding
Afbeelding
(Kon de originel berichten niet meer wijzigen)
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

LICHTBRUINE TARWEBOULE MET SOJA

Afbeelding

Afbeelding
65% T55, 30% T150, 5% Sojameel, 67% hydratatie
Ik wilde eens het effect van sojameel uitproberen
Gebruikersavatar
Bakgraag
Jongste bediende
Berichten: 25
Lid geworden op: za 13 aug 2016, 13:31

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bakgraag »

Geweldig dat brood trouwens al het brood dat ik zie van jou :2th: Ben je een bakker?
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 »

Fraaie cup G Gerrit!!! :2th: :2th: :G :G
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Bakgraag schreef: ma 25 jun 2018, 17:19 ......Ben je een bakker?
Nee, maar ik heb ooit de koksopleiding afgerond. Nu speel ik bakkertje :D
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 »

BakkerGerrit schreef: di 26 jun 2018, 00:16
Bakgraag schreef: ma 25 jun 2018, 17:19 ......Ben je een bakker?

Nee, maar ik heb ooit de koksopleiding afgerond. Nu speel ik bakkertje :D


Alleen de opleiding afgerond Gerrit of ook nog wat rondgehuppeld in één of andere sterrentent??

"Hmm… zo te zien heeft deze uitgekookte jongen zijn mise en place regelmatig op orde" :idea: :idea:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Rik59 schreef: di 26 jun 2018, 01:44 Alleen de opleiding afgerond Gerrit of ook nog wat rondgehuppeld in één of andere sterrentent??
Ik heb o.a. een jaar of 10 als dieetkok gewerkt, daarna nog een jaar of 10 als hoofd keuken / hoofd voedingsdienst in div instellingen.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 »

BakkerGerrit schreef: di 26 jun 2018, 08:37
Rik59 schreef: di 26 jun 2018, 01:44 Alleen de opleiding afgerond Gerrit of ook nog wat rondgehuppeld in één of andere sterrentent??

Ik heb o.a. een jaar of 10 als dieetkok gewerkt, daarna nog een jaar of 10 als hoofd keuken / hoofd voedingsdienst in div instellingen.


Ahh.. instelling.. heb ik heel even van mogen proeven... daar gingen we 's morgens eerst met z'n allen gezellig aan tafel ontbijten voor we begonnen.. (St. Anna.. Venray destijds).
Maar verder 20 jaar in de horeca rondgehuppeld.. en tja.. nu thuis nog niet uitgehuppeld :G :G . Zelf zuurkool maken, gehakt/verse worst draaien, chutney's, paté op z'n tijd etc. etc. Constant op zoek naar nieuwe recepten, smaken en structuren..
We hebben een goed druivenjaar dus verwacht dit jaar ook m'n eerste wijn te maken... "Chateau Ladderzat"... :mrgreen: :mrgreen:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

LICHTVOLKOREN TARWEBOULE MET SESAM EN LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding

40% Volkorentarwe T150, 60% tarwebloem T55, 66% hydratatie
Sesamolie en Zonnebloemolie ipv boter, honing, 5% geroosterde sesam en 5% geroosterde lijnzaadjes door het deeg.
Sesam en lijnzaad ter decoratie.
Gebruikersavatar
jvanoort
Jongste bediende
Berichten: 25
Lid geworden op: za 05 mei 2018, 19:59

Re: Brood van Gerrit

Bericht door jvanoort »

Mooi! Ziet er zeer smakelijk uit!
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 »

Nou Gerrit... kunst hoor, om ze zo bij elkaar te plakken...!!

Volgens mij koop jij geen beleg meer, wel??
Tenminste als ik toch om de 2-3 dagen zo'n broodje voor m'n neus kreeg zou ik dat niet meer durven enne ALLEEN ROOMBOTER!! :DB2: :DB2:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

HEEL LICHT TARWEBROOD

Afbeelding
Afbeelding

En natuurlijk de weekenders
Afbeelding

Beiden: 85% T55, 15% T150 67% hydratatie
De bolletjes afgelakt met boter, het brood met water.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 »

Ben ik hier nou toch al weken aan het zoeken naar de knop waar je kan bestellen... :shy:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

HALFVOLKOREN DRIEGRANENBOULE

Afbeelding
Afbeelding
50% T55, 15% volkoren spelt, 15% volkoren gerstemeel, 20% T150. 65% hydratatie
10% volle yoghurt. Honing en olijfolie
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 »

Gerrit ik zit iedere keer weer te kijken op die foto waar de rest van die kratten met brood staan die je erbij gebakken hebt :zip: :zip:

Ik kan me nl. niet voorstellen dat iemand iedere keer voor dat ene broodje... al dat werk.. je snapt em..
Als dat wel zo is dan vind ik het knap en bewonderenswaardig.. want je zet wel iedere keer weer staaltjes neer!!
Ook nu weer.. :2th: :2th:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

LICHTBRUIN TARWE MET MAANZAAD

Afbeelding
Afbeelding
20% T150, 80% T55, 68% hydratatie
10% yoghurt , maanzaad ter decoratie.

@Rik: ik heb de productie verdubbeld. Zo beter? ;-)
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op wo 04 jul 2018, 09:49, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 »

BakkerGerrit schreef: di 03 jul 2018, 19:58
@Rik: ik heb de productie verdubbeld. Zo beter? ;-)


Oww… Ik dacht dat je em doorgesneden had... :G :G
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

LICHTBRUIN TARWE TIJGERBATARD MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
80% T55, 20% T150, 67% hydratatie
7% lijnzaad door het deeg
Gebruikersavatar
Bakgraag
Jongste bediende
Berichten: 25
Lid geworden op: za 13 aug 2016, 13:31

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bakgraag »

Hallo is dat gebroken lijnzaad wat erdoor zit? Maakt het nog verschil of je er gebroken of heel lijnzaad door doet?
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Bakgraag schreef: za 07 jul 2018, 14:34 Hallo is dat gebroken lijnzaad wat erdoor zit? Maakt het nog verschil of je er gebroken of heel lijnzaad door doet?
Ik gebruik heel lijnzaad. Heb geen ervaring met gebroken lijnzaad. Lijkt mij dat je er weinig van terugvind.....
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

LICHTBRUIN TARWE SESAMBROOD

Afbeelding
Afbeelding
20% T150 Frans volkorentarwe, 80% T55 Frans tarwemeel 66% hydratatie
Sesamolie en honing
Wit en zwart sesamzaad ter decoratie
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bioloogje »

Gerrit, wat ziet je brood er toch iedere keer weer smakelijk uit[emoji106]
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
CarlaB
Deegkneder
Berichten: 168
Lid geworden op: ma 27 okt 2014, 21:08
Locatie: Aan de Zeeuwse kust

Re: Brood van Gerrit

Bericht door CarlaB »

Inderdaad, ziet er zalig, altijd inspirerend [emoji39]
Aga Cooker - Ankarsrum Assistent
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

BRUIN TARWE ZONNEBLOEMPITTENBOULE

Afbeelding
Afbeelding
30% Frans volkorentarwe T150, 70% Frans tarwe T55, 65% hydratatie
7,5% geroosterde zonnebloempitten door het deeg, honing en zonnebloemolie.
Zonnebloempitten ter decoratie.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

KNIEPERTJES

Afbeelding
Oefenen voor oud en nieuw........
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Levinebaktbrood »

Daar ben je dan zeer op tijd mee :rofl2:
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bioloogje »

BakkerGerrit schreef: di 10 jul 2018, 14:14 KNIEPERTJES
Oefenen voor oud en nieuw........
:lol: Waar blijven de oliebollen?
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Bioloogje schreef: wo 11 jul 2018, 08:22
BakkerGerrit schreef: di 10 jul 2018, 14:14 KNIEPERTJES
Oefenen voor oud en nieuw........
:lol: Waar blijven de oliebollen?
Die oliebollen hoef ik nIet te oefenen.. :D Ik heb een kniepertjesplaat gekocht (was ik jaren naar op zoek). Dus recept en plaat moet je toch uitproberen.....
Plaats reactie