Brood van Gerrit

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE BOEKWEITBROOD MET LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

55% volkoren tarwemeel van de molensteen, 30% tarwebloem T55, 15% volkoren boekweitmeel, 7,5% donker lijnzaad, 72% hydratatie
bruine basterdsuiker, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met roggemeel.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE SESAMBROOD

Afbeelding

Afbeelding

75% Frans tarwebloem T55, 25% volkorentarwemeel van de molensteen, 69% hydratatie, 7,5% witte en zwarte sesamzaadjes door het deeg.
Sesamolie, bruine basterd. Zaden zijn geweekt. Gedecoreerd met witte sesamzaadjes
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op vr 01 nov 2019, 10:44, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Vitamine C »

Mooi hoog broodje gerrit, wat is de maat van je bus?
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Ik gebruik Alusteel bussen van 15,5 x 10,5 en 8 cm hoog
De bodemmaat is 13,5 x 9 cm

Er gaat een deeg in van 275 g meel. (Ca 500 g deeg)
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Vitamine C »

Ah dan heb ik denk ik dezelfde bussen. Op foto lastig zien hoe groot het broodje nou precies is. Wel mooi gerezen :)
Wat zijn de rijstijden geweest?

Zelf houd ik meestal aan: 30 minuten bulk, 20 minuten, 45 tot 60 min vormrijs. (bij 5 gram instant gist.)
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Bulkrijs 60 minuten met halverwege 2 x s&f, dan 10 min rust en circa 45 min vormrijs. Ik gebruik 1,5% droge gist. (= 4,15 gram per brood)
Gebruikersavatar
Bakker Henk
Deegroller
Berichten: 285
Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bakker Henk »

Maar wel met een hoge rijstemperatuur, denk ik?
gr, Henk
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

De bulkrijs bij 30°C (in de oven met een bakje kokend water)
De vormrijs bij keukentemperatuur (+/- 20°C) tussen 45 en 60 minuten.
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Vitamine C »

De bulkrijs die ik bij kamertemperatuur, ik zal is wat warmer doen. :thumbup:
Gebruikersavatar
Bakker Henk
Deegroller
Berichten: 285
Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bakker Henk »

Het mooie is dan wel (vormrijs bij RT) dat na de bulkrijs de oven opgepookt kan worden. Interessant.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE-BOEKWEITBOULE MET ZONNEBLOEMPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

60% Frans tarwebloem T55, 30% volkorentarwemeel steengemalen, 10% volkoren boekweitmeel, 65% hydratatie.
5% grof zonnebloempittenmeel en 7,5% geroosterde zonnebloempitten door het deeg, bruine basterd en zonnebloemolie.
Gedecoreerd met zonnebloempitten
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERGRANEN-MEERZADENBROOD

Afbeelding

Afbeelding

65% Frans tarwebloem T55, 25% volkoren tarwemeel steengemalen, 10% volkoren sorghummeel, 75% hydratatie.
4% donker lijnzaad, 4% blond lijnzaad, 4% pompoenpitmeel, bruine basterdsuiker, olijfolie.
Gedecoreerd met pompoenpitten.
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Vitamine C »

Mooi brood gerrit, waar haal jij die eindeloze diverse broden vandaan? (internet, favoriet boek? )
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Dank je Marijn :D
Ik bedenk m’n broden zelf. Dan neem ik me voor een bepaald brood (weer) eens te maken en vaak tijdens het afwegen verandert het dan weer.

En de receptuur is een kwestie van uitproberen........

Ook laat ik me inspireren door de foto’s hier op het forum.
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Vitamine C »

Dat is wel knap. Ik bak nog maar jaartje brood dus houd het voorlopig nog even bij recepten voordat ik zelf ga uitvogelen. :)
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE KNIP EN ROND

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

75% Tarwebloem T55, 25% volkorentarwemeel steengemalen, 67% hydratatie.
bruine basterdsuiker, zonnebloemolie.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

FRANS LANDBROOD (Levine)

Afbeelding

Afbeelding

Recept van Levine (waarvoor dank!)

Voor het eerst heb ik het deeg ingeschoten op de hete bakplaat dit heeft een positief effect op de ovenrijs en op de korst.
Dit ga ik vaker uitproberen......
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op ma 11 nov 2019, 16:42, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ZACHTE WITTE BOLLEN

Afbeelding

Het is (was) weer weekend.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE-BOEKWEIT MET LIJNZAAD EN POMPOENPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

60% Tarwebloem T55, 30% volkorentarwemeel steengemalen, 10% volkoren boekweitmeel, 78% hydratatie.
7,5% pompoenpitten, 5% pompoenpitmeel, 5% donker lijnzaad, bruine basterd, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met roggebloem.

De zaden en pitten (en de gemalen pitten) zijn geweekt.
Het brood is deze keer ingeschoten op de hete bakplaat, zo laag mogelijk in de oven. Wellicht is hij daardoor zo mooi wild opengescheurd. (normaal leg ik het deeg op de koude plaat en schuif het dan de oven in.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TIJGERBOULE

Afbeelding

Afbeelding

70% Tarwebloem T55, 30% volkoren tarwemeel steengemalen, 67% hydratatie,
basterdsuiker en boter.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

HALFVOLKOREN MEERGRANENBOULE MET CHIAZAAD

Afbeelding

Afbeelding

50% Frans tarwebloem T55, 30% volkoren tarwemeel vd molensteen, 10% volkoren sorghummel, 10% volkoren gerstemeel, 75% hydratatie.
7,5% Chiazaad, bruine basterd, olijfolie. Gedecoreerd met gerstevlokken
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Vitamine C »

Ziet er weer top uit.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE-BOEKWEITBROOD MET POMPOENPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

60% Tarwebloem T55, 30% volkoren tarwemeel vd molensteen, 10% volkoren boekweitmeel, 78% hydratatie
7.5% pompoenpitten (geweekt), 5% pompoenpitmeel (geweekt), bruine basterd, zonnebloemolie.


(voor het mooie hadden ze iets korter in de oven gemogen)
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 »

Hoh... Gerrit... lijkt wel een scheurmik... :D :D
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Rik59 schreef: zo 17 nov 2019, 18:14 Hoh... Gerrit... lijkt wel een scheurmik... :D :D
Mooie naam......
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWEBOULE MET SESAM

Afbeelding

Afbeelding

25% Volkorentarwemeel, 75% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie
3% zwarte- en 4,5% witte sesamzaadjes door het deeg, sesamolie, bruine basterdsuiker.
Gedecoreerd met witte sesamzaadjes.
Gebruikersavatar
1md65
Deegroller
Berichten: 271
Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
Locatie: België

Re: Brood van Gerrit

Bericht door 1md65 »

Weer mooie broodjes.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

DONKER HALFVOLKOREN TARWEBOULE MET ZONNEBLOEMPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

50% volkoren tarwemeel vd molensteen, 50% tarwebloem T55, 71% hydratatie
5% zonnebloempitmeel (geweekt), 5% zonnebloempitten (geweekt), bruine basterd, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met zonnebloempitten
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

LICHT TARWE BUSBROOD MET LIJNZAAD EN MAANZAAD

Afbeelding

Afbeelding

25% Volkorentarwe vd (zuid)molensteen, 75% tarwebloem T55, 74% hydratatie
3,5% blond lijnzaad en 4% donker lijnzaad door het deeg, basterdsuiker, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met maanzaad.
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bioloogje »

Prachtig brood[emoji506][emoji123]


Gr. Annelies
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE-MAISBROOD MET KURKUMA EN ZADEN

Afbeelding

Afbeelding

15% maismeel, 15% volkorentarwemeel, 70% tarwebloem T55, 74% hydratatie.
Geweekte zonnebloempitten, geweekt pompoenpitmeel, 1% kurkumapoeder, zonnebloemolie, basterdsuiker
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE-GERST BATARD MET LIJNZAAD

Afbeelding

25% volkoren gerstemeel, 75% tarwebloem T55, 71% hydratatie
3,5% geweekt donker lijnzaad, 4% geweekt blond lijnzaad, basterdsuiker en zonnebloemolie
gedecoreerd met volkoren roggemeel.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWEBATARD MET POMPOENPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

25% volkoren tarwemeel steengemalen, 75% tarwebloem T55, 72% hydratatie
5% pompoenpitmeel (geweekt), 5% pompoenpitten (geweekt), honig, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met pompoenpitten.
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat »

Compliment...Weer een heel assortiment prachtig Brood/jes Gerrit :thumbup:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Fijn om dat van jou te horen Cor!
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE BUSBROOD MET LIJNZAAD

Afbeelding

35% Volkorentarwe van de molensteen, 65% tarwebloem T55, 75% hydratatie.
2% donker lijnzaad, 5,5% blond lijnzaad (beide geweekt) boter en basterdsuiker.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

WIT TARWE-BOEKWEIT TIJGERBROOD

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

90% tarwbloem T55, 10% volkoren boekweitmeel, 67% hydratatie
olijfolie en basterdsuiker. Tijgerpap van rijstebloem en paneermeel,
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERGRANEN-MEERZADENBOULE

Afbeelding

Afbeelding

65% Frans tarwebloem T55, 20% volkorentarwemeel, 5% volkoren speltmeel, 5% volkoren boekweitmeel, 5% sojameel,74% hydratatie,
honing, zonnebloemolie. 2,5% chiazaad, 2,5% pompoenpitmeel, 2,5% blond lijnzaad, 2,5% zonnebloempitten (alle zaden geweekt)
Gedecoreerd met chiazaad, pompoenpitten, blond lijnzaad, zonnebloempitten en gerstevlokken.
Gebruikersavatar
Frens
Deegkneder
Berichten: 122
Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Frens »

Geweldig :clap:
Zover als ik het kan beoordelen, mooie bruine kruim rondom, mooie luchtige inwendige structuur en optisch gewoon perfect!
Jammer dat we nog niet digitaal kunnen proeven, nieuwe fase AR misschien :lol:
Raak hierdoor wel lichtelijk gefrustreerd als ik naar mijn busboord kijk. Wanneer ik eens zover ben :?: :!: :crazy:
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)

“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE-MAISBROOD

Afbeelding

70% tarwebloem T55, 20% volkorentarwe vd molensteen, 10% maismeel, 65% hydratatie
basterdsuiker, boter, gekleurd met 0,5% kurkuma.
Afgeglansd met water.

(0,5% kurmuma is nog teveel....... Volgende keer naar 0,25%)(vergeten een foto te nemen)
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERZADENBOULE

Afbeelding

Afbeelding

35% Volkorentarwemeel steengemalen, 65% tarwebloem T55, 72% hydratatie
5% lijnzaad, 5% pompoenpitmeel, olijfolie, bruine basterd.

Gegarneerd met witte sesamzaadjes
Gebruikersavatar
Frens
Deegkneder
Berichten: 122
Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Frens »

Het maisbrood is dit een busbrood? Wat een rijs zeg!
Vraag me af hoe beiden nu zouden smaken. Is hier geen “vakjargon” voor net zoals bij wijnen, om de smaak te omschrijven?
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)

“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Ja, dat maisbrood is een busbrood. En de rijs...... Goede ingrediënten , goed kneden, en uitproberen wat bij jou het beste werkt. Mijn eerst broden waren echt niet zoals deze. Maar goed documenteren wat je doet zodat, wanneer het resultaat niet is wat je wilt, je weet waar je wat kunt bijsturen. En stukje bij beetje gaat het beter.

Met name goed meel en bloem is de basis. En veel oefenen :D
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERGRANEN ZADEN&PITTEN BATARD TRIPLE S

Afbeelding

5% Sojameel, 5% Speltmeel volkoren, 5% Sorghummeel volkoren, 20% volkoren tarwemeel, 65% tarwebloem T55, 75% hydratatie
2,5% Blond lijnzaad, 2,5% zwart sesamzaad, 2,5% zonnebloempitten, 2,5% pompoenpitmeel (alles geweekt), olijfolie.
Gebruikersavatar
Bakker Henk
Deegroller
Berichten: 285
Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bakker Henk »

Het lijkt wel: de restjes opmaken! Maar wel lekker.
Gebruikersavatar
Frens
Deegkneder
Berichten: 122
Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Frens »

:thumbup: Gewoon toverformule ipv bakkersformule :lol: vindt zo jammer dat we niet kunnen proeven!
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)

“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

BakkerGerrit schreef: wo 18 dec 2019, 18:47 MEERGRANEN ZADEN&PITTEN BATARD TRIPLE S

Afbeelding

5% Sojameel, 5% Speltmeel volkoren, 5% Sorghummeel volkoren, 20% volkoren tarwemeel, 65% tarwebloem T55, 75% hydratatie
2,5% Blond lijnzaad, 2,5% zwart sesamzaad, 2,5% zonnebloempitten, 2,5% pompoenpitmeel (alles geweekt), olijfolie.
Afbeelding

En dit is de binnenkant.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ZACHTE WITTE MINIBOLLETJES VOOR HET KERSTONTBIJT

Afbeelding

90% Tarwebloem T55, 10% volkoren boekweitmeel, 68% hydratatie
Gegarneerd met div zaadjes en pitten.

Ze liggen nu te rijpen in de diepvries Op kerstochtend even de oven in en..........
(je moet wat als je nog meer hobby's hebt....)
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

WIT ROND BUSBROOD

Afbeelding

Afbeelding

90% Tarwebloem T55, 10% volkoren tarwemeel, 65% hydratatie

Ook deze de diepvries in voor de toast bij het kerstdiner........
Gebruikersavatar
Frens
Deegkneder
Berichten: 122
Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Frens »

BakkerGerrit schreef: za 21 dec 2019, 10:14 ZACHTE WITTE MINIBOLLETJES VOOR HET KERSTONTBIJT

Afbeelding

90% Tarwebloem T55, 10% volkoren boekweitmeel, 68% hydratatie
Gegarneerd met div zaadjes en pitten.

Ze liggen nu te rijpen in de diepvries Op kerstochtend even de oven in en..........
(je moet wat als je nog meer hobby's hebt....)
Prachtig broodjes, hoe ze er uitzien, op zich al een feestje 🥳 Het witte busbrood, wat een ballonnetje ongelooflijk! Ik wens je een fijne Kerst toe en een voorspoedig Nieuwjaar!
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)

“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
Plaats reactie