Brood van Gerrit

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 781
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 09 nov 2017, 10:25

Afbeelding
Afbeelding
Gisteren een lichtbruin tarwe zonnepitten / lijnzaadboule gebakken.
70% frans T65 Emeraude, 30% fransT150(volkoren). 12% geroosterde zonnepitten en 5% lijnzaad door het deeg.
Sesamolie ipv boter, honing ipv suiker. 70% hydratatie

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 781
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 11 nov 2017, 07:51

Afbeelding
Afbeelding

Daar zijn ze weer!
Deze keer 100% Frans T65 Emeraude. hydratatie 68%

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 781
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 11 nov 2017, 11:31

Afbeelding
Zojuist een (2) wit tarweBoule met maanzaad uit de oven gehaald.
80% Frans T65 Emeraude, 20% volkorentarwemeel (Jumbo) (moet toch ook een keer op :D, )
68% hydratatie.

Gebruikersavatar
AndreaB
Chef stoffer en blik
Berichten: 14
Lid geworden op: zo 29 okt 2017, 12:00

Re: Brood van Gerrit

Bericht door AndreaB » za 11 nov 2017, 16:46

wat een prachtige broden allemaal! :2th:

Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 620
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bioloogje » zo 12 nov 2017, 21:45

Ja, inderdaad. Erg mooi!
Groetjes, Annelies

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 781
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 13 nov 2017, 13:23

Afbeelding
Afbeelding
Vanochtend een 100% volkoren tarwe batard. 50% Frans T150 en 50% volkoren (Jumbo) (restverwerking :lol: )

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 781
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 17 nov 2017, 10:14

Afbeelding Het wil niet altijd zoals het bedoeld is. Een hele platte! (Was het zout vergeten bij het deeg te doen. Op het laatst nog toegevoegd en een paar minuten meegekneed.)

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 781
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 17 nov 2017, 10:20

Afbeelding
AfbeeldingGisteren een "rupsbrood" gemaakt.
Het is een wit tarwebrood, 80% frans T65 Emeraude en 20% T150. 68% hydratatie. Voor het bakken afgestreken met losgeklopt ei.
(Het lijkt erop dat mn nieuwe voorraad T65 minder vocht aankan dan dat ik gewend was.......)

Gebruikersavatar
Erik-
Deegkneder
Berichten: 102
Lid geworden op: wo 14 jun 2017, 10:11

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Erik- » vr 17 nov 2017, 22:23

Stuk voor stuk mooie broden :2th:

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 781
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 18 nov 2017, 08:12

Afbeelding
AfbeeldingDeze keer zijn ze helemaal wit!
100% Frans T65 Emeraude. 63% Hydratatie, geen autolyse.
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op za 18 nov 2017, 09:22, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3214
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat » za 18 nov 2017, 09:10

Mooi en lekker Gerrit... Ook je vorige broden. :2th: :kwijl:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

De BAKPLAATJES van BAKPLAAT- Bakker Cor :roll:

Gebruikersavatar
jasmon
Deegroller
Berichten: 299
Lid geworden op: ma 02 nov 2015, 20:51
Locatie: Regio Utrecht

Re: Brood van Gerrit

Bericht door jasmon » za 18 nov 2017, 12:12

die broodjes zien er lekker uit
Jan

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 781
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 19 nov 2017, 13:53

Afbeelding
Afbeelding
Een half volkoren tarwe met rogge en lijnzaad.
50% Frans T150 volkoren, 40% T65 Emeraude, 10% roggebloem 15% lijnzaad door het deeg.
Olijfolie ipv boter, honing ipv suiker.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 781
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 20 nov 2017, 18:32

Afbeelding
Afbeelding
Een lichtvolkoren tarwe vlechtbol (Levine, bedankt voor de vlechtfoto's :2th: )
60% Frans T65 Emeraude, 40% T150 volkoren. 65% hydratatie.
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op di 21 nov 2017, 10:22, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3214
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat » ma 20 nov 2017, 22:15

Mooie Vlechtbol Gerrit :2th: Als je de strengels in drieën had verdeeld was het een mooie Winston geworden. :grin:

Afbeelding
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

De BAKPLAATJES van BAKPLAAT- Bakker Cor :roll:

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 781
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 20 nov 2017, 23:23

Zoals ik op 28-10 heb gebakken? :D

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3214
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat » di 21 nov 2017, 00:00

Idd. Gerrit...en die was ook al mooi. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

De BAKPLAATJES van BAKPLAAT- Bakker Cor :roll:

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 781
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 24 nov 2017, 21:28

Afbeelding
Afbeelding
Een licht tarweboule met sesam en maamzaad
70% Franse T65 Emeraude, 20% T150 (volkoeren) 10% roggebloem
65% hydratatie

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 781
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 25 nov 2017, 08:45

Afbeelding
Afbeelding
Daar zijn ze weer......

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3214
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat » za 25 nov 2017, 22:28

En ook weer mooi en lekker. :2th: :kwijl:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

De BAKPLAATJES van BAKPLAAT- Bakker Cor :roll:

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 781
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 27 nov 2017, 10:55

Afbeelding
Afbeelding
Een licht volkoren tarwe/speltboule met zonnebloempitten en lijnzaad.
60% Frans T65 Emeraude, 30% T150 en 10% spelt volkorenmeel. 68% hydratatie
In het deeg 12% geroosterde zonnebloempitten en 5% lijnzaad.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 781
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 29 nov 2017, 00:44

Afbeelding
Afbeelding
Een half volkoren 3 granenbatard.
25% Frans T65 Emeraude, 25% T150 volkoren, 25% roggebloem, 25% spelt volkoren. 68% hydratatie.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 781
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 30 nov 2017, 10:31

Afbeelding
Afbeelding
Gisteren een melkwit tarwe tijgermaanzaadbatard gebakken
80% Frans T65 Emeraude, 20 % T150 volkoren 69% hydratatie
Wat maanzaad door de tijgerpap.

Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 620
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bioloogje » vr 01 dec 2017, 11:37

Ik zit hier te watertanden! En prachtig om te zien!
Groetjes, Annelies

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 781
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 02 dec 2017, 00:30

BIERBROOD
Afbeelding
Afbeelding
Op verzoek van mijn zoon een bierbrood.
Een witte tarweboule, 80% T65 Emeraude, 20% T150, 65% St. Bernardus Abt 12. Bruine basterd ipv witte.
Had zelf liever een volkoren met bier gemaakt maar 'de klant is koning'
Ben benieuwd naar de smaak....
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op za 02 dec 2017, 10:08, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 781
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 02 dec 2017, 00:34

Afbeelding
Afbeelding
En een bruine Tarweboule met lijnzaad.(minder wild dan gehoopt)
50/50 T65 Emeraude en T150, 65% hydratatie, 10% lijnzaad door het deeg.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 781
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 02 dec 2017, 11:58

Weekend! Dus.....
Afbeelding
100% T65 Emeraude, 65% melk, afgelakt met roomboter.

Gebruikersavatar
jasmon
Deegroller
Berichten: 299
Lid geworden op: ma 02 nov 2015, 20:51
Locatie: Regio Utrecht

Re: Brood van Gerrit

Bericht door jasmon » za 02 dec 2017, 12:26

BakkerGerrit schreef:BIERBROOD
Afbeelding
Afbeelding
Op verzoek van mijn zoon een bierbrood.
Een witte tarweboule, 80% T65 Emeraude, 20% T150, 65% St. Bernardus Abt 12. Bruine basterd ipv witte.
Had zelf liever een volkoren met bier gemaakt maar 'de klant is koning'
Ben benieuwd naar de smaak....
Hoe smaakte het met een Bernardus 12?

Ik heb nog een Westvleteren 12 staan AfbeeldingAfbeelding
Jan

Gebruikersavatar
jasmon
Deegroller
Berichten: 299
Lid geworden op: ma 02 nov 2015, 20:51
Locatie: Regio Utrecht

Re: Brood van Gerrit

Bericht door jasmon » za 02 dec 2017, 12:26

BakkerGerrit schreef:Weekend! Dus.....
Afbeelding
100% T65 Emeraude, 65% melk, afgelakt met roomboter.
Die zien er heel goed uit
Jan

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 781
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 02 dec 2017, 22:41

jasmon schreef:
za 02 dec 2017, 12:26
BakkerGerrit schreef:BIERBROOD

....
Hoe smaakte het met een Bernardus 12?
Ik heb nog een Westvleteren 12 staan AfbeeldingAfbeelding
Ik laat het weten zodra ik het hoor.....

Gebruikersavatar
lekkermelig
Meesterbakker
Berichten: 3107
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door lekkermelig » za 02 dec 2017, 23:37

Een westvleteren 12? Dan ben je toch wel een barbaar als je dat door je brood gooit, zowel wat smaak als prijs betreft.

Het maakt wel uit wat voor bier je in brood stopt, maar om er nou een extreem dure fles bier in te gooien... dan zou ik hem liever gewoon opdrinken en er een goedkope trappist door mikken. De prijs en levermethode van westvleteren is trouwens toch nogal eh..... bijzonder :G

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3214
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat » za 02 dec 2017, 23:56

Nou Gerrit je bent weer mooi en lekker bezig geweest hoor, vooral je Tijgerbatard ziet er super getijgerd uit. :2th:
En ook je zachte broodjes/bolletjes zien er steeds weer overheerlijk uit. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

De BAKPLAATJES van BAKPLAAT- Bakker Cor :roll:

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 781
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 04 dec 2017, 20:17

Afbeelding
Afbeelding
Vandaag een witte tarwe tijger/sesamboule
85% T65Emeraude, 15% T150, 67% hydratatie.
Sesamzaad door het tijgerpapje.
Lekker! (Beter dan met maanzaad)

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 781
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 05 dec 2017, 13:29

Afbeelding
Met een restant bladerdeeg uit de diepvries een saucijzenletter gemaakt.
(Past wel bij deze dag :D,)

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 781
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 06 dec 2017, 16:37

ZADEN/PITTENBOULE
Afbeelding
Afbeelding
60% T65Emeraude, 40% T150, 15% geroosterde zonnebloempitten en pompoenpitten en sesamzaad door het deeg.
Sesamolie ipv boter, honing ipv suiker

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 781
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 11 dec 2017, 09:10

HALF VOLKOREN TARWEBOULE


Afbeelding

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 781
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 12 dec 2017, 21:35

WITTE TARWE SESAMBOULE
Afbeelding
Afbeelding

80%T65 Emeraude 20%T150 vetstof 50/50 sesamolie en roomboter 67% hydratatie

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 781
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 13 dec 2017, 13:30

LICHTBRUIN TARWE ZONNEPITTEN-MAANZAADDUO

Afbeelding

60% Frans T65 Emeraude 40% T150 67% hydratatie
12% zonnebloempitten en maanzaad 80-20

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 781
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 16 dec 2017, 00:39

M'N EERSTE BUSBROOD


Afbeelding
Afbeelding

Een lichtbruin tarwebrood, poging tot knip. In een 15 cm bus.
60% T65 Emeraude, 40% T150, 67% hydratatie.

Het opmaken verdient nog enige aandacht....

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 781
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 18 dec 2017, 21:23

NR 2 BUSBROOD, MELKWIT ROND

Afbeelding
Afbeelding
12,5% T150, 87,5% T65 65% hydratatie

Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 620
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bioloogje » zo 24 dec 2017, 11:10

BakkerGerrit schreef:LICHTBRUIN TARWE ZONNEPITTEN-MAANZAADDUO

Afbeelding

60% Frans T65 Emeraude 40% T150 67% hydratatie
12% zonnebloempitten en maanzaad 80-20
Die zien er leuk uit zeg!
Je busbroden ogen ook heel smakelijk!
Groetjes, Annelies

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3214
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat » zo 24 dec 2017, 11:27

Mooie Brood 'swirl' Gerrit :2th: en ook je busbroden zowel rond als geknipt, zijn prachtig...mooie kleur, korst en kruimverhouding. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

De BAKPLAATJES van BAKPLAAT- Bakker Cor :roll:

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 781
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 27 dec 2017, 17:56

HALFVOLKOREN BUS ROND EN KNIP


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
50/50 Frans T65 en T150. 68%hydratatie

Ben nog niet tevreden over de knip.....

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 781
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 29 dec 2017, 15:16

LICHT VOLKOREN TIJGERBATARD


Afbeelding

40% Frans T150, 60% T65, 68% hydratatie

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3214
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat » vr 29 dec 2017, 18:14

Mooi getijgerd Gerrit , deze Batard :2th: Ook het bakwerk uit je vorige posten ziet er weer keurig uit. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

De BAKPLAATJES van BAKPLAAT- Bakker Cor :roll:

Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1834
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Brood van Gerrit

Bericht door brood daar zit wat in » vr 29 dec 2017, 22:40

Mooie broden Gerrit! :2th: Bak in 2018 vooral zo door :G
Groet, Marja
_________________________________________________________________________________________________________
Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 781
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 30 dec 2017, 00:55

DE LAATSTE BOLLETJES VAN HET JAAR


Afbeelding
12,5% Frans T150 87,5% T65 67% hydratatie

Gebruikersavatar
Koos de bakker
Opboller
Berichten: 207
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Koos de bakker » za 30 dec 2017, 23:02

Op naar de eerste in het nieuwe jaar. Veel beter kunnen ze volgens mij niet meer worden.
Laatst gewijzigd door Anna op di 02 jan 2018, 14:46, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Een direct voorgaand bericht citeren is niet nodig.
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 781
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 02 jan 2018, 14:00

NIEUWJAAR BEGONNEN MET HALFVOLKOREN TARWE KNIP

Afbeelding
Afbeelding
50/50 Frans T65/T150 67% hydratatie

Deze keer dieper ingeknipt maar nog niet tevreden....
Volgende keer snij ik 'm eerst overlangs in en knip dan de beide kanten...

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 781
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 04 jan 2018, 14:05

HALFVOLKOREN DRIEGRANENBOULE MET MAANZAAD

Afbeelding
Afbeelding

25% volkorenspelt, volkorentarwe T150, roggebloem en tarwebloem T65. 67% hydratatie
Vetstof is zonnebloemolie, honing ipv suiker.

Plaats reactie