Pagina 11 van 12

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 23 mar 2019, 09:56
door Koos de bakker
Een goed begin van een lekker weekend.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: zo 24 mar 2019, 21:04
door BakkerGerrit
TARWEBROOD MET MAANZAAD

Afbeelding
Afbeelding
35% volkorentarwe vd molensteen, 65% franse tarwebloem T55, 70% hydratatie
Maanzaad ter decoratie.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 27 mar 2019, 22:32
door BakkerGerrit
BRUINE TIJGERBOULE

Afbeelding
Afbeelding
25% volkorentarwe, 75% tarwebloem T55, 68% hydratatie
Tijgerpap van rijstebloem en paneermeel

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 28 mar 2019, 00:25
door Miepj
Wat een mooierd!

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 30 mar 2019, 23:25
door BakkerGerrit
BRUINBROOD MET LIJNZAAD
Afbeelding

35% volkorentarwe vd molensteen, 65% franse tarwebloem T55, 68% hydratatie
8% lijnzaad door het deeg. Afgekwast met water

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 01 apr 2019, 10:40
door BakkerGerrit
Afbeelding

Het lukte gisteren niet deze foto onder het tarwebroodje met lijnzaad te plaatsen.....

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 02 apr 2019, 15:44
door BakkerGerrit
TARWEBOULE/BATARD MET CHIAZAAD

Afbeelding
Afbeelding

Afbeelding
35% volkorentarwe vd molensten, 65% tarwebloem T55, 70% hydratatie
8% chiazaad door het deeg, chiazaad ter decoratie

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 04 apr 2019, 15:19
door BakkerGerrit
WITBROOD

Afbeelding
10% volkorentarwemeel, 90% Franse tarwebloem T55, 71% hydratatie
Afgeglansd met boter

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 04 apr 2019, 19:52
door brood daar zit wat in
Ben toch altijd jaloers op je mooie broden en ze blijven schattig die busbroodjes.
Hier ontbreekt het aan tijd.
Maar morgen heb ik misschien een kansje om te bakken :-)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 04 apr 2019, 20:00
door BakkerGerrit
Leuk om te horen Marja! En ja, ik heb tijd genoeg om te bakken :D

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 04 apr 2019, 20:05
door brood daar zit wat in
Goed zo! En aan het brood te zien heb je er plezier in :2th:

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: zo 07 apr 2019, 23:01
door BakkerGerrit
HALFVOLKOREN DONKER MEERGRANENBATARD
Afbeelding
25% volkorentarwe, 20% volkorenspeltmeel, 5% volkoren roggemeel, 50% Tarwebloem T55, 71% hydratatie
Honing en olijfolie. Roggebloem ter decoratie

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 09 apr 2019, 00:24
door BakkerGerrit
Afbeelding
En zo ziet mn donker meergranenbatard er van binnen uit......l

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 09 apr 2019, 16:24
door Levinebaktbrood
Mooi Gerrit :2th:

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: zo 14 apr 2019, 16:16
door BakkerGerrit
TARWE POMPOENPIT SESAMBOULE

Afbeelding
Afbeelding
30% volkorentarwe, 70% Tarwebloem T55, 70% hydratatie
6% geroosterde pompoenpitten en 4% geroosterde witte en zwarte sesam door het deeg.
Pompoenpitten en witte sesamzaadjes ter decoratie

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 16 apr 2019, 09:33
door BakkerGerrit
HALFVOLKOREN TARWE GERSTEBROOD MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
50% tarwebloem T55, 35% volkoren tarwemeel, 15% volkoren gerstemeel, 68% hydratatie
1,5% donker gerstemoutmeel, 8% lijnzaad door het deeg, honing en olijfolie.
Afgelakt met leidingwater.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 17 apr 2019, 23:26
door BakkerGerrit
TARWEBROOD MET ZONNEBLOEMPITTEN

Afbeelding
Afbeelding
35% volkorentarwemeel, 65% tarwebloem T55, 70% hydratatie
8% geroosterde zonnebloempitten door het deeg.
Gedecoreerd met zonnebloempitten.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 19 apr 2019, 16:15
door BakkerGerrit
ZACHTE MINI PAASBOLLETJES

Afbeelding
10% volkorentarwe, 90% Frans tarwebloem T55, 69% hydratatie
Gedecoreerd met wit sesamzaad, maanzaad en chiazaad.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: zo 21 apr 2019, 19:40
door bakplaat
Mooi Gerrit :2th:

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 23 apr 2019, 17:20
door BakkerGerrit
TARWEBOULE/BATARD MET LIJNZAAD, CHIAZAAD EN ZWARTE SESAMZAAD

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
35% volkorentarwe 65% frans tarwebloem T55 70% hydratatie.
4% chiazaad en 4% lijnzaad door het deeg, zwart sesamzaad ter decoratie

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 26 apr 2019, 22:50
door BakkerGerrit
HALFVOLKOREN TARWE-SPELTBROOD MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
35% volkorentarwe 15% volkorenspeltmeel, 50% frans tarwebloem T55, 70% hydratatie
8% lijnzaad dor het deeg, zonnebloemolie, honing. Afgeglansd met water.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: zo 28 apr 2019, 23:20
door BakkerGerrit
ZACHTE ZON EN MAANBOLLETJES
Afbeelding
10% volkoren tarwemeel, 90% tarwebloem T55, 69% hydratatie
Maanzaad en zonnebloempitten ter decoratie

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 29 apr 2019, 17:23
door BakkerGerrit
TARWEBROODJES MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
30% volkoren tarwemeel, 70% frans tarweblom T55, 71% hydratatie
8% lijnzaad door het deeg. Afgeglansd met aqua naturalis.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 01 jul 2019, 00:54
door BakkerGerrit
MEERZADENTARWEBROOD

Afbeelding
Afbeelding

25% volkorentarwe vd molensteen, 75% tarwebloem T55, 68% hydratatie
Zonnebloemolie, Honing, 3% geroosterde pompoenpitten, 3% geroosterde zonnebloempitten, 3% lijnzaad en 1% zwart sesamzaad door het deeg.

(Ja, we zijn weer thuis!)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 01 jul 2019, 14:01
door lekkermelig
Kijk, Gerrit is weer terug, en meteen weer mooie broodjes :clap: :clap:

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 05 jul 2019, 13:55
door BakkerGerrit
TARWEBOULE /BATARD MET CHIAZAAD EN WITTE SESAM.

Afbeelding
Afbeelding

35% volkorentarwe vd molensteen, 65% Frans tarwebloem T55, 71% hydratatie 4% CHIAZAAD 4% witte sezamzaasjes door het deeg. Gedecoreerd met CHIAZAAD

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 06 jul 2019, 22:16
door Anna
Ziet er goed uit! Ben ik toch wel benieuwd waar chiazaad naar smaakt? Volgens de Keuringsdienst is het gewoon vogelvoer..

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 06 jul 2019, 22:52
door Bakker Henk
Wie weet is het wel zangzaad.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: zo 07 jul 2019, 10:42
door BakkerGerrit
Het heeft geen uitgesproken smaak. Ik wilde het ook eens gebruiken. (en ik zing er prima op!)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 08 jul 2019, 12:33
door BakkerGerrit
MEEEGRANENBATARD MET LIJNZAAD

https://photos.app.goo.gl/yHooKrxsdMAYQQdj6
60% Tarwebloem T55 20% volkorentarwe vd molensteen, 15% volkoren speltmeel, 5% volkoren roggemeel. 72% hydratatie
Honing, olijfolie, 7,5% lijnzaad door het deeg. Gedecoreerd met roggemeel.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 11 jul 2019, 22:19
door BakkerGerrit
MEERGRANENBATARD MET LIJNZAAD

Afbeelding
60% frans tarwebloem T55, 20% volkorentarwe vd molensteen, 15% volkoren speltmeel, 5% volkoren roggemeel.
Honing, olijfolie, 7,5% lijnzaad door het deeg
Roggemeel ter decoratie.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 12 jul 2019, 03:00
door bakplaat
Terug na je vakantie, alweer heel wat mooi brood gebakken Gerrit :clap:

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 12 jul 2019, 22:51
door BakkerGerrit
TARWEBOULE LICHTBRUIN MET MAANZAAD

Afbeelding

Afbeelding
25% volkorentarwe vd molensteen, 75% tarwebloem T55, 68% hydratatie.
Gedecoreerd met maanzaad

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 15 jul 2019, 13:00
door BakkerGerrit
TARWE-MAISBROOD

Afbeelding

15% maismeel, 15% volkorentarwemeel vd molensteen, 70% tarwebloem T55, 72% hydratatie, basterdsuiker, maisolie, 8% grofgemalen mais (polenta) door het deeg
Grofgemalen mais ter decoratie.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 16 jul 2019, 23:29
door BakkerGerrit
TIJGERWIT

Afbeelding

Afbeelding

85% Tarwebloem T55, 15% volkorentarwe van de molensteen, 69% hydratatie.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 18 jul 2019, 22:28
door BakkerGerrit
BRUINE TARWEBOULE

Afbeelding

Afbeelding

40% volkoren tarwemeel vd molensteen, 60% tarwebloem T55, 70% hydratatie.
1% donker gerstemoutmeel.
Gedecoreerd met Roggebloem

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 19 jul 2019, 20:14
door BakkerGerrit
ZACHTE WITTE BOLLEN

Afbeelding

90% Tarwebloem T55, 10% Volkorentarwe vd molensteen, 67% hydratatie
Afgelakt met boter.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 22 jul 2019, 12:11
door Vitamine C
Oh van die mooie bollen wil ik wel het receptje :)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 26 jul 2019, 00:38
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN TARWEBROOD

Afbeelding

25% volkorentarwe van de molensteen, 75% franse tarwebloem T55, 68% hydratatie,
Afgelakt met Aqua Naturalis.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: zo 28 jul 2019, 23:50
door BakkerGerrit
MEERGRANENBOULE MET ZONNEBLOEMPITTEN
Afbeelding

Afbeelding
60% tarwebloem T65, 20% volkorentarwe, 15% volkorenspelt, 5% volkorengerst, 68% hydratatie. 7% geroosterde zonnebloempitten door het deeg.
Gedecoreerd met zonnebloempitten

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 30 jul 2019, 23:29
door BakkerGerrit
MAISBROOD

Afbeelding

70% frans tarwebloem T55, 15% maismeel, 15% volkorentarwemeel, 70% hydratatie, 8% grof maismeel door het deeg.
Gedecoreerd met polenta (grof maismeel)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 01 aug 2019, 20:01
door BakkerGerrit
KNIPWIT EN RONDWIT

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

90% frans tarwebloem T55, 10% volkoren tarwemeel vd molensteen, 67% hydratatie.
Het rondbrood is afgeglansd met water.



Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 03 aug 2019, 05:50
door BakkerGerrit
ZACHTE WITTE BOLLEN

Afbeelding

90% Franse tarwebloem T55, 10% volkorentarwe, 68% hydratatie
Afgeglansd met boter

@Vitamine C: dit zijn ze!

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 03 aug 2019, 07:39
door Vitamine C
Ik ga ze is maken. Eerst juiste bloem kopen, heb nog voorraad liggen dus duurt nog even voordat ik inkoop. 😀

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 06 aug 2019, 22:42
door BakkerGerrit
TARWEBATARD MET SESAM EN CHIAZAAD
75% Tarwebloem T55, 25% volkoren tarwemeel, 69% hydratatie
7,5% wit en zwart sesamzaad door het deeg, gedecoreerd met chiazaad. Afbeelding

Verstuurd vanaf mijn G8141 met Tapatalk


Afbeelding

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 07 aug 2019, 09:25
door Vitamine C
hmm ziet er lekker uit, hoop ooit ook van die mooie en (hoop ik toch :) ) smakelijke broden te maken. :D

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 07 aug 2019, 11:32
door BakkerGerrit
Vitamine C schreef:hmm ziet er lekker uit, hoop ooit ook van die mooie en (hoop ik toch :) ) smakelijke broden te maken. :D
Ze smaken minstens zo goed.... Afbeelding

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 07 aug 2019, 12:25
door MarcelB
Mooi brood.

Wat is eigenlijk het moment dat je met chia decoreert? Na eerste rijs en dan met chia zaad in het rijsmandje? Of na de tweede rijs voordat je ga bakken?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 07 aug 2019, 14:50
door BakkerGerrit
MarcelB schreef:Mooi brood.

Wat is eigenlijk het moment dat je met chia decoreert? Na eerste rijs en dan met chia zaad in het rijsmandje? Of na de tweede rijs voordat je ga bakken?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Ik rol het deeg door het chiazaad voordat het in de rijsmand gaat

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 10 aug 2019, 11:36
door BakkerGerrit
TARWE-MAIS BOULE & BATARD

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

70% tarwebloem T55, 14% maismeel, 10% voloren tarwemeel, 6% grof maismeel, 67% hydratatie. Basterdsuiker en maisolie.
Gedecoreerd met grof maismeel