Pagina 12 van 22
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 11 aug 2019, 01:55
door Levinebaktbrood
Ziet er weer allemaal top uit
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 13 aug 2019, 11:49
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN TARWEBROOD
75% Tarwebloem T55, 25% volkorentarwe, 67% hydratatie
0.5% donker gerstemout (voor de kleur) afgekwast met water voor de glans
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 15 aug 2019, 13:47
door BakkerGerrit
TARWE-BOEKWEITBROOD
65% tarwebloem T55, 25% volkorentarwemeel, 10% boekweitmeel, 65% hydratatie
Bruine basterd en zonnebloemolie. Gedecoreerd met volkorentarwemeel.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 15 aug 2019, 17:43
door Jim
Mooi, boekweitbrood staat ook nog op mijn “moet-ik-ook-eens-proberen” lijstje.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 16 aug 2019, 16:06
door BakkerGerrit
Het is een erg smaakvol brood geworden! Ik ga ‘m vaker bakken.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 17 aug 2019, 14:49
door BakkerGerrit
POMPOENPITTENTARWEBROOD
75% tarwebloem T55, 25% volkorentarwemeel, 67% hydratatie.
Honing en zonnebloemolie, 7% pompoenpitmeel en 7% geweekte pompoenpitten door het deeg.
Gedecoreerd met pompoenpitten.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 18 aug 2019, 10:49
door bakplaat
Ook weer unne mooie, Gerrit
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 20 aug 2019, 12:18
door BakkerGerrit
TARWE-TIJGERBROOD
75% tarwebloem T55, 25% volkoren tarwemeel, 67% hydratatie
Boter(2%), en bruine basterd(1%)
Tijgerpap had iets teveel olie.......
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 21 aug 2019, 22:02
door BakkerGerrit
TARWE-BOEKWEITBOULE MET QUINOA
10% boekweitmeel, 25% volkorentarwe, 65% tarwebloem T55, 65% hydratatie
7% gekookte geroosterde quinoa door het deeg, honing, olijfolie.
Gedecoreerd met quinoazaad.
De quinoa eerst geroosterd en daarna gekookt en afgekoeld. Doordat de gare quinoa nogal vochtig was werd het deeg behoorlijk nat.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 23 aug 2019, 21:21
door BakkerGerrit
TARWE-GERSTEBOULE MET LIJNZAAD
20% volkorengerstemeel, 20% volkorentarwemeel, 60% tarwebloem T55, 68% hydratatie.
5% geweekte gerstevlokken, 4% geweekt lijnzaad, honing, olijfolie.
Gedecoreerd met gerstevlokken.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 29 aug 2019, 10:29
door BakkerGerrit
MEERGRANEN-MEERZADENBROOD
10% boekweitmeel, 10% speltmeel volkoren, 10% tarwemeel volkoren 70% tarwebloem T55, 65% hydratatie
3% pompoenpitten, 3% zonnebloempitten, 3% lijnzaad, allemaal 30 min. geweekt in kokend water, door het deeg. Honing en zonnebloemolie.
Gedecoreerd met witte en zwarte sesamzaadjes en maanzaad.
(De zaden hebben 7% vocht opgenomen)
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 01 sep 2019, 07:22
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN TARWEBROOD
25% volkorentarwe, 75% tarwebloem T55, 68% hydratatie,
Afgeglansd met water.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 02 sep 2019, 09:39
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN TARWEBROOD (de sneetjes)
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 03 sep 2019, 19:42
door BakkerGerrit
WIT TIJGERBROOD
90% tarwebloem T55, 10% volkoren tarwemeel, 67% hydratatie
Gedecoreerd met tijgerpap van rijstemeel en paneermeel.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 06 sep 2019, 12:39
door BakkerGerrit
TARWE POMPOENPIT-SESAMBOULE
25% volkorentarwe vd molensteen, 75% Tarwebloem T55, 71% hydratatie (wv 4% in het zaad) 7% pompoenpitmeel, honing en sesamolie.
7% geweekte pompoenpittem en 3% geweekt wit sesamzaad door het deeg
Gedecoreerd met pompoenpitten, wit en zwart sesamzaad.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 09 sep 2019, 12:06
door BakkerGerrit
TARWE -BOEKWEITBATARD MET BLOND LIJNZAAD
65% Tarwebloem T55, 25% Volkorentarwe vd molensteen, 10% boekweitmeel, 75% hydratatie (wv 10% in de geweekte zaden) 7% blond lijnzaad door het deeg.
Gedecoreerd met boekweitmeel.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 12 sep 2019, 11:35
door BakkerGerrit
MELKWIT BUSBROOD
100% Tarwebloem T55, 67% hydratatie (halfvolle melk)
Afgeglansd met boter
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 12 sep 2019, 23:14
door BakkerGerrit
APPELTAART
Als uitstapje op verzoek even een appeltaart gebakken.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 13 sep 2019, 07:54
door Vitamine C
Ziet er weer goed uit jummy
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 13 sep 2019, 10:59
door BakkerGerrit
ZACHTE WITTE BOLLEN
Gelijk met het melkwit busbrood heb ik zachte witte bollen gebakken met hezelfde deeg (eigenlijk heb ik het busbrood gebakken van het deeg voor de bolletjes)
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 13 sep 2019, 17:40
door lekkermelig
Nou Gerrit,
Ik ben niet zo van de taarten, maar voor een appeltaart maak ik graag een uitzondering
Wil
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 14 sep 2019, 13:02
door BakkerGerrit
HALFVOLKOREN MEERGRANENBATARD MET BLOND LIJNZAAD
30% volkoren tarwemeel vd molensteen, 10% volkoren gerstemeel, 10% volkoren speltmeel, 50% tarwebloem T55, 77% hydratatie, 10% geweekt blond lijnzaad door het deeg, bruine suiker, olijfolie, 1% donker gerstermoutmeel
Deze keer het vocht van de geweekte zaden in het brood gebruikt waardoor er veel meer vocht opgenomen werd.
Ik ben benieuwd naar de structuur en de smaak.
Het brood is heerlijk mals en erg smaakvol. Geslaagd!
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 17 sep 2019, 00:09
door BakkerGerrit
TARWE-SORGHUMBROOD MET SESAMZAAD
10% Sorghummeel, 25% volkorentarwe, 65% Tarwebloem T55, 68% hydratatie
Honing, sesamolie en 7% witte en zwarte sesamzaadjes door het deeg,
Gegarneerd met wit sesamzaad
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 18 sep 2019, 12:44
door BakkerGerrit
TARWEBATARD MET POMPOEN- EN ZONNEBLOEMPITTEN
25% volkorentarwemeel vd molensteen, 75% tarwebloem T55, 77% hydratatie (wv 10% in de geweekte pitten, 5% pompoenpitten, 5% pompoenpittenmeel, 5% zonnebloempitten, honing en zonnebloemolie
Gegarneerd met zonnbloem- en pompoenpitten.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 19 sep 2019, 13:59
door BakkerGerrit
TARWEBATARD MET POMPOEN- EN ZONNEBLOEMPITTEN
(Hoort natuurlijk bij de vorige post....)
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 20 sep 2019, 12:22
door BakkerGerrit
MN FOTOSERVER IS ERMEE GESTOPT.
IK BEN NU BEZIG OM MN BROODFOTO’S ELDERS TE PLAATSEN
EVEN GEDULD AUB
(dat is tegen mezelf)
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 21 sep 2019, 09:33
door BakkerGerrit
TARWE BOEKWEIT BATARD MET LIJNZAAD
10% boekweit meel, 25% volkoren tarwemeel, 65% tarwebloem T55, 78% hydratatie (wv 10% in de geweekte zaden) 10% blond en bruin lijnzaad
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 24 sep 2019, 21:48
door Eef
Beste Gerrit, je broden zien er allemaal zo geweldig uit dat ik altijd gelijk zin heb om ze ook te proberen, ik heb wat vragen, ik ben (nog) niet zo kundig dat ik zonder complete recepten kan bakken. Ik wil graag een van je boekweit broden proberen, eerst het recept van 15 aug. Er staat bruine basterd en zonnebloemolie, hoeveel % gebruik je daarvan ? Verder ga ik uit van 1.01% gist en 1.7% zout.
Alvast bedankt,
Eef
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 25 sep 2019, 00:10
door BakkerGerrit
Goedenavond Eef,
Dit is het recept van het brood van 15/8
% vd Bloem Bloem totaal 300
65,00% Frans tarwebloem T55 195,0
25,00% Tarwe volk.molenst. 75,0
10,00% Boekweitmeel 30,0
1,00% Gerstemoutmeel donker 3,0
65,00% Water 195,0
1,50% Gist 4,5
3,00% Broodpoeder 9,0
2,00% Basterd bruin 6,0
1,00% Zonnebloemolie 3,0
1,80% Zout 5,4
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 25 sep 2019, 13:15
door Eef
Super Gerrit, ik heb alles behalve broodpoeder in huis, maar kan zonder neem ik aan. Ik ga er dit weekend mee aan de slag.
Bedankt
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 25 sep 2019, 22:38
door BakkerGerrit
HALFVOLKOREN MEERGRANENBOULE
10% volkoren boekweit meel, 10% volkoren speltmeel, 10% volkoren gerstemeel, 20% volkoren tarwemeel, 50% Tarwebloem T55, 67% hydratatie, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met roggemeel
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 01 okt 2019, 21:09
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN TARWEBUSBROOD
72% tarwebloem T55, 28% volkorentarwe, 72% hydratatie, afgeglansd met water.
Door een weegfout kreeg het deeg een hydratatie van 72%.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 01 okt 2019, 21:23
door BakkerGerrit
TARWE SORGHUMBROOD MET LIJNZAAD
10% Sorghummeel, 25% volkorentarwe, 65% tarwebloem T55, 7,5% donker lijnzaad, 75% hydratatie, olijfolie, bruine basterd.
Gedecoreerd met sorghummeel
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 02 okt 2019, 13:37
door BakkerGerrit
TARWEBATARD MET POMPOENPITTEN EN ZONNEBLOEMPITTEN
75% Tarwebloem T55, 25% volkorentarwe vd molensteen, 70% hydratatie.
5% geweekte zonnebloempitten, 5% geweekte pompoenpitten, 5% pompoenpitmeel, basterdsuiker en zonnebloemolie
Gedecoreerd met zonnebloem- en pompoenpitten
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 06 okt 2019, 13:55
door BakkerGerrit
ZACHTE YOGHURTBOLLETJES
100% Tarwebloem T55, 67% hydratatie wv 10% volle yoghurt, boter.
Geglaceerd met boter
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 06 okt 2019, 14:04
door BakkerGerrit
SESAMSWIRL
65% Tarwebloem T55, 35% volkorentarwe van de molensteen, 67% hydratatie, sesamolie
witte en zwarte sesamzaadjes ter decoratie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 06 okt 2019, 15:05
door lekkermelig
Leuk gedaan Gerrit! Eerst decoreren en dan even in een rondje draaien?
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 06 okt 2019, 15:39
door BakkerGerrit
Inderdaad, eerst door de zaadjes en dan draaien.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 07 okt 2019, 12:27
door BakkerGerrit
MEERGRANEN MEERZADENBOULE
65% tarwebloem T55, 15% volkorentarwe vd molensteen, 10% volkoren speltmeel, 5% volkoren boekweitmeel, 5% sojameel 73% hydratatie
5% Chiazaad, 5% donker lijnzaad, 5% zonnebloempitten (alle zaden geweekt) olijfolie.
Gedecoreerd met blond en donker lijnzaad en zonnebloempitten
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 10 okt 2019, 21:57
door BakkerGerrit
TARWE-BOEKWEITBROOD MET QUINOA EN POMPOENPITTEN
65% tarwebloem T55, 25% volkorentarwe vd molensteen, 10% volkoren boekweitmeel, 75% hydratatie
5% Quinoazaad (gekookt), 5% pompoenpitten (geweekt) 5% pompoenmeel (geweekt), olijfolie
Ik heb de quinoa 12 minuten gekookt en daarna de pompoenzaden en pompoenmeel in het kokende water geweekt. Na afkoelen het kookvocht gebruikt voor de hydratatie van het deeg.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 11 okt 2019, 16:21
door BakkerGerrit
DONKER HALFVOLKOREN TARWE-ZONNEBLOEMBROOD
50% volkorentarwemeel, 50% tarwebloem T55, 72% hydratatie
5% zonnebloempitten (geweekt), 5% zonnebloempittenmeel (geweekt), zonnebloemolie, bruine basterd.
Gedecoreerd met zonnebloempitten
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 14 okt 2019, 17:26
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN TARWEBROOD MET LIJNZAAD
65% Tarwebloem T55, 35% volkorentarwemeel, 72% hydratatie, boter, witte basterdsuiker
7,5% geweekt donker lijnzaad. Gedecoreerd met volkorenmeel.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 17 okt 2019, 09:43
door BakkerGerrit
LICHT TARWEBROOD MET ZONNEBLOEMPITTEN
25% Volkorentarwe, 75% tarwebloem T55, 70% hydratatie, boter, basterdsuiker
5% geweekte zonnebloempitten en 5% grof zonnebloempittenmeel (ook geweekt) door het deeg.
Een brood gedecoreerd met zonnebloempitten en een met grof gemalen zonnebloempittenmeel.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 19 okt 2019, 12:30
door Anna
De stroom broden blijft maar doorgaan!
Hoe was het boeweitbrood met quinoa? Zie je van die laatste iets terug in het brood? Is de hydratatie van 75% die je daarbij noemt alleen het afgekoelde kookvocht of zit daar ook het wellen/koken en weken van quinoa en pitten bij?
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 19 okt 2019, 13:21
door BakkerGerrit
Inderdaad Anna, ik bak 3 tot 4x per week mn dagelijks brood.
Van de quinoa zie je niets terug. Ik wilde het eens proberen en ondervinden hoe magisch de quinoa is. Het is wel een smakelijk brood geworden maar het voegt voor mij te weinig toe.
Bij de 75% hydratatie zit ook het vocht in de zaden en pitten.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 19 okt 2019, 14:52
door BakkerGerrit
ZACHTE SESAM- EN MAANZAADBOLLEN
100% Tarwebloem T55, 66% hydratatie, basterdsuiker en boter.
gedecoreerd met sesamzaad en maanzaad.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 21 okt 2019, 16:42
door BakkerGerrit
TARWE-SPELT-SOJA BOULE MET LIJNZAAD
20% Volkorentarwemeel vd molensteen, 15% volkorenspeltmeel, 5% Sojameel, 60% tarwebloem T55, 73% hydratatie, 7,5% donker lijnzaad, honing en olijfolie.
Gedecoreerd met roggebloem.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 23 okt 2019, 20:13
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN TARWE VLECHTBOL
25% vokorentarwemeel vd molensteen, 75% Frans tarwebloem T55, 65% hydratatie
Gevlochten met 4 strengen, afgeglansd met boter
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 23 okt 2019, 21:57
door Vitamine C
Mooi broodje
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 29 okt 2019, 10:34
door BakkerGerrit
WITTE STOKKEN
95% Frans tarwebloem T55, 5% sojameel, 65% hydratatie.