Pagina 15 van 15

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 29 jan 2020, 09:52
door BakkerGerrit
MEERGRANENBATARD MET LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

10% volkoren boekweitmeel, 10% volkoren sorghummeel, 35% volkoren tarwemeel, 55% Frans tarwebloem T55, 76% hydratatie
7,5% donker lijnzaad, honing, olijfolie

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: zo 02 feb 2020, 14:38
door BakkerGerrit
HALFVOLKOREN TARWBOULE MET BLOND LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

50% volkorentarwe van de (zuid)molensteen, 50% Franse tarwebloem T55, 74% hydratatie
7,5% blond lijnzaad (geweekt), bruine basterdsuiker, boter.
Afgelansd met Gelders leidingwater

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 03 feb 2020, 23:04
door BakkerGerrit
ZACHTE TARWEBOLLEN

Afbeelding

20% Volkorentarwe, 80% tarwebloem T55, 65% hydratatie
basterdsuiker, boter.
Geglaceerd met boter.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 05 feb 2020, 22:17
door BakkerGerrit
HALFVOLKOREN TARWETRIANGEL MET ZONNEBLOEMPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

50% Volkorentarwe van de molensteen,50% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie,
5% zonnebloempitten en 5% gemalen zonnebloempitten (geweekt) ,bruine basterd, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met gemalen zonnebloempitten en roggebloem

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 07 feb 2020, 21:39
door BakkerGerrit
TARWE KNIP EN ROND BUSBROOD MET LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

40% volkoren tarwemeel van de molensteen, 60% tarwebloem T55, 74% hydratatie
7,5% geweekt donker lijnzaad, olijfolie en bruine basterdsuiker.
Afgeglansd met H2O.

(deze keer iets te vroeg geknipt)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 10 feb 2020, 21:04
door BakkerGerrit
MEERGRANENBOULE

Afbeelding

55% Franse tarwebloem T55, 25% volkoren tarwemeel, 15% volkoren boekweitmeel, 5% volkoren gerstemeel, 65% hydratatie
bruine suiker, olijfolie. Gedecoreerd met roggebloem.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 13 feb 2020, 23:32
door BakkerGerrit
TARWEBROOD MET CHIAZAAD EN WIT MAANZAAD

Afbeelding

30% Volkorentarwemeel van de molensteen, 70% Frans tarwebloem T55, 72% hydratatie
5% chiazaad en 2% wit sesamzaad (geweekt, door het deeg), sesamolie en honing.
Gedecoreerd met wit maanzaad.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 14 feb 2020, 16:26
door bakplaat
Zoals we dat van je gewend zijn Gerrit...Weer een hele serie prachtig brood/jes :clap: :clap:

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 15 feb 2020, 23:24
door BakkerGerrit
Dank je wel Cor, fijn om dat van jou te horen! :D

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 19 feb 2020, 21:53
door BakkerGerrit
TARWE-SORGHUMBROOD MET ZONNEBLOEMPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

10% Volkoren sorghummeel, 30% volkoren tarwemeel , 60% tarwebloem T55, 71% hydratatie
5% geweekte zonnebloempitten en 5% geweekte gemalen zonnebloempitten door het deeg, honing, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met zonnebloempitten

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 19 feb 2020, 21:58
door BakkerGerrit
ZACHTE TARWE-BOEKWEITBOLLEN

Afbeelding

90% Frans tarwebloem T55, 10% volkoren boekweitmeel, 65% hydratatie, basterdsuiker en boter
Geglaceerd met boter

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: zo 23 feb 2020, 12:58
door BakkerGerrit
TARWE-MAISBOULE

Afbeelding

Afbeelding

85% Frans tarwebloem T55, 15% maismeel, 65% hydratatie, 5% eidooier, basterdsuiker, zonnebloemolie, kurkuma (0,17%)
Gedecoreerd met een mengsel van rijststrooimeel en tarwegriesmeel.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 25 feb 2020, 14:50
door BakkerGerrit
TARWE-SESAM BUSBROOD

Afbeelding

Afbeelding

30% volkoren tarwebloem van de molensteen, 70% Frans tarwebloem T55, 70% hydratatie.
4% zwart sesamzaad (geweekt) door het deeg, bruine suiker, sesamolie.
Gedecoreerd met wit en zwart sesamzaad.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 25 feb 2020, 15:33
door Rik59
Gerrit ik geloof het niet meer... volgens mij gewoon een appje met wat klikwerk.. batard... busje.. glimmende bollekes... met zonder zaadjes...
Heb al gezocht in de appshop maar goed verstopt hoor..

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 27 feb 2020, 18:43
door BakkerGerrit
ZACHTE WITTE TARWEBOLLEN MET ZADEN EN PITTEN

Afbeelding

Afbeelding

100% Frans tarwebloem T55, 65% hydratatie.
Gedecoreerd met wit en zwart maanzaad, wit en zwart sesamzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten,

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 27 feb 2020, 20:57
door lekkermelig
Ik vind het een pracht gezicht met al die pitten!

Wil

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 29 feb 2020, 18:26
door BakkerGerrit
MEERGRANENBATARD MET POMPOEN- EN ZONNEBLOEMPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

30% Volkoren tarwemeel, 5% volkoren Sorghumeel, 5% volkoren boekweitmeel, 5% sojameel, 55% tarwebloem T55,m 77% hydratatie
4% gemalen zonnebloempitten, 4% gemalen pompoenpitten, olijfolie, basterdsuiker.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 04 mar 2020, 21:38
door BakkerGerrit
HALFVOLKOREN TARWEBOULE MET LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

50% volkorentarwe van de molensteen, 50% tarwebloem T55, 75% hydratatie.
7,5% donker lijnzaad, basterdsuiker, zonnebloemolie.
Afgeglansd met aqua plumbi

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 06 mar 2020, 19:49
door RedYssel
Ziet er goed uit Gerrit, Druk in de weer met diverse soorten meel/bloem zie ik.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 10 mar 2020, 10:27
door BakkerGerrit
MEERGRANEN MEERZADENBOULE

Afbeelding

Afbeelding

5% Volkoren gerstemeel, 10% volkoren boekweitmeel, 20% volkoren tarwemeel 65% tarwebloem T55, 74% hydratatie
door het deeg 8% mengsel van pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad, chiazaad, zwart sesamzaad en gerstevlokken.
Honing en zonnebloemolie.

Gedecoreerd met gebroken zonnebloempitten en gebroken pompoenpitten, sesamzaad, maanzaad en gebroken gerstevlokken.

Het is een zeer smakelijk brood geworden.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: zo 15 mar 2020, 10:41
door BakkerGerrit
TARWE-BOEKWEIT BUSBROOD

Afbeelding

Afbeelding

10% Volkoren boekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel (steengemalen), 60% Frans tarwebloem T55, 65% hydratatie.
bruine basterdsuiker, zonnebloemolie.
Afgeglansd met "eau potable"

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: zo 15 mar 2020, 11:21
door BakkerSander
BakkerGerrit schreef:
zo 15 mar 2020, 10:41
TARWE-BOEKWEIT BUSBROOD

[Foto]

[Foto]

10% Volkoren boekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel (steengemalen), 60% Frans tarwebloem T55, 65% hydratatie.
bruine basterdsuiker, zonnebloemolie.
Afgeglansd met "eau potable"
Mooi luchtig brood! Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: zo 15 mar 2020, 12:41
door BakkerGerrit
Goeie ingredienten, en heel veel oefenen en experimenteren! En precies afwegen en......

(En met de hand kneden) :D

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 17 mar 2020, 11:28
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN TIJGERBOULE

Afbeelding

Afbeelding

25% Volkorentarwemeel (steengemalen), 75% tarwebloem T55, 65% hydratatie.
Basterdsuiker, boter. Tijgerpap van rijstebloem en paneermeel.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 17 mar 2020, 16:48
door RedYssel
Dat is een mooi tijger broodje!. Heerlijk knapperig?.
Het grappige is als je broodjes inpakt en vooral tijger broden dat die nog wel is willen bijten. Oftewel de zak snijden

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 21 mar 2020, 16:47
door BakkerGerrit
"TIJGER"BOLLETJES

Afbeelding

15% volkoren tarwemeel vd molensteen, 85% tarwebloem T55, 65% hydratatie
Tijgerpap geprobeerd met rijststrooimeel ipv rijstebloem.
Zoals je ziet is dit geen succes. Volgende week probeer ik de tijgerpap zoals Cor deze maakt, alleen met paneermeel.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 21 mar 2020, 17:34
door BakkerGerrit
TARWE-BOEKWEIT BATARD

Afbeelding

Afbeelding

10% Volkoren boekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel steengemalen, 60% Franse tarwebloem T55, 73% hydratatie.
7,5% donker lijnzaad (geweekt), bruine basterd, olijfolie, gerstemoutmeel.

Gedecoreerd met roggebloem

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 23 mar 2020, 21:04
door BakkerGerrit
WITTE STOKBRODEN (Baguettes)

Afbeelding

95% Frans tarwebloem, 5% sojameel, 65% hydratatie

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 23 mar 2020, 22:46
door Rik59
Nou al BBQen??

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 24 mar 2020, 11:56
door BakkerGerrit
In dit geval waren ze voor bij de spareribs........ :D
(Uit de oven)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 24 mar 2020, 16:48
door RedYssel
Dat is zelfs nog beter, Netjes Gerrit!.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 25 mar 2020, 23:49
door BakkerGerrit
TARWE-SORGHUM BROOD MET POMPOENPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

10% Sorghummeel, 30% Volkoren tarwemeel vd molensteen, 60% Frans tarwebloem T55, 72% hydratatie
3% gemalen pompoenpitten en 5% pompoenpitten (beide geweekt), bruine suiker en olijfolie

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 26 mar 2020, 18:02
door Bakker Henk
Gerrit, ik lees dat sorghummeel nogal een neutrale smaak heeft. Als je daar dan maar 10% van toevoegt, proef je daar dan iets van? Ik zou denken dat je dan veel meer de pompoenpitten, wel en niet gemalen, proef?

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 26 mar 2020, 20:39
door BakkerGerrit
Inderdaad Henk, je proeft de sorghum er niet bovenuit. Het geeft het brood wel een fijne structuur.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: zo 29 mar 2020, 10:58
door BakkerGerrit
MEERZADENSWIRL

Afbeelding

Afbeelding

25% volkoren tarwemeel van de molensteen, 75% frans tarwebloem T55, 72% hydratatie
3% chiazaad en 3% wit sesamzaad (beide geweekt) in het deeg, basterdsuiker en roomboter

Gedecoreerd met wit en zwart maanzaad.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 02 apr 2020, 15:26
door BakkerGerrit
TARWE-BOEKWEITBOULE MET QUINOA EN ZONNEBLOEMPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

10% Volkoren boekweitmeel, 25% volkorentarwe vd molensteen, 65% frans tarwebloem T55, 75% hydratatie?
5% quinoazaad (gekookt), 5% zonnebloempitten (geweekt), bruine basterd en olijfolie.

Gedecoreerd met gemalen zonnebloempitten gemengd met en beetje paneermeel.

De hydratatie is een schatting omdat ik niet gemeten heb hoeveel vocht de quinoa heeft opgenomen.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 03 apr 2020, 10:40
door Arie
Ik word blij van alle broden die je hier laat zien. Gezien mijn fascinatie voor de halve blikken zijn er veel foto's van broden waar ik veel plezier aan beleef. :eh: :clap:

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 03 apr 2020, 16:29
door RedYssel
Strak werk weer Gerrit!

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 03 apr 2020, 21:36
door Vitamine C
Mooie broden. :clap: