Backertje backt ze bruin
- Backertje
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 13
- Lid geworden op: di 20 aug 2019, 14:04
Backertje backt ze bruin
Ook ik zal proberen mijn creaties te delen, lang niet altijd een foto van mijn producten, maar toch even een paar gemaakt.
- Backertje
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 13
- Lid geworden op: di 20 aug 2019, 14:04
Re: Backertje backt ze bruin
Uiteraard bak ik niet alleen brood, vandaar even een kleine opsomming van andere baksels die vaak voorbij komen:
Rabarbertaart
Gevulde koeken
Croissants
Rabarbertaart
Gevulde koeken
Croissants
- Backertje
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 13
- Lid geworden op: di 20 aug 2019, 14:04
Re: Backertje backt ze bruin
Naast de zoetige lekkernijen ook fervent pizzabakker, hiervoor heb ik een hout gestookte oven in de achtertuin staan. Echt een aanrader!
- Backertje
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 13
- Lid geworden op: di 20 aug 2019, 14:04
Re: Backertje backt ze bruin
Maar ook brood bak ik graag!
Krentenbrood op basis van een melkbrood, bijna helemaal tevreden... Bijna... Temperatuur had na 10 min. terug gemoeten, kan wel met de elektrische oven maar domweg vergeten,.
De Woeste Knoest op basis van het bakboek van Edwin Klaassen (houtoven gebakken)
Boeren brood, wat minder gescheurd, maar prima met kaas (houtoven gebakken)
[/url]
No-Knead sodabread uit de Dutch Oven
Krentenbrood op basis van een melkbrood, bijna helemaal tevreden... Bijna... Temperatuur had na 10 min. terug gemoeten, kan wel met de elektrische oven maar domweg vergeten,.
De Woeste Knoest op basis van het bakboek van Edwin Klaassen (houtoven gebakken)
Boeren brood, wat minder gescheurd, maar prima met kaas (houtoven gebakken)
[/url]
No-Knead sodabread uit de Dutch Oven
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
- Backertje
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 13
- Lid geworden op: di 20 aug 2019, 14:04
Re: Backertje backt ze bruin
Best tevreden met het resultaat qua kleur, geur en volume. Wat ik alleen niet onder de knie krijg is een minder klef kruim. Iemand tips?
Ik begin met een tarwedesem ( 100% hydratatie)
Dan een deeg van half bloem, half meel met teruggerekende hydratie van 60% (20% Desem ongeveer, rest droge stoffen en water) en 1,6% zout
Stretch&fold elk half uur 5 keer.
Nachtje in de kelder bij 18 gr.
Strak opbollen en overdag kamertemperatuur in de rijskast.
Afbakken in elektrische of houtoven bij ca. 220 gr. tot een kerntemperatuur van 95gr.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Backertje backt ze bruin
Klef kruim betekent te kort gebakken.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Backertje
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 13
- Lid geworden op: di 20 aug 2019, 14:04
Re: Backertje backt ze bruin
Kerntemperatuur verhogen dan? Bij gistbroden nooit last van op 95 graden namelijk.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Backertje backt ze bruin
Aan de kleur te zien zou ik de oventemp iets verlagen en de baktijd verlengen.
Wat is nu de baktijd?
Ik zie dat je afbakt bij 220°. Ik zou de oventemp eens meten. Aan het brood te zien lijkt me de temperatuur hoger..
Wat is nu de baktijd?
Ik zie dat je afbakt bij 220°. Ik zou de oventemp eens meten. Aan het brood te zien lijkt me de temperatuur hoger..
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Backertje
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 13
- Lid geworden op: di 20 aug 2019, 14:04
Re: Backertje backt ze bruin
Baktijd was ongeveer 35 min denk ik, ik haal het brood uit de oven als de kerntemperatuur bereikt is.BakkerGerrit schreef: ↑di 01 okt 2019, 11:35 Aan de kleur te zien zou ik de oventemp iets verlagen en de baktijd verlengen.
Wat is nu de baktijd?
Ik zie dat je afbakt bij 220°. Ik zou de oventemp eens meten. Aan het brood te zien lijkt me de temperatuur hoger..
De ovenvloer heb ik gemeten met een IR meter, die was 220. Ergens was er een stukje hout niet volledig verbrand en kreeg dat stukje extra zuurstof bij het openen van de deur. Daardoor krijg je een korte felle vlam, die zag ik te laat. scheelt weinig in verhoging van oventemp, maar als het te dicht bij je brood zit krijg je een "intensieve kleuring"
- Backertje
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 13
- Lid geworden op: di 20 aug 2019, 14:04
Re: Backertje backt ze bruin
Met wat doorzetting en geduld ben ik weer een stapje verder, zuurdesem brood (tarwebloem/meel)
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Backertje backt ze bruin
Fraai gerezen desem (zo lijkt het)...
zo hoog had ik m'n desem de eerste keer nog niet..
zo hoog had ik m'n desem de eerste keer nog niet..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Backertje
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 13
- Lid geworden op: di 20 aug 2019, 14:04
Re: Backertje backt ze bruin
Ik weet het, geen brood, maar het is zo lekker!
- Backertje
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 13
- Lid geworden op: di 20 aug 2019, 14:04
Re: Backertje backt ze bruin
Croissants van T65, op desem basis. Ze lukken bijna... Binnenkant blijft te compact, ik ga nog een keer proberen met een andere manier van bereiden. Anders ga ik weer terug naar instant gist van Brugman.
- Backertje
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 13
- Lid geworden op: di 20 aug 2019, 14:04
Re: Backertje backt ze bruin
Een heerlijk 7granen desem brood, maar met mijn insnij kunsten was even wat mis helaas.