Pagina 1 van 1

Interessant leesvoer

Geplaatst: vr 18 apr 2014, 09:36
door BakAart
Voor een ieder die zich wil verdiepen in wat hij of zij nu eigenlijk aan het doen is met al die melen en de afzonderlijke ingrediƫnten die het tot een deeg maken, hoe en waarom processen plaatsvinden, de (samen)werking van de gebruikte bestandsdelen en waarom ze nodig zijn voor het bakken van brood, of juist niet, vindt je onder deze link enorm veel uitgebreide info.

Bijv. wat broodverbeteraar nu eigenlijk doet en vooral waarom het doet wat het doet, wat er tijdens het bakproces exact gebeurt enz enz.
Leesvoer voor techneuten en lange lessen, soms wat taai, dat wel, maar erg boeiend.

http://www.classofoods.com/index.html

Re: Interessant leesvoer

Geplaatst: vr 18 apr 2014, 23:47
door Levensplezier
Interessant om te lezen!

Re: Interessant leesvoer

Geplaatst: za 19 apr 2014, 09:39
door BakAart
@ Levensplezier:

Zeker. En ik altijd maar gedacht dat de bakkerij 'n beetje van dit en van dat bij elkaar mengen was, samen met voldoende creativiteit en huppekee, je hebt brood en banket. :)
Nu blijkt er 'n hele wetenschap achter schuil te gaan. Dat is iets wat je je niet realiseert als je 's morgens je plakje kaas op je boterhammetje legt.