Bagels

Leuk, al die termen, maar wat betekenen ze eigenlijk allemaal?
Plaats reactie
Gebruikersavatar
tie103

Bagels

Bericht door tie103 » za 26 jul 2014, 23:02

Hallo,

Na een reis naar de VS volledig verknocht geraakt aan bagels. Aangezien deze zeer beperkt te verkrijgen zijn in Belgie/Nederland en zeer graag zelf brood bak toch even op zoek gegaan naar een geschikt recept. Ik beschik over alle ingredienten behalve een enkel nl. barley malt syrup of non-diastatic malt powder. Heeft iemand een idee waar of hoe ik dit kan aankopen in Belgie of Nederland?

Alvast bedankt voor de hulp
Laatst gewijzigd door tie103 op za 26 jul 2014, 23:16, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
ronnievk
Jongste bediende
Berichten: 35
Lid geworden op: wo 29 mei 2013, 23:23

Re: Bagels

Bericht door ronnievk » za 26 jul 2014, 23:14

'Gerstemoutstroop' is te koop bij natuurvoedingswinkels, meestal van het merk Horizon volgens mij. Maar vaak wordt verondersteld dat een schepje bruine (basterd) suiker ook prima te gebruiken is voor bagels ( wordt aan het water toegevoegd waar de bagels in gekookt worden).

Moet ik ook maar weer eens doen, bagels bakken.

Groet Ronnie

Gebruikersavatar
Ballie
Meesterbakker
Berichten: 2837
Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
Contacteer:

Re: Bagels

Bericht door Ballie » ma 28 jul 2014, 14:02

Hallo tie103,

Allereerst welkom op het forum.

Er staat een goed Bagelrecept hier op het forum. Daarin wordt ook al aangegeven dat je ipv de moutsiroop ook honing kunt gebruiken...
Het leven is goed, in het Brabantse land...

Plaats reactie