Bloem

Leuk, al die termen, maar wat betekenen ze eigenlijk allemaal?
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Herman
Stofhapper
Berichten: 3
Lid geworden op: zo 04 jan 2015, 23:09

Bloem

Bericht door Herman » di 06 jan 2015, 19:53

Beste bakkers, er wordt vaak het woordje (patent)bloem gebruikt, wanneer kun je nu bloem uit de supermarkt gebruiken en wanner moet je bloem van de molen gebruiken?

Gebruikersavatar
Ballie
Meesterbakker
Berichten: 2837
Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
Contacteer:

Re: Bloem

Bericht door Ballie » di 06 jan 2015, 23:10

Bloem uit de supermarkt kun je gebruiken wanneer je koekjes, cake of taarten gaat bakken. Meel voor brood haal je bij de molen. Maar pas op, ook daar hebben ze zwakkere bloem die niet geschikt is voor brooddeeg. Voor brooddeeg heb je bloem en meel nodig met een eiwitpercentage vanaf 11%. Net eronder kan nog net, maar liever zit je erboven...
Het leven is goed, in het Brabantse land...

Plaats reactie