Hamelman vraagje

Hier kan je alles plaatsen wat niet onder de overige categorieën valt, zolang het maar enigszins met de hobby's van je mede-forumleden te maken heeft.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Vitamine C
Opboller
Berichten: 227
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Hamelman vraagje

Bericht door Vitamine C » wo 11 dec 2019, 09:26

Heb het boek van Hamelman, maar begrijp niet helemaal de hoeveelheden:

Er staat een Overall formula, Pate fermentee, en final dough.

Overall formula staat:

10kg Bread flour.
0,125 kg, fresh yeast.

Maar bij final dough staat volgende:

7,5 kg Bread flour.
0,12kg, fresh yeast

Het gist bij final dough zou toch veel minder moeten zijn?

Of is het bij recepten zo dat je deeg overhoud van Overall formula....

Hmmm begrijp het dus nog niet helemaal :)

Gebruikersavatar
Vitamine C
Opboller
Berichten: 227
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Hamelman vraagje

Bericht door Vitamine C » wo 11 dec 2019, 09:29

Ben er al over uit :)

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 890
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Hamelman vraagje

Bericht door BakkerGerrit » wo 11 dec 2019, 16:26

Ja......nu willen wij het ook weten.........

Gebruikersavatar
Vitamine C
Opboller
Berichten: 227
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Hamelman vraagje

Bericht door Vitamine C » wo 11 dec 2019, 16:36

haha,

Totaal aan hoeveelheden staat bovenaan.

Dus de optelling was Pate fermentee en final dough = overall formula. Ja als je het weet is het simpel :shh:

Gebruikersavatar
Rik59
Warme bakker
Berichten: 863
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Hamelman vraagje

Bericht door Rik59 » wo 11 dec 2019, 20:12

Gerrit!! Gedraag je... alles wil die weten hè...

Maarreh.. had al zo'n vermoeden.. maar ik seej 't lekker niet... :D
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread

Plaats reactie