Openscheuren brood

Voor vragen over waarom brood niet geworden is zoals je had gewild, niet gerezen of misvormd etc. Je bloopers mogen hier ook bij.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
MarcelB
Chef stoffer en blik
Berichten: 15
Lid geworden op: di 07 mar 2017, 12:29

Openscheuren brood

Bericht door MarcelB » za 29 jun 2019, 10:45

Hallo allemaal. Ik ben veel met desem bezig. Zojuist nog een brood gebakken.

Wat bij mij nogal eens gebeurt is dat het brood prima rijst, mooie kleur, goede smaak, maar dat het brood in de oven niet ‘open scheurt’. Andere keren krijg ik juist een heel mooi open brood. Zie bijgevoegde foto.

Nu is het meer een visueel ding, maar waar ligt dit aan? Is het onvoldoende ovenrijs (al veel over geschreven) of is het iets anders? Zoals insnij techniek, stoom, temperatuur, etc.

Marcel.
IMG_2603.jpg

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Hermanusb
Jongste bediende
Berichten: 33
Lid geworden op: do 25 apr 2019, 19:11

Re: Openscheuren brood

Bericht door Hermanusb » ma 01 jul 2019, 07:23

2e rijs te lang gedaan.
Dus iets telaat gebakken.

Plaats reactie