Hallo allemaal,
Ik heb een Kenwood BM450 broodbakmachine, de eerste 10 broden gingen suoer goed, zowel met kant en klare mix dan wel met losse ingrediënten.. tot ineens ik hele platte ingezakte broden met een maanlandschap kreeg. Ik heb zelfs een nieuwe machine gekregen omdat ik dacht dat het daar aan lag want alles mislukte ineens.
Nu heb ik dus een splinternieuwe machine en nog steeds mislukt alles. Ik heb eindeloos lopen googlen maar ik weet niet wat ik fout doe. Ik werk nu met Lidl kant en klare mixen, maar ook een probeersel met losse ingrediënten mislukt.
Ik gebruik programma normaal, maar kan nergens vinden wat dan de rijs, kneed en baktijden zijn van de programma's.
Heeft iemand de gouden tip? Wat doe ik fout?
Het ging eerst goed :-(
- martijnanne
- Stofhapper
- Berichten: 3
- Lid geworden op: ma 26 nov 2018, 13:46
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Het ging eerst goed :-(
Zonder dat je recept en werkwijze beschrijft wordt het moeilijk Martijn... :shy: :shy:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Het ging eerst goed :-(
Ingezakt brood duidt vaak op overrijs, dat kan komen door teveel vocht en/of te weinig zout.
In een broodbakmachine gebruik je tussen de 57 en 63% vocht. Zoutgehalte: 1,5 - 1,8%.
Zonder recept is er niks over te zeggen.
In een broodbakmachine gebruik je tussen de 57 en 63% vocht. Zoutgehalte: 1,5 - 1,8%.
Zonder recept is er niks over te zeggen.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- martijnanne
- Stofhapper
- Berichten: 3
- Lid geworden op: ma 26 nov 2018, 13:46
Re: Het ging eerst goed :-(
Uh ja, recept geen idee want ik gebruik dus een pakje van de lidl. En werkwijze; eerst water erin, dan pakje en dan op een normaal programma.
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Het ging eerst goed :-(
Ik vermoed dat er erg veel gist in de Lidl mix zit.
Stel je gebruikt nu 500 gram mix en je vervangt dat door 450 gram mix en 50 gram bloem. Wordt het dan beter?
Stel je gebruikt nu 500 gram mix en je vervangt dat door 450 gram mix en 50 gram bloem. Wordt het dan beter?
Niet bij brood alleen....
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Het ging eerst goed :-(
Pakje van LIDL staan de ingrediënten toch wel op...
Al eens wat van hier geprobeerd??
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.co ... index.html
Ook BBM recepten...
Al eens wat van hier geprobeerd??
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.co ... index.html
Ook BBM recepten...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- KeesR
- Deegroller
- Berichten: 293
- Lid geworden op: zo 09 jul 2017, 20:41
Re: Het ging eerst goed :-(
Hoe is het brood van binnen?
- monlouise
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 18
- Lid geworden op: za 25 mar 2017, 21:57
Re: Het ging eerst goed :-(
Hier staan wat testen van de lidl bakmixen