Pagina 1 van 1

Opengebakken worstenbroodjes

Geplaatst: do 09 mei 2019, 15:18
door Robwijst
Hallo,

Al jaren bak ik met veel plezier bij mij thuis heerlijke worstenbroodjes.
Deze worstenbroodjes zien er geweldig vwb vorm, glans en kleur.

Sinds kort bak ik worstenbroodjes bij iemand anders in zijn keuken en met een andere oven en nu gebeurt het telkens dat de worstenbroodjes aan de onderkant open bakken.

Wat zou hiervan de oorzaak kunnen zijn?.
Vreemd want het gebeurt mij thuis niet.

Wie heeft de oorzaak/ oplossing.

Groetjes
Rob

Re: Opengebakken worstenbroodjes

Geplaatst: do 09 mei 2019, 20:29
door john-bak
Normaal bij een goede vochtige omgeving is het deeghuidje zodanig dat je (zonder al te veel bloem te gebruiken ) de uitgerolde plak prima aan elkaar kunt knijpen Waarschijnlijk is het deeg door een te droge omgeving of bijv. Tocht te schraal om nog te plakken.een te stijf deeg in combinatie met droge lucht zou ook kunnen.
licht bevochtigen op "lasnaad" zal wel helpen.
succes John

Re: Opengebakken worstenbroodjes

Geplaatst: za 11 mei 2019, 10:19
door Robwijst
Hoi John, ik had 2 keer een deegje gedraaid voor 2 x 120 worstenbroodjes.
De eerste deeg van 120 stuks waren perfect maar bij de 2e deeg was meer dan de helft ‘open’.
Zelfde ingrediënten, zelfde hoeveelheid.
Kortom zelfde omstandigheden maar met een ander resutaat.
Ik zal komende week eens kijken of jouw advies resultaat heeft.
In ieder geval bedankt voor je reactie.
Groetjes
Rob