Ik dacht ik bak 'ns roggebrood. Pak roggemeel gekocht en het gewone recept voor volkorenbrood gevolgd in mijn Inventum BM30 broodbakmachine: droge gist 2,5 gram, suiker 5 gram, zout 3 gram, 10 gram margarine, water 165 ml en 250 gram roggemeel.
Tot twee keer toe kreeg ik een uitelkaar-gevallen, aan de randen aangebrande, klomp (overigens smakelijk) brood.
Wat doe ik verkeerd?
Roggebrood
- KeesR
- Deegroller
- Berichten: 293
- Lid geworden op: zo 09 jul 2017, 20:41
Re: Roggebrood
Rogge bevat geen sterke gluten dus kan je er niet mee bakken als met tarwe.
- Ruurt
- Stofhapper
- Berichten: 3
- Lid geworden op: do 24 okt 2019, 13:48
Re: Roggebrood
Wat moet ik er dan bij doen? Bloem?
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Roggebrood
Ik zou een mengsel maken van X% tarwemeel en X% roggemeel.
Begin met 10% roggemeel en 90% tarwe en beoordeel het resultaat. De volgende keer doe je 20/80 etcetera, tot je een brood hebt dat je aanspreekt. (Zelfs een klein beetje roggemeel in je deeg heeft een behoorlijk effect op het resultaat)
Succes! (We horen graag je vorderingen )
Begin met 10% roggemeel en 90% tarwe en beoordeel het resultaat. De volgende keer doe je 20/80 etcetera, tot je een brood hebt dat je aanspreekt. (Zelfs een klein beetje roggemeel in je deeg heeft een behoorlijk effect op het resultaat)
Succes! (We horen graag je vorderingen )
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit