Brood van Gerrit

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Gerrit
Chef stoffer en blik
Berichten: 10
Lid geworden op: za 27 mei 2017, 07:21

Brood van Gerrit

Bericht door Gerrit » di 03 okt 2017, 12:08

Afbeelding
Afbeelding
Deze heb ik gisteren gebakken. Het is een viervlecht van 100% Franse bloem type 65.

Ik bak (bijna) elke dag brood en maak altijd een foto. Ik zal ze hier ook delen.

Gebruikersavatar
Ingrid78
Chef stoffer en blik
Berichten: 13
Lid geworden op: vr 02 jun 2017, 22:37

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Ingrid78 » di 03 okt 2017, 19:39

Wat een knapperd! Die mag er zijn. Is ie net zo smeuïg als hij eruit ziet?

Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 620
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bioloogje » di 03 okt 2017, 20:32

Mooi brood!
Groetjes, Annelies

Gebruikersavatar
Gerrit
Chef stoffer en blik
Berichten: 10
Lid geworden op: za 27 mei 2017, 07:21

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Gerrit » wo 04 okt 2017, 09:59

Ingrid78 schreef:
di 03 okt 2017, 19:39
Wat een knapperd! Die mag er zijn. Is ie net zo smeuïg als hij eruit ziet?
Hij is inderdaad net zo mals als hij eruit ziet!

Gebruikersavatar
Bakker Jan
Deegkneder
Berichten: 114
Lid geworden op: za 13 aug 2016, 08:38
Locatie: Maas en Waal

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bakker Jan » wo 04 okt 2017, 12:02

Keurig vlechtbrood, mooi van kleur ook, top gedaan :2th:
Bear Teddy en een gewone combi inbouwoven van Siemens

Gebruikersavatar
Gerrit
Chef stoffer en blik
Berichten: 10
Lid geworden op: za 27 mei 2017, 07:21

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Gerrit » do 05 okt 2017, 09:51

Afbeelding
Afbeelding

Licht volkoren tarwe batard, 50% T65 en 50% T150.
Bestrooid met tarwegriesmeel.

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2192
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Melinda » do 05 okt 2017, 23:36

Mooi brood, Gerrit. :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
Gerrit
Chef stoffer en blik
Berichten: 10
Lid geworden op: za 27 mei 2017, 07:21

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Gerrit » vr 06 okt 2017, 17:24

Afbeelding
Afbeelding
Vandaag een witte tijgerboule. 12,5% T150, 87,5% T65.

Gebruikersavatar
Gerrit
Chef stoffer en blik
Berichten: 10
Lid geworden op: za 27 mei 2017, 07:21

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Gerrit » za 07 okt 2017, 19:17

Afbeelding
Afbeelding

Zachte witte bolletjes 100% T65

Deze keer een extra bulkrijs toegevoegd maar dat vind ik geen succes. Kreeg de bolletjes niet goed op spanning tijdens het opbollen.

Gebruikersavatar
Gerrit
Chef stoffer en blik
Berichten: 10
Lid geworden op: za 27 mei 2017, 07:21

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Gerrit » za 07 okt 2017, 22:51

Afbeelding

Afbeelding

Mijn eerste speltprobeersel.
Een half om half spelt/tarwebrood. 50% volkoren speltmeel, 50% T65.
Morgen zien hoe de binnenkant is. Ben ook benieuwd naar de smaak
Laatst gewijzigd door Gerrit op zo 08 okt 2017, 12:20, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3214
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat » za 07 okt 2017, 23:41

Mooie bolletjes en brood gebakken Gerrit :2th:
Gerrit schreef:
za 07 okt 2017, 19:17
Deze keer een extra bulkrijs toegevoegd maar dat vind ik geen succes. Kreeg de bolletjes niet goed op spanning tijdens het opbollen.
Dit begrijp ik niet goed Gerrit...Die extra bulkrijs is heel normaal, is niks extra's hoor. De tweede rijs is eigenlijk ook een bulkrijs, waarna je het deeg verdeelt/afweegt in gewenste grootte en gewicht , om ze vervolgens op te bollen. Maar ik kan je helaas niet verklaren waarom je je bolletjes niet goed op spanning kreeg tijdens het opbollen. Zelf ken ik dit probleem niet.

Extra...Hier is nog een leuk filmpje waarin je kunt zien hoe je met wat 'teamwork' snel en goed kunt Opbollen :G
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

De BAKPLAATJES van BAKPLAAT- Bakker Cor :roll:

Gebruikersavatar
Gerrit
Chef stoffer en blik
Berichten: 10
Lid geworden op: za 27 mei 2017, 07:21

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Gerrit » zo 08 okt 2017, 09:21

bakplaat schreef:
za 07 okt 2017, 23:41
........
Dit begrijp ik niet goed Gerrit...Die extra bulkrijs is heel normaal, is niks extra's hoor. De tweede rijs is eigenlijk ook een bulkrijs, waarna je het deeg verdeelt/afweegt in gewenste grootte en gewicht , om ze vervolgens op te bollen. Maar ik kan je helaas niet verklaren waarom je je bolletjes niet goed op spanning kreeg tijdens het opbollen. Zelf ken ik dit probleem niet.
Ik heb na het verdelen en voor het opbollen ook weer 15 min rust gegeven. Wellicht was de eerste rijs te lang...wie zal het weten.

Leuk filmpje :grin:

Gebruikersavatar
Gerrit
Chef stoffer en blik
Berichten: 10
Lid geworden op: za 27 mei 2017, 07:21

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Gerrit » ma 09 okt 2017, 13:11

Afbeelding

Afbeelding

Vandaag een licht volkoren. 40% T150 en 60% T65 Emeraude. (Heb ik per ongeluk meegenomen ipv normale T65)

Gebruikersavatar
Gerrit
Chef stoffer en blik
Berichten: 10
Lid geworden op: za 27 mei 2017, 07:21

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Gerrit » di 10 okt 2017, 21:54

Afbeelding

Zojuist een Sesam melkwit uit de oven gehaald. 87,5% T65 Emeraude, 12,5% T150.
Bij een sesambrood vervang ik de boter door sesamolie.

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3214
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat » wo 11 okt 2017, 00:06

Mooie Broden gebakken, Gerrit :2th:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

De BAKPLAATJES van BAKPLAAT- Bakker Cor :roll:

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 784
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » wo 11 okt 2017, 11:53

Gerrit schreef:
di 10 okt 2017, 21:54
Afbeelding

Zojuist een Sesam melkwit uit de oven gehaald. 87,5% T65 Emeraude, 12,5% T150.
Bij een sesambrood vervang ik de boter door sesamolie.

Afbeelding

En dit is de binnenkant....

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 784
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 12 okt 2017, 16:12

Vandaag een half om half volkoren speltboule.
50% Volkoren spelt, 50% T65 Emeraude.

Afbeelding
Afbeelding

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 784
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 13 okt 2017, 23:09

Afbeelding

Afbeelding
De sesambollen voor het lunchpakket morgen.....
85% T65 Emeraude, 15% T150
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op za 14 okt 2017, 22:23, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 620
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bioloogje » za 14 okt 2017, 01:01

Tjonge, wat ziet dat er allemaal smakelijk en goed geslaagd uit!
Groetjes, Annelies

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 784
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 14 okt 2017, 22:22

Afbeelding

Een wit, tarwe zonnepitbrood.
85% T65 Emeraude 15% T150 15% geroosterde zonnepitten door het deeg.

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3214
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat » zo 15 okt 2017, 04:57

Goed bezig...Weer mooi brood gebakken, Gerrit :2th:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

De BAKPLAATJES van BAKPLAAT- Bakker Cor :roll:

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 784
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 19 okt 2017, 23:31

Afbeelding
Afbeelding

Deze keer even licht tarwebrood met lijnzaad.
70% T65Emeraude, 30% T150 10% lijnzaad door het deeg.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 784
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 21 okt 2017, 07:14

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Afbeelding
Gisteravond een wit tarwedeeg gemaakt, 100% T65 Emeraude.
De bolletjes zijn nu wel gelukt.
De maanzadboule is van hetzelfde deeg.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 784
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 21 okt 2017, 20:32

AfbeeldingVanavond twee krokante stokbroden geprobeerd.

Gebruikersavatar
Koos de bakker
Opboller
Berichten: 207
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Koos de bakker » za 21 okt 2017, 21:08

BakkerGerrit schreef:AfbeeldingVanavond twee krokante stokbroden geprobeerd.
Ze zien er van buiten goed uit hoor! Hoe is de binnenkant?
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 784
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 21 okt 2017, 22:32

Koos de bakker schreef:
za 21 okt 2017, 21:08
BakkerGerrit schreef:Vanavond twee krokante stokbroden geprobeerd.
Ze zien er van buiten goed uit hoor! Hoe is de binnenkant?
Weet ik morgen! De foto wordt hier weer geplaatst.
Afbeelding
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op zo 22 okt 2017, 20:36, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 784
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 21 okt 2017, 22:39

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Ook nog een paar lunchbroodjes voor morgen en een boule voor in de diepvries (als noodvoorraad) .
Deze keer 80% T65 Emeraude en 20% T150
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op zo 22 okt 2017, 17:28, 2 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Koos de bakker
Opboller
Berichten: 207
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Koos de bakker » za 21 okt 2017, 22:48

Ik ben jaloers op jouw bolletjes. Ze zijn zo mooi rond. Heb je nog tips?
Laatst gewijzigd door lekkermelig op zo 22 okt 2017, 11:19, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: quoten van het hele bericht is niet nodig, zeker niet als het recht boven je eigen reactie staat
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 784
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 21 okt 2017, 23:15

Mijn "geheim" is : Na de eerste (bulk)rijs druk ik de lucht eruit en vouw het twee keer en maak er een rol van. Dan afwegen en de deegjes licht opbollen. Na 10-15 minuten het bolletje omdraaien, weer zachtjes platdrukken en nu het deeg goed op spanning brengen en dan opbollen. Zorg dat je de bolletjes niet geheel zijn uitgerezen zodat er nog voldoende ovenrijs is.

Gebruikersavatar
Koos de bakker
Opboller
Berichten: 207
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Koos de bakker » za 21 okt 2017, 23:20

BakkerGerrit schreef:Mijn "geheim" is : Na de eerste (bulk)rijs druk ik de lucht eruit en vouw het twee keer en maak er een rol van. Dan afwegen en de deegjes licht opbollen. Na 10-15 minuten het bolletje omdraaien, weer zachtjes platdrukken en nu het deeg goed op spanning brengen en dan opbollen. Zorg dat je de bolletjes niet geheel zijn uitgerezen zodat er nog voldoende ovenrijs is.
Dank voor het delen van je "geheim". Ik heb binnenkort weer wat uit te proberen Afbeelding
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 784
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 24 okt 2017, 08:41

Afbeelding
Afbeelding
Gisteren een licht volkoren tarweboule met pompoenpitten.
60%T65 Emeraude, 40% T150, 15% eroosterde pompoenpitten door het deeg, sesamolie ipv boter.

Ik heb deze keer autolyse geprobeerd (30 min). Deeg lijkt elastischer en vraagt meer vocht.

Gebruikersavatar
jasmon
Deegroller
Berichten: 299
Lid geworden op: ma 02 nov 2015, 20:51
Locatie: Regio Utrecht

Re: Brood van Gerrit

Bericht door jasmon » di 24 okt 2017, 10:06

die ziet er lekker uit
Jan

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 784
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 24 okt 2017, 19:38

Afbeelding
Afbeelding
Nu een halfomhalf spelt-tarweboule.
50% volkorenspelt 50% T65 Emeraude
Weer 30 min autolyse en 73% hydratatie.(gistdeeg)
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op wo 25 okt 2017, 13:06, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3214
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat » wo 25 okt 2017, 09:24

Ziet er weer geweldig mooi uit Gerrit, ook het brood uit je vorig bericht. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

De BAKPLAATJES van BAKPLAAT- Bakker Cor :roll:

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 784
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 26 okt 2017, 23:08

Afbeelding
Afbeelding
AfbeeldingVandaag twee half volkoren tijgerboules
50/50 T150/T65 Emeraude.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 784
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » vr 27 okt 2017, 22:54

Afbeelding
AfbeeldingHet is weer weekend....
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op za 28 okt 2017, 05:37, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3214
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat » vr 27 okt 2017, 23:39

Tijgerbrood mooi 'getijgerd' Gerrit...en ook weer mooie weekend bolletjes gebakken. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

De BAKPLAATJES van BAKPLAAT- Bakker Cor :roll:

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 784
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 28 okt 2017, 23:01

Afbeelding
Afbeelding
M'n eerste Winston.
80% T65 Emeraude 20% T150. 67% hydratatie.
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op zo 29 okt 2017, 10:24, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Koos de bakker
Opboller
Berichten: 207
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Koos de bakker » za 28 okt 2017, 23:24

Kun je mij vertellen wat T65 Emeraude is?
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 784
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 28 okt 2017, 23:38

Dat is een Frans bloem. De Zuidmolen zegt:
Frans Type 65 Emeraude
Emeraude is een gecorrigeerde tarwebloem met tarwe zuurdesem en tarwekiemen. De tarwekiemen en tarwezuurdesem geven extra smaak en aroma aan het eindproduct. Deze bloem (T65) is lichtjes gedroogd. Deze bloem is uiterst geschikt voor de bereiding van authentiek en artisanaal brood, gemaakt volgens de regels van de kunst. De tarwekiemen en tarwezuurdesem geven extra smaak en aroma aan het eindproduct.

Ik gebruikte hiervoor de 'normale' T65 maar heb deze per ongeluk gekocht ipv de normale maar bevalt prima.

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3214
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat » zo 29 okt 2017, 05:29

Voor de eerste keer, Gerrit is dit toch wel een prachtige/perfecte Winston. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

De BAKPLAATJES van BAKPLAAT- Bakker Cor :roll:

Gebruikersavatar
jasmon
Deegroller
Berichten: 299
Lid geworden op: ma 02 nov 2015, 20:51
Locatie: Regio Utrecht

Re: Brood van Gerrit

Bericht door jasmon » zo 29 okt 2017, 10:02

Dat is een mooie Winston!
Jan

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 784
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » ma 30 okt 2017, 20:07

Afbeelding
Afbeelding
Een tarwebatard (half volkoren) met lijnzaad.
50/50 T65 Emeraude en T150, 15% lijnzaad door het deeg. 67% hydratatie.
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op di 31 okt 2017, 08:43, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3214
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat » di 31 okt 2017, 05:18

Mooi Gerrit :2th: ...Lekker :?:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

De BAKPLAATJES van BAKPLAAT- Bakker Cor :roll:

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 784
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » do 02 nov 2017, 09:16

Afbeelding
Afbeelding
Vandaag een lichtbruin tarwebatard met sesam.
70% T65 Emeraude, 30% tarwevolkoren(Jumbo)
Sesamolie ipv boter.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 784
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » za 04 nov 2017, 01:04

Afbeelding
Afbeelding
Het is weer weekend!

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 784
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » zo 05 nov 2017, 15:28

Afbeelding
Afbeelding
Een volkorenbatard van 100% Frans volkoren T150.
Bruine basterd ipv witte suiker. Vetstof is olijfolie.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 784
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 07 nov 2017, 16:07

Afbeelding
Afbeelding
Weer eens een halfomhalf spelt/tarwebatard.
50% volkoren speltmeel, 50% Franse T65 Emeraude 72% hydratatie.
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op di 07 nov 2017, 17:39, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
jasmon
Deegroller
Berichten: 299
Lid geworden op: ma 02 nov 2015, 20:51
Locatie: Regio Utrecht

Re: Brood van Gerrit

Bericht door jasmon » di 07 nov 2017, 16:28

BakkerGerrit schreef:
zo 05 nov 2017, 15:28
Een volkorenbatard van 100% Frans volkoren T150.
Bruine basterd ipv witte suiker. Vetstof is olijfolie.
Gerrit, merk je ( smaak) verschil met de bruine basterd suiker?
Jan

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 784
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit » di 07 nov 2017, 17:37

Nee, niet echt smaakverschil maar de kleur is wel iets donkerder.
Laatst gewijzigd door Anna op wo 08 nov 2017, 17:28, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Een voorgaand bericht quoten is niet nodig.

Plaats reactie