Brood van Gerrit
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Ziet er weer allemaal top uit
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHTBRUIN TARWEBROOD
75% Tarwebloem T55, 25% volkorentarwe, 67% hydratatie
0.5% donker gerstemout (voor de kleur) afgekwast met water voor de glans
75% Tarwebloem T55, 25% volkorentarwe, 67% hydratatie
0.5% donker gerstemout (voor de kleur) afgekwast met water voor de glans
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-BOEKWEITBROOD
65% tarwebloem T55, 25% volkorentarwemeel, 10% boekweitmeel, 65% hydratatie
Bruine basterd en zonnebloemolie. Gedecoreerd met volkorentarwemeel.
65% tarwebloem T55, 25% volkorentarwemeel, 10% boekweitmeel, 65% hydratatie
Bruine basterd en zonnebloemolie. Gedecoreerd met volkorentarwemeel.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Jim
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 78
- Lid geworden op: ma 17 okt 2016, 16:54
Re: Brood van Gerrit
Mooi, boekweitbrood staat ook nog op mijn “moet-ik-ook-eens-proberen” lijstje.
Kneder: Linkerhand en/of rechterhand | Ovens: Siemens inbouwoven - Mavhek houtoven
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Het is een erg smaakvol brood geworden! Ik ga ‘m vaker bakken.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
POMPOENPITTENTARWEBROOD
75% tarwebloem T55, 25% volkorentarwemeel, 67% hydratatie.
Honing en zonnebloemolie, 7% pompoenpitmeel en 7% geweekte pompoenpitten door het deeg.
Gedecoreerd met pompoenpitten.
75% tarwebloem T55, 25% volkorentarwemeel, 67% hydratatie.
Honing en zonnebloemolie, 7% pompoenpitmeel en 7% geweekte pompoenpitten door het deeg.
Gedecoreerd met pompoenpitten.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Ook weer unne mooie, Gerrit
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-TIJGERBROOD
75% tarwebloem T55, 25% volkoren tarwemeel, 67% hydratatie
Boter(2%), en bruine basterd(1%)
Tijgerpap had iets teveel olie.......
75% tarwebloem T55, 25% volkoren tarwemeel, 67% hydratatie
Boter(2%), en bruine basterd(1%)
Tijgerpap had iets teveel olie.......
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-BOEKWEITBOULE MET QUINOA
10% boekweitmeel, 25% volkorentarwe, 65% tarwebloem T55, 65% hydratatie
7% gekookte geroosterde quinoa door het deeg, honing, olijfolie.
Gedecoreerd met quinoazaad.
De quinoa eerst geroosterd en daarna gekookt en afgekoeld. Doordat de gare quinoa nogal vochtig was werd het deeg behoorlijk nat.
10% boekweitmeel, 25% volkorentarwe, 65% tarwebloem T55, 65% hydratatie
7% gekookte geroosterde quinoa door het deeg, honing, olijfolie.
Gedecoreerd met quinoazaad.
De quinoa eerst geroosterd en daarna gekookt en afgekoeld. Doordat de gare quinoa nogal vochtig was werd het deeg behoorlijk nat.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-GERSTEBOULE MET LIJNZAAD
20% volkorengerstemeel, 20% volkorentarwemeel, 60% tarwebloem T55, 68% hydratatie.
5% geweekte gerstevlokken, 4% geweekt lijnzaad, honing, olijfolie.
Gedecoreerd met gerstevlokken.
20% volkorengerstemeel, 20% volkorentarwemeel, 60% tarwebloem T55, 68% hydratatie.
5% geweekte gerstevlokken, 4% geweekt lijnzaad, honing, olijfolie.
Gedecoreerd met gerstevlokken.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANEN-MEERZADENBROOD
10% boekweitmeel, 10% speltmeel volkoren, 10% tarwemeel volkoren 70% tarwebloem T55, 65% hydratatie
3% pompoenpitten, 3% zonnebloempitten, 3% lijnzaad, allemaal 30 min. geweekt in kokend water, door het deeg. Honing en zonnebloemolie.
Gedecoreerd met witte en zwarte sesamzaadjes en maanzaad.
(De zaden hebben 7% vocht opgenomen)
10% boekweitmeel, 10% speltmeel volkoren, 10% tarwemeel volkoren 70% tarwebloem T55, 65% hydratatie
3% pompoenpitten, 3% zonnebloempitten, 3% lijnzaad, allemaal 30 min. geweekt in kokend water, door het deeg. Honing en zonnebloemolie.
Gedecoreerd met witte en zwarte sesamzaadjes en maanzaad.
(De zaden hebben 7% vocht opgenomen)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHTBRUIN TARWEBROOD
25% volkorentarwe, 75% tarwebloem T55, 68% hydratatie,
Afgeglansd met water.
25% volkorentarwe, 75% tarwebloem T55, 68% hydratatie,
Afgeglansd met water.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHTBRUIN TARWEBROOD (de sneetjes)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
WIT TIJGERBROOD
90% tarwebloem T55, 10% volkoren tarwemeel, 67% hydratatie
Gedecoreerd met tijgerpap van rijstemeel en paneermeel.
90% tarwebloem T55, 10% volkoren tarwemeel, 67% hydratatie
Gedecoreerd met tijgerpap van rijstemeel en paneermeel.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE POMPOENPIT-SESAMBOULE
25% volkorentarwe vd molensteen, 75% Tarwebloem T55, 71% hydratatie (wv 4% in het zaad) 7% pompoenpitmeel, honing en sesamolie.
7% geweekte pompoenpittem en 3% geweekt wit sesamzaad door het deeg
Gedecoreerd met pompoenpitten, wit en zwart sesamzaad.
25% volkorentarwe vd molensteen, 75% Tarwebloem T55, 71% hydratatie (wv 4% in het zaad) 7% pompoenpitmeel, honing en sesamolie.
7% geweekte pompoenpittem en 3% geweekt wit sesamzaad door het deeg
Gedecoreerd met pompoenpitten, wit en zwart sesamzaad.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE -BOEKWEITBATARD MET BLOND LIJNZAAD
65% Tarwebloem T55, 25% Volkorentarwe vd molensteen, 10% boekweitmeel, 75% hydratatie (wv 10% in de geweekte zaden) 7% blond lijnzaad door het deeg.
Gedecoreerd met boekweitmeel.
65% Tarwebloem T55, 25% Volkorentarwe vd molensteen, 10% boekweitmeel, 75% hydratatie (wv 10% in de geweekte zaden) 7% blond lijnzaad door het deeg.
Gedecoreerd met boekweitmeel.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MELKWIT BUSBROOD
100% Tarwebloem T55, 67% hydratatie (halfvolle melk)
Afgeglansd met boter
100% Tarwebloem T55, 67% hydratatie (halfvolle melk)
Afgeglansd met boter
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
APPELTAART
Als uitstapje op verzoek even een appeltaart gebakken.
Als uitstapje op verzoek even een appeltaart gebakken.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Brood van Gerrit
Ziet er weer goed uit jummy
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZACHTE WITTE BOLLEN
Gelijk met het melkwit busbrood heb ik zachte witte bollen gebakken met hezelfde deeg (eigenlijk heb ik het busbrood gebakken van het deeg voor de bolletjes)
Gelijk met het melkwit busbrood heb ik zachte witte bollen gebakken met hezelfde deeg (eigenlijk heb ik het busbrood gebakken van het deeg voor de bolletjes)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Nou Gerrit,
Ik ben niet zo van de taarten, maar voor een appeltaart maak ik graag een uitzondering
Wil
Ik ben niet zo van de taarten, maar voor een appeltaart maak ik graag een uitzondering
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
HALFVOLKOREN MEERGRANENBATARD MET BLOND LIJNZAAD
30% volkoren tarwemeel vd molensteen, 10% volkoren gerstemeel, 10% volkoren speltmeel, 50% tarwebloem T55, 77% hydratatie, 10% geweekt blond lijnzaad door het deeg, bruine suiker, olijfolie, 1% donker gerstermoutmeel
Deze keer het vocht van de geweekte zaden in het brood gebruikt waardoor er veel meer vocht opgenomen werd.
Ik ben benieuwd naar de structuur en de smaak.
Het brood is heerlijk mals en erg smaakvol. Geslaagd!
30% volkoren tarwemeel vd molensteen, 10% volkoren gerstemeel, 10% volkoren speltmeel, 50% tarwebloem T55, 77% hydratatie, 10% geweekt blond lijnzaad door het deeg, bruine suiker, olijfolie, 1% donker gerstermoutmeel
Deze keer het vocht van de geweekte zaden in het brood gebruikt waardoor er veel meer vocht opgenomen werd.
Ik ben benieuwd naar de structuur en de smaak.
Het brood is heerlijk mals en erg smaakvol. Geslaagd!
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-SORGHUMBROOD MET SESAMZAAD
10% Sorghummeel, 25% volkorentarwe, 65% Tarwebloem T55, 68% hydratatie
Honing, sesamolie en 7% witte en zwarte sesamzaadjes door het deeg,
Gegarneerd met wit sesamzaad
10% Sorghummeel, 25% volkorentarwe, 65% Tarwebloem T55, 68% hydratatie
Honing, sesamolie en 7% witte en zwarte sesamzaadjes door het deeg,
Gegarneerd met wit sesamzaad
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWEBATARD MET POMPOEN- EN ZONNEBLOEMPITTEN
25% volkorentarwemeel vd molensteen, 75% tarwebloem T55, 77% hydratatie (wv 10% in de geweekte pitten, 5% pompoenpitten, 5% pompoenpittenmeel, 5% zonnebloempitten, honing en zonnebloemolie
Gegarneerd met zonnbloem- en pompoenpitten.
25% volkorentarwemeel vd molensteen, 75% tarwebloem T55, 77% hydratatie (wv 10% in de geweekte pitten, 5% pompoenpitten, 5% pompoenpittenmeel, 5% zonnebloempitten, honing en zonnebloemolie
Gegarneerd met zonnbloem- en pompoenpitten.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWEBATARD MET POMPOEN- EN ZONNEBLOEMPITTEN
(Hoort natuurlijk bij de vorige post....)
(Hoort natuurlijk bij de vorige post....)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MN FOTOSERVER IS ERMEE GESTOPT.
IK BEN NU BEZIG OM MN BROODFOTO’S ELDERS TE PLAATSEN
EVEN GEDULD AUB (dat is tegen mezelf)
IK BEN NU BEZIG OM MN BROODFOTO’S ELDERS TE PLAATSEN
EVEN GEDULD AUB (dat is tegen mezelf)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE BOEKWEIT BATARD MET LIJNZAAD
10% boekweit meel, 25% volkoren tarwemeel, 65% tarwebloem T55, 78% hydratatie (wv 10% in de geweekte zaden) 10% blond en bruin lijnzaad
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Eef
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 74
- Lid geworden op: di 07 nov 2017, 12:22
Re: Brood van Gerrit
Beste Gerrit, je broden zien er allemaal zo geweldig uit dat ik altijd gelijk zin heb om ze ook te proberen, ik heb wat vragen, ik ben (nog) niet zo kundig dat ik zonder complete recepten kan bakken. Ik wil graag een van je boekweit broden proberen, eerst het recept van 15 aug. Er staat bruine basterd en zonnebloemolie, hoeveel % gebruik je daarvan ? Verder ga ik uit van 1.01% gist en 1.7% zout.
Alvast bedankt,
Eef
Alvast bedankt,
Eef
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Goedenavond Eef,
Dit is het recept van het brood van 15/8
% vd Bloem Bloem totaal 300
65,00% Frans tarwebloem T55 195,0
25,00% Tarwe volk.molenst. 75,0
10,00% Boekweitmeel 30,0
1,00% Gerstemoutmeel donker 3,0
65,00% Water 195,0
1,50% Gist 4,5
3,00% Broodpoeder 9,0
2,00% Basterd bruin 6,0
1,00% Zonnebloemolie 3,0
1,80% Zout 5,4
Dit is het recept van het brood van 15/8
% vd Bloem Bloem totaal 300
65,00% Frans tarwebloem T55 195,0
25,00% Tarwe volk.molenst. 75,0
10,00% Boekweitmeel 30,0
1,00% Gerstemoutmeel donker 3,0
65,00% Water 195,0
1,50% Gist 4,5
3,00% Broodpoeder 9,0
2,00% Basterd bruin 6,0
1,00% Zonnebloemolie 3,0
1,80% Zout 5,4
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Eef
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 74
- Lid geworden op: di 07 nov 2017, 12:22
Re: Brood van Gerrit
Super Gerrit, ik heb alles behalve broodpoeder in huis, maar kan zonder neem ik aan. Ik ga er dit weekend mee aan de slag.
Bedankt
Bedankt
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
HALFVOLKOREN MEERGRANENBOULE
10% volkoren boekweit meel, 10% volkoren speltmeel, 10% volkoren gerstemeel, 20% volkoren tarwemeel, 50% Tarwebloem T55, 67% hydratatie, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met roggemeel
10% volkoren boekweit meel, 10% volkoren speltmeel, 10% volkoren gerstemeel, 20% volkoren tarwemeel, 50% Tarwebloem T55, 67% hydratatie, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met roggemeel
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHTBRUIN TARWEBUSBROOD
72% tarwebloem T55, 28% volkorentarwe, 72% hydratatie, afgeglansd met water.
Door een weegfout kreeg het deeg een hydratatie van 72%.
72% tarwebloem T55, 28% volkorentarwe, 72% hydratatie, afgeglansd met water.
Door een weegfout kreeg het deeg een hydratatie van 72%.
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op wo 02 okt 2019, 12:40, 3 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE SORGHUMBROOD MET LIJNZAAD
10% Sorghummeel, 25% volkorentarwe, 65% tarwebloem T55, 7,5% donker lijnzaad, 75% hydratatie, olijfolie, bruine basterd.
Gedecoreerd met sorghummeel
10% Sorghummeel, 25% volkorentarwe, 65% tarwebloem T55, 7,5% donker lijnzaad, 75% hydratatie, olijfolie, bruine basterd.
Gedecoreerd met sorghummeel
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWEBATARD MET POMPOENPITTEN EN ZONNEBLOEMPITTEN
75% Tarwebloem T55, 25% volkorentarwe vd molensteen, 70% hydratatie.
5% geweekte zonnebloempitten, 5% geweekte pompoenpitten, 5% pompoenpitmeel, basterdsuiker en zonnebloemolie
Gedecoreerd met zonnebloem- en pompoenpitten
75% Tarwebloem T55, 25% volkorentarwe vd molensteen, 70% hydratatie.
5% geweekte zonnebloempitten, 5% geweekte pompoenpitten, 5% pompoenpitmeel, basterdsuiker en zonnebloemolie
Gedecoreerd met zonnebloem- en pompoenpitten
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZACHTE YOGHURTBOLLETJES
100% Tarwebloem T55, 67% hydratatie wv 10% volle yoghurt, boter.
Geglaceerd met boter
100% Tarwebloem T55, 67% hydratatie wv 10% volle yoghurt, boter.
Geglaceerd met boter
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
SESAMSWIRL
65% Tarwebloem T55, 35% volkorentarwe van de molensteen, 67% hydratatie, sesamolie
witte en zwarte sesamzaadjes ter decoratie
65% Tarwebloem T55, 35% volkorentarwe van de molensteen, 67% hydratatie, sesamolie
witte en zwarte sesamzaadjes ter decoratie
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Leuk gedaan Gerrit! Eerst decoreren en dan even in een rondje draaien?
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Inderdaad, eerst door de zaadjes en dan draaien.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANEN MEERZADENBOULE
65% tarwebloem T55, 15% volkorentarwe vd molensteen, 10% volkoren speltmeel, 5% volkoren boekweitmeel, 5% sojameel 73% hydratatie
5% Chiazaad, 5% donker lijnzaad, 5% zonnebloempitten (alle zaden geweekt) olijfolie.
Gedecoreerd met blond en donker lijnzaad en zonnebloempitten
65% tarwebloem T55, 15% volkorentarwe vd molensteen, 10% volkoren speltmeel, 5% volkoren boekweitmeel, 5% sojameel 73% hydratatie
5% Chiazaad, 5% donker lijnzaad, 5% zonnebloempitten (alle zaden geweekt) olijfolie.
Gedecoreerd met blond en donker lijnzaad en zonnebloempitten
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-BOEKWEITBROOD MET QUINOA EN POMPOENPITTEN
65% tarwebloem T55, 25% volkorentarwe vd molensteen, 10% volkoren boekweitmeel, 75% hydratatie
5% Quinoazaad (gekookt), 5% pompoenpitten (geweekt) 5% pompoenmeel (geweekt), olijfolie
Ik heb de quinoa 12 minuten gekookt en daarna de pompoenzaden en pompoenmeel in het kokende water geweekt. Na afkoelen het kookvocht gebruikt voor de hydratatie van het deeg.
65% tarwebloem T55, 25% volkorentarwe vd molensteen, 10% volkoren boekweitmeel, 75% hydratatie
5% Quinoazaad (gekookt), 5% pompoenpitten (geweekt) 5% pompoenmeel (geweekt), olijfolie
Ik heb de quinoa 12 minuten gekookt en daarna de pompoenzaden en pompoenmeel in het kokende water geweekt. Na afkoelen het kookvocht gebruikt voor de hydratatie van het deeg.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
DONKER HALFVOLKOREN TARWE-ZONNEBLOEMBROOD
50% volkorentarwemeel, 50% tarwebloem T55, 72% hydratatie
5% zonnebloempitten (geweekt), 5% zonnebloempittenmeel (geweekt), zonnebloemolie, bruine basterd.
Gedecoreerd met zonnebloempitten
50% volkorentarwemeel, 50% tarwebloem T55, 72% hydratatie
5% zonnebloempitten (geweekt), 5% zonnebloempittenmeel (geweekt), zonnebloemolie, bruine basterd.
Gedecoreerd met zonnebloempitten
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHTBRUIN TARWEBROOD MET LIJNZAAD
65% Tarwebloem T55, 35% volkorentarwemeel, 72% hydratatie, boter, witte basterdsuiker
7,5% geweekt donker lijnzaad. Gedecoreerd met volkorenmeel.
65% Tarwebloem T55, 35% volkorentarwemeel, 72% hydratatie, boter, witte basterdsuiker
7,5% geweekt donker lijnzaad. Gedecoreerd met volkorenmeel.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHT TARWEBROOD MET ZONNEBLOEMPITTEN
25% Volkorentarwe, 75% tarwebloem T55, 70% hydratatie, boter, basterdsuiker
5% geweekte zonnebloempitten en 5% grof zonnebloempittenmeel (ook geweekt) door het deeg.
Een brood gedecoreerd met zonnebloempitten en een met grof gemalen zonnebloempittenmeel.
25% Volkorentarwe, 75% tarwebloem T55, 70% hydratatie, boter, basterdsuiker
5% geweekte zonnebloempitten en 5% grof zonnebloempittenmeel (ook geweekt) door het deeg.
Een brood gedecoreerd met zonnebloempitten en een met grof gemalen zonnebloempittenmeel.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Brood van Gerrit
De stroom broden blijft maar doorgaan!
Hoe was het boeweitbrood met quinoa? Zie je van die laatste iets terug in het brood? Is de hydratatie van 75% die je daarbij noemt alleen het afgekoelde kookvocht of zit daar ook het wellen/koken en weken van quinoa en pitten bij?
Hoe was het boeweitbrood met quinoa? Zie je van die laatste iets terug in het brood? Is de hydratatie van 75% die je daarbij noemt alleen het afgekoelde kookvocht of zit daar ook het wellen/koken en weken van quinoa en pitten bij?
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Inderdaad Anna, ik bak 3 tot 4x per week mn dagelijks brood.
Van de quinoa zie je niets terug. Ik wilde het eens proberen en ondervinden hoe magisch de quinoa is. Het is wel een smakelijk brood geworden maar het voegt voor mij te weinig toe.
Bij de 75% hydratatie zit ook het vocht in de zaden en pitten.
Van de quinoa zie je niets terug. Ik wilde het eens proberen en ondervinden hoe magisch de quinoa is. Het is wel een smakelijk brood geworden maar het voegt voor mij te weinig toe.
Bij de 75% hydratatie zit ook het vocht in de zaden en pitten.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZACHTE SESAM- EN MAANZAADBOLLEN
100% Tarwebloem T55, 66% hydratatie, basterdsuiker en boter.
gedecoreerd met sesamzaad en maanzaad.
100% Tarwebloem T55, 66% hydratatie, basterdsuiker en boter.
gedecoreerd met sesamzaad en maanzaad.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-SPELT-SOJA BOULE MET LIJNZAAD
20% Volkorentarwemeel vd molensteen, 15% volkorenspeltmeel, 5% Sojameel, 60% tarwebloem T55, 73% hydratatie, 7,5% donker lijnzaad, honing en olijfolie.
Gedecoreerd met roggebloem.
20% Volkorentarwemeel vd molensteen, 15% volkorenspeltmeel, 5% Sojameel, 60% tarwebloem T55, 73% hydratatie, 7,5% donker lijnzaad, honing en olijfolie.
Gedecoreerd met roggebloem.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHTBRUIN TARWE VLECHTBOL
25% vokorentarwemeel vd molensteen, 75% Frans tarwebloem T55, 65% hydratatie
Gevlochten met 4 strengen, afgeglansd met boter
25% vokorentarwemeel vd molensteen, 75% Frans tarwebloem T55, 65% hydratatie
Gevlochten met 4 strengen, afgeglansd met boter
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Brood van Gerrit
Mooi broodje
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit