Even voorstellen

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Peter-ooievaar
Chef stoffer en blik
Berichten: 15
Lid geworden op: vr 20 sep 2019, 22:40

Even voorstellen

Bericht door Peter-ooievaar »

Hallo,

Ik ben Peter, bouwjaar 1974 woon samen met mijn vrouw en hondje Diesel op het eiland Hoekschewaard (dat is onder Rotterdam) en ben vanwege diverse lichamelijke aandoeningen al vele jaren arbeidsongeschikt thuis. Ik heb mijzelf jaren geleden een doel gesteld om toch iets om handen te hebben. Koken, bakken, voedsel inmaken en drogen etc. zijn helemaal mijn ding geworden (al kom ik er steeds meer achter dat met meer weten en leren je nog heel weinig weet).

De laatste tijd heb ik mij helemaal op het broodbakken gestort. Voor mij is dat met een BBM, de Kenwood BM 450. Ik weet dat er op dit forum verschillend word gedacht over nut en noodzaak van een BBM, maar vanwege de eerder genoemde beperkingen weet ik in de ochtend bijvoorbeeld niet hoe ik mij in de middag ga voelen, dus is het bakproces overlaten aan een apparaat voor mij wat rustgevend. Ik ben dan bijvoorbeeld wel in dezelfde ruimte, maar hoef niet actief met het deeg bezig te zijn.

Mijn producten en ingrediënten haal ik bij de plaatselijke molenaar of bij De Zuidmolen.
Met de Kenwood zijn ook 5 programma's geheel naar eigen inzicht in te stellen. Hier heb ik nog geen gebruik van gemaakt.

Er zijn al wat broden gebakken: volkoren, bruin, krenten-rozijnenbrood, en vorige week zelfs een bruin-roggebrood gebaseerd op een poolish, m.b.v. de verschillende programma's van de BBM. Met wisselende resultaten. De beruchte bovenkant in de vorm van een vulkaankrater ken ik ook al [emoji3].
Met behulp van dit forum en diverse websites begin ik de beginselen van broodbakken een beetje te begrijpen. Dat ieder meel anders is, dat 'zomaar even wat mengen' niet werkt en dit gegeven met temperaturen en vochtigheid van de verschillende seizoenen vind ik juist echt een uitdaging. De broden die al gebakken zijn konden zeker beter, maar de smaak was goed. Dan proberen om een level hoger te komen. En als dat dan lukt, dat geeft een geweldig gevoel.

Ik hoop in het toekomende mijn bevindingen hier te delen en met hulp van het forum smakelijke broodproducten te voorschijn te toveren.

Groetjes,
Peter


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Laatst gewijzigd door Peter-ooievaar op di 14 jan 2020, 11:35, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Even voorstellen

Bericht door Rik59 »

Hoi Peter welkom!!

Geweldig dat je een "hobby" gevonden hebt in voedsel.. al jarenlang mijn passie...

We hopen dat je je hier snel thuis gaat voelen... SUC6!! enne we like pics.. :roll: :roll:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Even voorstellen

Bericht door lekkermelig »

Welkom Peter!
Leuk dat je veel plezier beleeft aan dat koken en bakken. Wat betreft die broodbakmachines: Ik denk dat broodbakmachines een beetje slechte naam hebben omdat ze regelmatig ongebruikt in een kast belanden naast andere keukenspeeltjes. Maar als je dat ding goed gebruikt lijkt me er niets mis mee, hooguit dat je wat minder mogelijkheden hebt dan met een oven. Verder moet iedereen gewoon lekker doen wat het beste bij hem/haar past. Dat lijkt me bij jou wel duidelijk. En ik vind het persoonlijk een heel goed plan om veel spullen zelf te maken in plaats van al ons kant en klaar voer in zakjes pakjes blikjes :-)

Veel plezier!

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Even voorstellen

Bericht door Vitamine C »

Welkom op het forum :)

Veel bak plezier
Gebruikersavatar
Frens
Deegkneder
Berichten: 122
Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10

Re: Even voorstellen

Bericht door Frens »

Welkom Peter :thumbup:
Dit forum heb ik ook broodnodig! :D
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)

“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Even voorstellen

Bericht door BakkerGerrit »

Welkom op ons mooie forum Peter!
Gebruikersavatar
Peter-ooievaar
Chef stoffer en blik
Berichten: 15
Lid geworden op: vr 20 sep 2019, 22:40

Re: Even voorstellen

Bericht door Peter-ooievaar »

Bedankt iedereen voor de reactie's.

Ondertussen heb ik vandaag weer gebakken. Ben een klein stapje verder in het proces. Mijn eerste bericht hierover zal ik plaatsen in het onderdeel 'Wat hebben we ervan gebakken'.

Groetjes,
Peter
https://www.instagram.com/peter_van_walsem2/
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Even voorstellen

Bericht door Levinebaktbrood »

Welkom Peter :)
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Plaats reactie