Brood van Gerrit

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERGRANENBATARD MET LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

10% volkoren boekweitmeel, 10% volkoren sorghummeel, 35% volkoren tarwemeel, 55% Frans tarwebloem T55, 76% hydratatie
7,5% donker lijnzaad, honing, olijfolie
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

HALFVOLKOREN TARWBOULE MET BLOND LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

50% volkorentarwe van de (zuid)molensteen, 50% Franse tarwebloem T55, 74% hydratatie
7,5% blond lijnzaad (geweekt), bruine basterdsuiker, boter.
Afgelansd met Gelders leidingwater
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ZACHTE TARWEBOLLEN

Afbeelding

20% Volkorentarwe, 80% tarwebloem T55, 65% hydratatie
basterdsuiker, boter.
Geglaceerd met boter.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

HALFVOLKOREN TARWETRIANGEL MET ZONNEBLOEMPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

50% Volkorentarwe van de molensteen,50% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie,
5% zonnebloempitten en 5% gemalen zonnebloempitten (geweekt) ,bruine basterd, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met gemalen zonnebloempitten en roggebloem
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE KNIP EN ROND BUSBROOD MET LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

40% volkoren tarwemeel van de molensteen, 60% tarwebloem T55, 74% hydratatie
7,5% geweekt donker lijnzaad, olijfolie en bruine basterdsuiker.
Afgeglansd met H2O.

(deze keer iets te vroeg geknipt)
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERGRANENBOULE

Afbeelding

55% Franse tarwebloem T55, 25% volkoren tarwemeel, 15% volkoren boekweitmeel, 5% volkoren gerstemeel, 65% hydratatie
bruine suiker, olijfolie. Gedecoreerd met roggebloem.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWEBROOD MET CHIAZAAD EN WIT MAANZAAD

Afbeelding

30% Volkorentarwemeel van de molensteen, 70% Frans tarwebloem T55, 72% hydratatie
5% chiazaad en 2% wit sesamzaad (geweekt, door het deeg), sesamolie en honing.
Gedecoreerd met wit maanzaad.
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat »

Zoals we dat van je gewend zijn Gerrit...Weer een hele serie prachtig brood/jes :clap: :clap:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Dank je wel Cor, fijn om dat van jou te horen! :D
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE-SORGHUMBROOD MET ZONNEBLOEMPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

10% Volkoren sorghummeel, 30% volkoren tarwemeel , 60% tarwebloem T55, 71% hydratatie
5% geweekte zonnebloempitten en 5% geweekte gemalen zonnebloempitten door het deeg, honing, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met zonnebloempitten
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op do 20 feb 2020, 11:59, 2 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ZACHTE TARWE-BOEKWEITBOLLEN

Afbeelding

90% Frans tarwebloem T55, 10% volkoren boekweitmeel, 65% hydratatie, basterdsuiker en boter
Geglaceerd met boter
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE-MAISBOULE

Afbeelding

Afbeelding

85% Frans tarwebloem T55, 15% maismeel, 65% hydratatie, 5% eidooier, basterdsuiker, zonnebloemolie, kurkuma (0,17%)
Gedecoreerd met een mengsel van rijststrooimeel en tarwegriesmeel.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE-SESAM BUSBROOD

Afbeelding

Afbeelding

30% volkoren tarwebloem van de molensteen, 70% Frans tarwebloem T55, 70% hydratatie.
4% zwart sesamzaad (geweekt) door het deeg, bruine suiker, sesamolie.
Gedecoreerd met wit en zwart sesamzaad.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 »

Gerrit ik geloof het niet meer... volgens mij gewoon een appje met wat klikwerk.. batard... busje.. glimmende bollekes... met zonder zaadjes...
Heb al gezocht in de appshop maar goed verstopt hoor..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ZACHTE WITTE TARWEBOLLEN MET ZADEN EN PITTEN

Afbeelding

Afbeelding

100% Frans tarwebloem T55, 65% hydratatie.
Gedecoreerd met wit en zwart maanzaad, wit en zwart sesamzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten,
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door lekkermelig »

Ik vind het een pracht gezicht met al die pitten!

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERGRANENBATARD MET POMPOEN- EN ZONNEBLOEMPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

30% Volkoren tarwemeel, 5% volkoren Sorghumeel, 5% volkoren boekweitmeel, 5% sojameel, 55% tarwebloem T55,m 77% hydratatie
4% gemalen zonnebloempitten, 4% gemalen pompoenpitten, olijfolie, basterdsuiker.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

HALFVOLKOREN TARWEBOULE MET LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

50% volkorentarwe van de molensteen, 50% tarwebloem T55, 75% hydratatie.
7,5% donker lijnzaad, basterdsuiker, zonnebloemolie.
Afgeglansd met aqua plumbi
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Brood van Gerrit

Bericht door RedYssel »

Ziet er goed uit Gerrit, Druk in de weer met diverse soorten meel/bloem zie ik.
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERGRANEN MEERZADENBOULE

Afbeelding

Afbeelding

5% Volkoren gerstemeel, 10% volkoren boekweitmeel, 20% volkoren tarwemeel 65% tarwebloem T55, 74% hydratatie
door het deeg 8% mengsel van pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad, chiazaad, zwart sesamzaad en gerstevlokken.
Honing en zonnebloemolie.

Gedecoreerd met gebroken zonnebloempitten en gebroken pompoenpitten, sesamzaad, maanzaad en gebroken gerstevlokken.

Het is een zeer smakelijk brood geworden.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE-BOEKWEIT BUSBROOD

Afbeelding

Afbeelding

10% Volkoren boekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel (steengemalen), 60% Frans tarwebloem T55, 65% hydratatie.
bruine basterdsuiker, zonnebloemolie.
Afgeglansd met "eau potable"
Gebruikersavatar
BakkerSander
Chef stoffer en blik
Berichten: 16
Lid geworden op: vr 28 feb 2020, 15:46
Locatie: Zeist

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerSander »

BakkerGerrit schreef: zo 15 mar 2020, 10:41 TARWE-BOEKWEIT BUSBROOD

[Foto]

[Foto]

10% Volkoren boekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel (steengemalen), 60% Frans tarwebloem T55, 65% hydratatie.
bruine basterdsuiker, zonnebloemolie.
Afgeglansd met "eau potable"
Mooi luchtig brood! Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Goeie ingredienten, en heel veel oefenen en experimenteren! En precies afwegen en......

(En met de hand kneden) :D
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

LICHTBRUIN TIJGERBOULE

Afbeelding

Afbeelding

25% Volkorentarwemeel (steengemalen), 75% tarwebloem T55, 65% hydratatie.
Basterdsuiker, boter. Tijgerpap van rijstebloem en paneermeel.
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op di 17 mar 2020, 22:33, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Brood van Gerrit

Bericht door RedYssel »

Dat is een mooi tijger broodje!. Heerlijk knapperig?.
Het grappige is als je broodjes inpakt en vooral tijger broden dat die nog wel is willen bijten. Oftewel de zak snijden
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

"TIJGER"BOLLETJES

Afbeelding

15% volkoren tarwemeel vd molensteen, 85% tarwebloem T55, 65% hydratatie
Tijgerpap geprobeerd met rijststrooimeel ipv rijstebloem.
Zoals je ziet is dit geen succes. Volgende week probeer ik de tijgerpap zoals Cor deze maakt, alleen met paneermeel.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE-BOEKWEIT BATARD

Afbeelding

Afbeelding

10% Volkoren boekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel steengemalen, 60% Franse tarwebloem T55, 73% hydratatie.
7,5% donker lijnzaad (geweekt), bruine basterd, olijfolie, gerstemoutmeel.

Gedecoreerd met roggebloem
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

WITTE STOKBRODEN (Baguettes)

Afbeelding

95% Frans tarwebloem, 5% sojameel, 65% hydratatie
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 »

Nou al BBQen??
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

In dit geval waren ze voor bij de spareribs........ :D
(Uit de oven)
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Brood van Gerrit

Bericht door RedYssel »

Dat is zelfs nog beter, Netjes Gerrit!.
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE-SORGHUM BROOD MET POMPOENPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

10% Sorghummeel, 30% Volkoren tarwemeel vd molensteen, 60% Frans tarwebloem T55, 72% hydratatie
3% gemalen pompoenpitten en 5% pompoenpitten (beide geweekt), bruine suiker en olijfolie
Gebruikersavatar
Bakker Henk
Deegroller
Berichten: 285
Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bakker Henk »

Gerrit, ik lees dat sorghummeel nogal een neutrale smaak heeft. Als je daar dan maar 10% van toevoegt, proef je daar dan iets van? Ik zou denken dat je dan veel meer de pompoenpitten, wel en niet gemalen, proef?
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Inderdaad Henk, je proeft de sorghum er niet bovenuit. Het geeft het brood wel een fijne structuur.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERZADENSWIRL

Afbeelding

Afbeelding

25% volkoren tarwemeel van de molensteen, 75% frans tarwebloem T55, 72% hydratatie
3% chiazaad en 3% wit sesamzaad (beide geweekt) in het deeg, basterdsuiker en roomboter

Gedecoreerd met wit en zwart maanzaad.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE-BOEKWEITBOULE MET QUINOA EN ZONNEBLOEMPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

10% Volkoren boekweitmeel, 25% volkorentarwe vd molensteen, 65% frans tarwebloem T55, 75% hydratatie?
5% quinoazaad (gekookt), 5% zonnebloempitten (geweekt), bruine basterd en olijfolie.

Gedecoreerd met gemalen zonnebloempitten gemengd met en beetje paneermeel.

De hydratatie is een schatting omdat ik niet gemeten heb hoeveel vocht de quinoa heeft opgenomen.
Gebruikersavatar
Arie
Deegkneder
Berichten: 102
Lid geworden op: di 31 mar 2020, 21:17
Locatie: Leiden

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Arie »

Ik word blij van alle broden die je hier laat zien. Gezien mijn fascinatie voor de halve blikken zijn er veel foto's van broden waar ik veel plezier aan beleef. :eh: :clap:
Mijn dagelijks brood... :D
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Brood van Gerrit

Bericht door RedYssel »

Strak werk weer Gerrit!
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Vitamine C »

Mooie broden. :clap:
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ZACHTE WITTE BOLLEN MET YOGHURT

Afbeelding

15% Volkorentarwe van de molensteen, 85% tarwebloem T55, 67% hydratatie waarvan 11% volle yoghurt.
Basterdsuiker, boter.
Geglaceerd met boter.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

HALFVOLKOREN TARWEBROOD

Afbeelding

Afbeelding

50% volkoren tarwemeel steengemalen, 50% Frans tarwebloem T55, 66% hydratatie
bruine suiker, boter
Gebruikersavatar
Arie
Deegkneder
Berichten: 102
Lid geworden op: di 31 mar 2020, 21:17
Locatie: Leiden

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Arie »

Wat een prachtige broden, Gerrit! Halfjes busbrood vind ik zowiezo al mooi, maar als het er dan uitziet zoals jij ze hebt gebakken is het helemáál super :D
Mijn dagelijks brood... :D
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 »

Arie schreef: di 07 apr 2020, 12:12 Wat een prachtige broden, Gerrit! Halfjes busbrood vind ik zowiezo al mooi, maar als het er dan uitziet zoals jij ze hebt gebakken is het helemáál super :D
Hij staat er met de fietspomp naast... wacht op het moment dat ie ballonvaarten gaat doen...
Lego brengt binnenkort ook een speciale editie van de broden van Gerrit uit... :clap: :clap:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE-BOEKWEIT BOULE/BATARD MET BLOND EN DONKER LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

10% volkoren boekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel vd molensteen, 60% tarwebloem T55, 77% hydratatie
4% blond lijnzaad en 4% donker lijnzaad (geweekt), honing, zonnebloemolie.
Afgelakt met leidingwater. (of zoals ze hier in Arnhem zeggen: gemeentepils)
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door lekkermelig »

dat ziet er smakelijk uit!

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
Arie
Deegkneder
Berichten: 102
Lid geworden op: di 31 mar 2020, 21:17
Locatie: Leiden

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Arie »

BakkerGerrit schreef: za 11 apr 2020, 19:51 TARWE-BOEKWEIT BOULE/BATARD MET BLOND EN DONKER LIJNZAAD
10% volkoren boekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel vd molensteen, 60% tarwebloem T55, 77% hydratatie
4% blond lijnzaad en 4% donker lijnzaad (geweekt), honing, zonnebloemolie.
Afgelakt met leidingwater. (of zoals ze hier in Arnhem zeggen: gemeentepils)
Ze zien er allebei zéér smakelijk uit :clap:
Gemeentepils is volgens mij inmiddels een nationaal begrip... :lol: Toen ik zo'n veertig jaar geleden in Rotterdam woonde was het daar ook al een gevleugeld begrip en nu hier in Leiden idem dito... Zo zie je maar hoe klein ons wereldje is geworden... :o
Alleen de Arnhemse meisjes, tsjaa... als je goed oplet zie je die natuurlijk overal maar blijven natuurlijk wel echt Arnhems :lol:
Mijn dagelijks brood... :D
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ZACHTE MAANZAADBOLLEN


Afbeelding

15% Volkoren tarwemeel, 85% tarwebloem T55, 65 hydratatie
basterdsuiker, boter.
Gegarneerd met wit en zwart maanzaad!
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op di 14 apr 2020, 11:51, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door lekkermelig »

Maanzaadbollen, sesambollen of allebei?
Ze zien er iig lekker uit.

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Oeps! Maanzaad! (Maar dat had je vast wel gezien)

(Tekst heb ik aangepast! Dank je wel)
Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2269
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Melinda »

Mooie bollen, Gerrit. :thumbup:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
Plaats reactie