Brood van Gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANENBATARD MET LIJNZAAD
10% volkoren boekweitmeel, 10% volkoren sorghummeel, 35% volkoren tarwemeel, 55% Frans tarwebloem T55, 76% hydratatie
7,5% donker lijnzaad, honing, olijfolie
10% volkoren boekweitmeel, 10% volkoren sorghummeel, 35% volkoren tarwemeel, 55% Frans tarwebloem T55, 76% hydratatie
7,5% donker lijnzaad, honing, olijfolie
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
HALFVOLKOREN TARWBOULE MET BLOND LIJNZAAD
50% volkorentarwe van de (zuid)molensteen, 50% Franse tarwebloem T55, 74% hydratatie
7,5% blond lijnzaad (geweekt), bruine basterdsuiker, boter.
Afgelansd met Gelders leidingwater
50% volkorentarwe van de (zuid)molensteen, 50% Franse tarwebloem T55, 74% hydratatie
7,5% blond lijnzaad (geweekt), bruine basterdsuiker, boter.
Afgelansd met Gelders leidingwater
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZACHTE TARWEBOLLEN
20% Volkorentarwe, 80% tarwebloem T55, 65% hydratatie
basterdsuiker, boter.
Geglaceerd met boter.
20% Volkorentarwe, 80% tarwebloem T55, 65% hydratatie
basterdsuiker, boter.
Geglaceerd met boter.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
HALFVOLKOREN TARWETRIANGEL MET ZONNEBLOEMPITTEN
50% Volkorentarwe van de molensteen,50% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie,
5% zonnebloempitten en 5% gemalen zonnebloempitten (geweekt) ,bruine basterd, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met gemalen zonnebloempitten en roggebloem
50% Volkorentarwe van de molensteen,50% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie,
5% zonnebloempitten en 5% gemalen zonnebloempitten (geweekt) ,bruine basterd, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met gemalen zonnebloempitten en roggebloem
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE KNIP EN ROND BUSBROOD MET LIJNZAAD
40% volkoren tarwemeel van de molensteen, 60% tarwebloem T55, 74% hydratatie
7,5% geweekt donker lijnzaad, olijfolie en bruine basterdsuiker.
Afgeglansd met H2O.
(deze keer iets te vroeg geknipt)
40% volkoren tarwemeel van de molensteen, 60% tarwebloem T55, 74% hydratatie
7,5% geweekt donker lijnzaad, olijfolie en bruine basterdsuiker.
Afgeglansd met H2O.
(deze keer iets te vroeg geknipt)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANENBOULE
55% Franse tarwebloem T55, 25% volkoren tarwemeel, 15% volkoren boekweitmeel, 5% volkoren gerstemeel, 65% hydratatie
bruine suiker, olijfolie. Gedecoreerd met roggebloem.
55% Franse tarwebloem T55, 25% volkoren tarwemeel, 15% volkoren boekweitmeel, 5% volkoren gerstemeel, 65% hydratatie
bruine suiker, olijfolie. Gedecoreerd met roggebloem.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWEBROOD MET CHIAZAAD EN WIT MAANZAAD
30% Volkorentarwemeel van de molensteen, 70% Frans tarwebloem T55, 72% hydratatie
5% chiazaad en 2% wit sesamzaad (geweekt, door het deeg), sesamolie en honing.
Gedecoreerd met wit maanzaad.
30% Volkorentarwemeel van de molensteen, 70% Frans tarwebloem T55, 72% hydratatie
5% chiazaad en 2% wit sesamzaad (geweekt, door het deeg), sesamolie en honing.
Gedecoreerd met wit maanzaad.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Zoals we dat van je gewend zijn Gerrit...Weer een hele serie prachtig brood/jes
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Dank je wel Cor, fijn om dat van jou te horen!
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-SORGHUMBROOD MET ZONNEBLOEMPITTEN
10% Volkoren sorghummeel, 30% volkoren tarwemeel , 60% tarwebloem T55, 71% hydratatie
5% geweekte zonnebloempitten en 5% geweekte gemalen zonnebloempitten door het deeg, honing, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met zonnebloempitten
10% Volkoren sorghummeel, 30% volkoren tarwemeel , 60% tarwebloem T55, 71% hydratatie
5% geweekte zonnebloempitten en 5% geweekte gemalen zonnebloempitten door het deeg, honing, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met zonnebloempitten
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op do 20 feb 2020, 11:59, 2 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZACHTE TARWE-BOEKWEITBOLLEN
90% Frans tarwebloem T55, 10% volkoren boekweitmeel, 65% hydratatie, basterdsuiker en boter
Geglaceerd met boter
90% Frans tarwebloem T55, 10% volkoren boekweitmeel, 65% hydratatie, basterdsuiker en boter
Geglaceerd met boter
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-MAISBOULE
85% Frans tarwebloem T55, 15% maismeel, 65% hydratatie, 5% eidooier, basterdsuiker, zonnebloemolie, kurkuma (0,17%)
Gedecoreerd met een mengsel van rijststrooimeel en tarwegriesmeel.
85% Frans tarwebloem T55, 15% maismeel, 65% hydratatie, 5% eidooier, basterdsuiker, zonnebloemolie, kurkuma (0,17%)
Gedecoreerd met een mengsel van rijststrooimeel en tarwegriesmeel.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-SESAM BUSBROOD
30% volkoren tarwebloem van de molensteen, 70% Frans tarwebloem T55, 70% hydratatie.
4% zwart sesamzaad (geweekt) door het deeg, bruine suiker, sesamolie.
Gedecoreerd met wit en zwart sesamzaad.
30% volkoren tarwebloem van de molensteen, 70% Frans tarwebloem T55, 70% hydratatie.
4% zwart sesamzaad (geweekt) door het deeg, bruine suiker, sesamolie.
Gedecoreerd met wit en zwart sesamzaad.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Gerrit ik geloof het niet meer... volgens mij gewoon een appje met wat klikwerk.. batard... busje.. glimmende bollekes... met zonder zaadjes...
Heb al gezocht in de appshop maar goed verstopt hoor..
Heb al gezocht in de appshop maar goed verstopt hoor..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZACHTE WITTE TARWEBOLLEN MET ZADEN EN PITTEN
100% Frans tarwebloem T55, 65% hydratatie.
Gedecoreerd met wit en zwart maanzaad, wit en zwart sesamzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten,
100% Frans tarwebloem T55, 65% hydratatie.
Gedecoreerd met wit en zwart maanzaad, wit en zwart sesamzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten,
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Ik vind het een pracht gezicht met al die pitten!
Wil
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANENBATARD MET POMPOEN- EN ZONNEBLOEMPITTEN
30% Volkoren tarwemeel, 5% volkoren Sorghumeel, 5% volkoren boekweitmeel, 5% sojameel, 55% tarwebloem T55,m 77% hydratatie
4% gemalen zonnebloempitten, 4% gemalen pompoenpitten, olijfolie, basterdsuiker.
30% Volkoren tarwemeel, 5% volkoren Sorghumeel, 5% volkoren boekweitmeel, 5% sojameel, 55% tarwebloem T55,m 77% hydratatie
4% gemalen zonnebloempitten, 4% gemalen pompoenpitten, olijfolie, basterdsuiker.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
HALFVOLKOREN TARWEBOULE MET LIJNZAAD
50% volkorentarwe van de molensteen, 50% tarwebloem T55, 75% hydratatie.
7,5% donker lijnzaad, basterdsuiker, zonnebloemolie.
Afgeglansd met aqua plumbi
50% volkorentarwe van de molensteen, 50% tarwebloem T55, 75% hydratatie.
7,5% donker lijnzaad, basterdsuiker, zonnebloemolie.
Afgeglansd met aqua plumbi
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Brood van Gerrit
Ziet er goed uit Gerrit, Druk in de weer met diverse soorten meel/bloem zie ik.
Passie voor de ambacht!.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANEN MEERZADENBOULE
5% Volkoren gerstemeel, 10% volkoren boekweitmeel, 20% volkoren tarwemeel 65% tarwebloem T55, 74% hydratatie
door het deeg 8% mengsel van pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad, chiazaad, zwart sesamzaad en gerstevlokken.
Honing en zonnebloemolie.
Gedecoreerd met gebroken zonnebloempitten en gebroken pompoenpitten, sesamzaad, maanzaad en gebroken gerstevlokken.
Het is een zeer smakelijk brood geworden.
5% Volkoren gerstemeel, 10% volkoren boekweitmeel, 20% volkoren tarwemeel 65% tarwebloem T55, 74% hydratatie
door het deeg 8% mengsel van pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad, chiazaad, zwart sesamzaad en gerstevlokken.
Honing en zonnebloemolie.
Gedecoreerd met gebroken zonnebloempitten en gebroken pompoenpitten, sesamzaad, maanzaad en gebroken gerstevlokken.
Het is een zeer smakelijk brood geworden.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-BOEKWEIT BUSBROOD
10% Volkoren boekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel (steengemalen), 60% Frans tarwebloem T55, 65% hydratatie.
bruine basterdsuiker, zonnebloemolie.
Afgeglansd met "eau potable"
10% Volkoren boekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel (steengemalen), 60% Frans tarwebloem T55, 65% hydratatie.
bruine basterdsuiker, zonnebloemolie.
Afgeglansd met "eau potable"
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerSander
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 16
- Lid geworden op: vr 28 feb 2020, 15:46
- Locatie: Zeist
Re: Brood van Gerrit
Mooi luchtig brood! Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?BakkerGerrit schreef: ↑zo 15 mar 2020, 10:41 TARWE-BOEKWEIT BUSBROOD
[Foto]
[Foto]
10% Volkoren boekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel (steengemalen), 60% Frans tarwebloem T55, 65% hydratatie.
bruine basterdsuiker, zonnebloemolie.
Afgeglansd met "eau potable"
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Goeie ingredienten, en heel veel oefenen en experimenteren! En precies afwegen en......
(En met de hand kneden)
(En met de hand kneden)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHTBRUIN TIJGERBOULE
25% Volkorentarwemeel (steengemalen), 75% tarwebloem T55, 65% hydratatie.
Basterdsuiker, boter. Tijgerpap van rijstebloem en paneermeel.
25% Volkorentarwemeel (steengemalen), 75% tarwebloem T55, 65% hydratatie.
Basterdsuiker, boter. Tijgerpap van rijstebloem en paneermeel.
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op di 17 mar 2020, 22:33, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Brood van Gerrit
Dat is een mooi tijger broodje!. Heerlijk knapperig?.
Het grappige is als je broodjes inpakt en vooral tijger broden dat die nog wel is willen bijten. Oftewel de zak snijden
Het grappige is als je broodjes inpakt en vooral tijger broden dat die nog wel is willen bijten. Oftewel de zak snijden
Passie voor de ambacht!.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
"TIJGER"BOLLETJES
15% volkoren tarwemeel vd molensteen, 85% tarwebloem T55, 65% hydratatie
Tijgerpap geprobeerd met rijststrooimeel ipv rijstebloem.
Zoals je ziet is dit geen succes. Volgende week probeer ik de tijgerpap zoals Cor deze maakt, alleen met paneermeel.
15% volkoren tarwemeel vd molensteen, 85% tarwebloem T55, 65% hydratatie
Tijgerpap geprobeerd met rijststrooimeel ipv rijstebloem.
Zoals je ziet is dit geen succes. Volgende week probeer ik de tijgerpap zoals Cor deze maakt, alleen met paneermeel.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-BOEKWEIT BATARD
10% Volkoren boekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel steengemalen, 60% Franse tarwebloem T55, 73% hydratatie.
7,5% donker lijnzaad (geweekt), bruine basterd, olijfolie, gerstemoutmeel.
Gedecoreerd met roggebloem
10% Volkoren boekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel steengemalen, 60% Franse tarwebloem T55, 73% hydratatie.
7,5% donker lijnzaad (geweekt), bruine basterd, olijfolie, gerstemoutmeel.
Gedecoreerd met roggebloem
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Nou al BBQen??
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
In dit geval waren ze voor bij de spareribs........
(Uit de oven)
(Uit de oven)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-SORGHUM BROOD MET POMPOENPITTEN
10% Sorghummeel, 30% Volkoren tarwemeel vd molensteen, 60% Frans tarwebloem T55, 72% hydratatie
3% gemalen pompoenpitten en 5% pompoenpitten (beide geweekt), bruine suiker en olijfolie
10% Sorghummeel, 30% Volkoren tarwemeel vd molensteen, 60% Frans tarwebloem T55, 72% hydratatie
3% gemalen pompoenpitten en 5% pompoenpitten (beide geweekt), bruine suiker en olijfolie
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: Brood van Gerrit
Gerrit, ik lees dat sorghummeel nogal een neutrale smaak heeft. Als je daar dan maar 10% van toevoegt, proef je daar dan iets van? Ik zou denken dat je dan veel meer de pompoenpitten, wel en niet gemalen, proef?
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Inderdaad Henk, je proeft de sorghum er niet bovenuit. Het geeft het brood wel een fijne structuur.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERZADENSWIRL
25% volkoren tarwemeel van de molensteen, 75% frans tarwebloem T55, 72% hydratatie
3% chiazaad en 3% wit sesamzaad (beide geweekt) in het deeg, basterdsuiker en roomboter
Gedecoreerd met wit en zwart maanzaad.
25% volkoren tarwemeel van de molensteen, 75% frans tarwebloem T55, 72% hydratatie
3% chiazaad en 3% wit sesamzaad (beide geweekt) in het deeg, basterdsuiker en roomboter
Gedecoreerd met wit en zwart maanzaad.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-BOEKWEITBOULE MET QUINOA EN ZONNEBLOEMPITTEN
10% Volkoren boekweitmeel, 25% volkorentarwe vd molensteen, 65% frans tarwebloem T55, 75% hydratatie?
5% quinoazaad (gekookt), 5% zonnebloempitten (geweekt), bruine basterd en olijfolie.
Gedecoreerd met gemalen zonnebloempitten gemengd met en beetje paneermeel.
De hydratatie is een schatting omdat ik niet gemeten heb hoeveel vocht de quinoa heeft opgenomen.
10% Volkoren boekweitmeel, 25% volkorentarwe vd molensteen, 65% frans tarwebloem T55, 75% hydratatie?
5% quinoazaad (gekookt), 5% zonnebloempitten (geweekt), bruine basterd en olijfolie.
Gedecoreerd met gemalen zonnebloempitten gemengd met en beetje paneermeel.
De hydratatie is een schatting omdat ik niet gemeten heb hoeveel vocht de quinoa heeft opgenomen.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Arie
- Deegkneder
- Berichten: 102
- Lid geworden op: di 31 mar 2020, 21:17
- Locatie: Leiden
Re: Brood van Gerrit
Ik word blij van alle broden die je hier laat zien. Gezien mijn fascinatie voor de halve blikken zijn er veel foto's van broden waar ik veel plezier aan beleef.
Mijn dagelijks brood...
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Brood van Gerrit
Mooie broden.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZACHTE WITTE BOLLEN MET YOGHURT
15% Volkorentarwe van de molensteen, 85% tarwebloem T55, 67% hydratatie waarvan 11% volle yoghurt.
Basterdsuiker, boter.
Geglaceerd met boter.
15% Volkorentarwe van de molensteen, 85% tarwebloem T55, 67% hydratatie waarvan 11% volle yoghurt.
Basterdsuiker, boter.
Geglaceerd met boter.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
HALFVOLKOREN TARWEBROOD
50% volkoren tarwemeel steengemalen, 50% Frans tarwebloem T55, 66% hydratatie
bruine suiker, boter
50% volkoren tarwemeel steengemalen, 50% Frans tarwebloem T55, 66% hydratatie
bruine suiker, boter
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Arie
- Deegkneder
- Berichten: 102
- Lid geworden op: di 31 mar 2020, 21:17
- Locatie: Leiden
Re: Brood van Gerrit
Wat een prachtige broden, Gerrit! Halfjes busbrood vind ik zowiezo al mooi, maar als het er dan uitziet zoals jij ze hebt gebakken is het helemáál super
Mijn dagelijks brood...
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Hij staat er met de fietspomp naast... wacht op het moment dat ie ballonvaarten gaat doen...
Lego brengt binnenkort ook een speciale editie van de broden van Gerrit uit...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-BOEKWEIT BOULE/BATARD MET BLOND EN DONKER LIJNZAAD
10% volkoren boekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel vd molensteen, 60% tarwebloem T55, 77% hydratatie
4% blond lijnzaad en 4% donker lijnzaad (geweekt), honing, zonnebloemolie.
Afgelakt met leidingwater. (of zoals ze hier in Arnhem zeggen: gemeentepils)
10% volkoren boekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel vd molensteen, 60% tarwebloem T55, 77% hydratatie
4% blond lijnzaad en 4% donker lijnzaad (geweekt), honing, zonnebloemolie.
Afgelakt met leidingwater. (of zoals ze hier in Arnhem zeggen: gemeentepils)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
dat ziet er smakelijk uit!
Wil
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Arie
- Deegkneder
- Berichten: 102
- Lid geworden op: di 31 mar 2020, 21:17
- Locatie: Leiden
Re: Brood van Gerrit
Ze zien er allebei zéér smakelijk uitBakkerGerrit schreef: ↑za 11 apr 2020, 19:51 TARWE-BOEKWEIT BOULE/BATARD MET BLOND EN DONKER LIJNZAAD
10% volkoren boekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel vd molensteen, 60% tarwebloem T55, 77% hydratatie
4% blond lijnzaad en 4% donker lijnzaad (geweekt), honing, zonnebloemolie.
Afgelakt met leidingwater. (of zoals ze hier in Arnhem zeggen: gemeentepils)
Gemeentepils is volgens mij inmiddels een nationaal begrip... Toen ik zo'n veertig jaar geleden in Rotterdam woonde was het daar ook al een gevleugeld begrip en nu hier in Leiden idem dito... Zo zie je maar hoe klein ons wereldje is geworden...
Alleen de Arnhemse meisjes, tsjaa... als je goed oplet zie je die natuurlijk overal maar blijven natuurlijk wel echt Arnhems
Mijn dagelijks brood...
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZACHTE MAANZAADBOLLEN
15% Volkoren tarwemeel, 85% tarwebloem T55, 65 hydratatie
basterdsuiker, boter.
Gegarneerd met wit en zwart maanzaad!
15% Volkoren tarwemeel, 85% tarwebloem T55, 65 hydratatie
basterdsuiker, boter.
Gegarneerd met wit en zwart maanzaad!
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op di 14 apr 2020, 11:51, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Maanzaadbollen, sesambollen of allebei?
Ze zien er iig lekker uit.
Wil
Ze zien er iig lekker uit.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Oeps! Maanzaad! (Maar dat had je vast wel gezien)
(Tekst heb ik aangepast! Dank je wel)
(Tekst heb ik aangepast! Dank je wel)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Brood van Gerrit
Mooie bollen, Gerrit.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's