Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

voor vragen over meel, gist, en wat je nog meer in een brood wil stoppen.
Gebruikersavatar
Door SammyVH
#57894
Beste allen,

ik ben op zoek naar biologisch champagne rogge. Dit is een speciale rogge, die ik heb van Duitsland meegebracht. Natuurlijk kan ik nog iets meebrengen, maar ik wil liever van een Nederlandse korrelmolen kopen. Maar - ik heb geen idee welk molen biologisch champagne rogge verkocht.

Hebben jullie misschien een idee?

Sammy
Gebruikersavatar
Door lekkermelig
#57895
Ik zou het direct uit duitsland halen. Ik heb het in NL niet kunnen vinden. Dat geldt voor meer meelsoorten, zoals RuchMehl, rogge 1370 en spelt 1150. Keuze zat in Duitsland, je moet alleen een molen vinden die het wil versturen naar NL en zorgen dat je voldoende koopt om de verzendkosten per kilo wat te beperken.
Je kan ook eens bij de zuidmolen informeren, die halen nogal wat spul uit duitsland. Zo ben ik oa aan mijn rogge 1370 gekomen.

Wil
Gebruikersavatar
Door SammyVH
#57920
Beste Wil,

hartelijk bedankt! Ik heb niet verwacht dat het zo super compliceert is met meel, dat niet "standaard" is.

Ik vind de smaak van champagne rogge heel lekker, maar misschien werkt het ook met "normale" biologische rogge. Ik vraag maar mijn zuurdesem ;) Als het niet werkt, wil ik meel uit Duitsland halen. ...

Sammy
Stokbrood

Bedankt voor de tips, ben nu bezig met het recept […]

Brotbackrahmen

ja, zo'n brood met korst aan twee kanten is wennen[…]

Baksels van AndreaB

Prachtige broden hoor. :2th:

Haha, zeker weten! :2th: Nooit geweten dat er ee[…]