Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Voor vragen over meel, gist, en wat je nog meer in een brood wil stoppen.
Gebruikersavatar
Door jwevers
#55277
Voor het recept voor Krentenbollen van Levine heb ik volle melkpoeder nodig. Waar kan ik dat kopen?
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#55278
Bij sommige AH's van het merk Two Cows, vaak ook bij Aziatische supermarkten. Ik koop het altijd bij de Zuidmolen, maar kan het nu opeens niet vinden op hun site.
Gebruikersavatar
Door CarlaB
#55279
Ik koop het bij de Turkse winkel (supermarkt) van het merk Nido (Nestle). Als melk niet te drinken :( maar uitstekend bruikbaar (de specifieke smaak valt dan weg) in diverse deegsoorten.
Gebruikersavatar
Door jasmon
#55280
Jumbo heeft two cows

Vanochtend stond de 26% volle melkpoeder nog op de website van de Zuidmolen. Misschien even bellen?

Jan

Rofco KN4
AEG normale oven
Gebruikersavatar
Door lekkermelig
#55285
Als de zuidmolen dingen niet op voorraad heeft halen ze het meestal even van de site. En als elke Jumbo, toko en AH dat spul heeft haal ik het niet meer bij de Zuidmolen vandaan. Het is wel iets goedkoper, maar alleen als je een kilo koopt. Dat gaat dan bij mij weer niet zo snel op.

Wil
Gebruikersavatar
Door Soepkipje
#55295
jwevers schreef:Voor het recept voor Krentenbollen van Levine heb ik volle melkpoeder nodig. Waar kan ik dat kopen?
Wat let je om in het recept de melkpoeder/water? niet gewoon te vervangen door melk?
Gebruikersavatar
Door Denja
#55357
Ik gebruik hiervoor de koffiecreamer van AH.
Laatst gewijzigd door lekkermelig op za 04 mar 2017, 20:55, 1 keer totaal gewijzigd. Reden: afbeelding verwijderd wegens copyright
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#55400
Denja: koffiecreamer is iets heel anders hoor. Is geen vervanging voor melkpoeder.
Gebruikersavatar
Door Pomponnetje
#58068
Voor mensen die dicht bij de Franse grens wonen of er wel eens komen, melkpoeder is er vlot verkrijgbaar in elke supermarkt. Er is keuze tussen magere, halfvolle of volle melkpoeder.
Gebruikersavatar
Door Ben122
#58150
Bij mij in de woonplaats bij AH kan je alleen Van het merk ELK magere melkpoeder kopen is dit ook te gebruiken ???
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#58152
Niet doen...Magere melk(poeder) voegt niets van waarde toe aan welk broodrecept dan ook. ;B
Gebruikersavatar
Door Demian
#60755
Zijn er voordelen van het gebruik van volle melkpoeder in brood ten opzichte van volle melk?
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#60759
Je gebruikt of melkpoeder + water of melk. Melkpoeder blijft lang goed in tegenstelling tot melk en je kan precies aanmaken wat je nodig hebt.
Gebruikersavatar
Door Rik59
#60760
Levinebaktbrood schreef:
do 05 jul 2018, 00:34
Je gebruikt of melkpoeder + water of melk. Melkpoeder blijft lang goed in tegenstelling tot melk en je kan precies aanmaken wat je nodig hebt.
Levine je wil zeggen het verschil is miniem en mogelijk alleen de kostprijs??
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#60767
Ik merk geen verschil in het eindresultaat. Ik gebruik altijd volle melkpoeder. In bakkerijen gebruiken ze trouwens ook melkpoeder. Over kostprijs heb ik het niet gehad. Ik denk, maar weet niet zeker, dat melkpoeder duurder is dan verse volle melk.
Gebruikersavatar
Door Rik59
#60771
Levinebaktbrood schreef:
vr 06 jul 2018, 01:38
Ik merk geen verschil in het eindresultaat. Ik gebruik altijd volle melkpoeder. In bakkerijen gebruiken ze trouwens ook melkpoeder. Over kostprijs heb ik het niet gehad. Ik denk, maar weet niet zeker, dat melkpoeder duurder is dan verse volle melk.


Voor de bakkerijen is het logisch.. opslag en bederf..

Ik heb de 5 kilo verpakking van Zuidmolen omgerekend en dan kom ik op € 0,86606 per liter.. (dus is melkpoeder goedkoper)
De verse melk heeft iets meer vet.. 3,6 gram op 100 ml tegenover 3,38 gr /100 ml (poeder)
Gebruikersavatar
Door Demian
#60780
Levinebaktbrood schreef:
do 05 jul 2018, 00:34
Melkpoeder blijft lang goed in tegenstelling tot melk en je kan precies aanmaken wat je nodig hebt.
Dank voor jullie reacties @Levine & Rik59. Ik ben overtuigd!
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#60785
Levinebaktbrood schreef:
vr 06 jul 2018, 01:38
Ik merk geen verschil in het eindresultaat. Ik gebruik altijd volle melkpoeder.
Als je altijd en uitsluitend volle melk/poeder gebruikt heb je niks ter vergelijking Levine...Verschil is er wel degelijk hoor, veregelijk maar eens twee broden, waarvan het een met volle melk/poeder en het ander met enkel water.

Dan valt het meteen op dat het melkbrood voller van kleur en ook van smaak is.Terwijl het met enkel water gebakken brood duidelijk bleker oogt en de smaak enigszins vlakker is. Het melkbrood zal zeker ook wat langer vers blijven dan het water(wit)brood. ;B

Mocht je hierdoor nog niet overtuigd zijn, bak dan zelf ook eens een waterbrood. Of loop maar eens bij een bakkerswinkel naar binnen. :G
Gebruikersavatar
Door Demian
#60786
bakplaat schreef:
vr 06 jul 2018, 20:17
Levinebaktbrood schreef:
vr 06 jul 2018, 01:38
Ik merk geen verschil in het eindresultaat. Ik gebruik altijd volle melkpoeder.
Als je altijd en uitsluitend volle melk/poeder gebruikt heb je niks ter vergelijking Levine...Verschil is er wel degelijk hoor, veregelijk maar eens twee broden, waarvan het een met volle melk/poeder en het ander met enkel water.

Dan valt het meteen op dat het melkbrood voller van kleur en ook van smaak is.Terwijl het met enkel water gebakken brood duidelijk bleker oogt en de smaak enigszins vlakker is. Het melkbrood zal zeker ook wat langer vers blijven dan het water(wit)brood. ;B

Mocht je hiermee nog niet overtuigd zijn...Loop dan maar eens bij een bakkerswinkel naar binnen. :G
Krijg de indruk dat Levine bedoeld: geen verschil in vergelijking tussen volle melk en volle melkpoeder.

In de BBM bak(te) ik meestal met volle verse melk, (aantrekkelijker van kleur, aangenamer van geur & smaakvoller), maar omdat ik vrijwel altijd veel halfvolle melk drink (moet op mijn lichaamsgewicht letten), volle melk steeds apart moet kopen en ik mij tot voor kort niet realiseerde dat ik ook volle melkpoeder had kunnen gebruiken, weet ik nu dat volle melkpoeder een prima alternatief is, want: citaat Levine 'Melkpoeder blijft langer goed in tegenstelling tot verse melk en je kan precies aanmaken wat je nodig hebt.'
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60787
@Bakplaat: Het gaat over het verschil tussen volle melk en melkpoeder en niet over het verschil tussen melk(poeder) en water ;)
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#60788
Haha Cor/Bakplaat, ga jij me nou het verschil uitleggen over brood gebakken met melk en met water? Het moet toch niet gekker worden :rofl2:

Daar gaat het hier niet om, het gaat of er verschil is tussen het gebruik van volle melk of water + volle melkpoeder.
Door Haverbrood
#60846
Merk Two Cows is een mooi Nederlandse product.
Kan je ook gewoon melk mee maken. geeft een nette volle smaak. Wel even laten staan in de koelkast.
Als ik melkwitbrood maakt, gebruik ik Two Cows melkpoeder en water in plaats van melk.
Meesten grote winkels hebben deze wel. vaak staan deze niet op de plek waar jij eerst aan denkt.

Ewoud.. hoe is je brood geworden??

Liter deeg

Huh.. gelukkig Gerrit is weer terug... kan ik ru[…]

Erg ingewikkeld. Misschien hebben sommige mensen […]

Voorstellen uit Drenthe

Gebruik een eigen geschreven excel programma […]